Епидемиолози: Делта варианта обхваща света, нужен е 94% групов имунитет

Това може да се постигне само с ваксинация, смятат специалистите
17 юли 2021 14:10, Петя Славова
186
Епидемиолози: Делта варианта обхваща света, нужен е 94% групов имунитет
Снимка: Bloomberg.com

Епидемиолозите в Испания вече твърдят, че груповият имунитет може да бъде постигнат с ваксинирането на 94 % от населението.

Още по темата

31 060 са новите случаи на заразени с COVID-19 в Испания. Средната честота за страната надхвърли максимума на втората вълна и вече е 537 случая на 100 000 жители. При младите в 13 автономни региони надвишава 1 000 случая, а в Каталуния и Кастилия и Леон - над 3 000. Епидемиолозите вече твърдят, че с увеличаването на случаите на варианта Делта груповият имунитет отстъпва.

В началото на ваксинационната кампания се считаше, че груповият имунитет ще бъде постигнат, когато поне 70% от населението е ваксинирано и испанското правителство изчисли, че тази цифра може да бъде достигната в средата на август.

Според председателя на Испанската асоциация на ваксинациите Амос Гарсия обаче, това е "цифрата, от която трябва да продължим да напредваме", докато не постигнем онази имунологична бариера, която прекъсва веригата от инфекции между хората, осигурявайки непряка защита за неваксинирани лица или лица с нарушен имунитет.

Това означава, че с увеличаване на инфекциите и вариантите, груповият имунитет ще се постигне вече при ваксинирането на около 94% от населението, предаде БТА.

Според Министерството на здравеопазването чак когато по-голямата част от населението е ваксинирано, няма да има нови мутации, а според математиците много трудно ще се стигне до 94% ваксинирани на този етап при положение, че за децата под 12-годишна възраст все още няма одобрена ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо бяха 70%, сега 94% станаха, после ще станат 100% и децата още с раждането да се ваксинират, после ще станат на всеки 6 месеца, после на всеки 3 месеца. Не бе, не бе, това са теории на конспирациите....
56
8
 
2
 
! Отговори
До Доктор Сър Пичук преди 2 години
Откъде я изкопа тази измишльотина, антиглобалисте?
55
3
 
8
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Еврейската наглост обхваща света. Същите тия еврейляци,които наложиха антиникотинова и антиалкохолна диктатура,за да са ни в доро състояние органите,че търговията им с човешки органи да процъфти връз изтребваните ни с евреските медицина и фармацевтика близки са и създателите на лъжата Ковид. Да Ви напомня ли за циranuna Чирков,който въведе търговията с органи в България? Да Ви напоня ли,че исляметата очакват МЕДИ,тоест медицината,която да ни погуби? Така са ни избивали и през турско-еврейско ро
54
4
 
13
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
В американския щат Джордия, община Елбърт през 1979г е постоен огромен и странен монумент наподобяващ британския Стоунхендж. На този монумент на 8 съвременни езика: английски, испански, суахили, индийски, еврейски, арабски, китайски и руски са написани намеренията на т.е глобалистки елит черно на бяло...Първото написано нещо е че населението на планетата трябва да се намали до под 500 милиона души, а то сега е над 8 милиарда. Познайте как ще стане това?
53
1
 
26
 
! Отговори
Рон Джеръми преди 2 години
Усещате ли как Нещата стават ХАРД!!!
52
1
 
15
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен 60 И ти не ни пречиш. Слагай си всеки ден ваксина.
51
3
 
34
 
! Отговори
Killuminati преди 2 години
Докога ще ги търпим тези ? Почвайте с камъни, с дървета, кой с квото свари.
50
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не искам акъл от човек който бърка цифра с число! 70 НЕ цифра! Ама от глупотевици!
49
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 54Защото нямат печабли от хората придобили естествени имунитет.
48
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората още си мислят че ги лъжат :))))) тази планета има нужда от някакъв много як катаклизъм че тази грешка на природата човека да изчезне...
47
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва и децата да бъдат ваксинирани за да се ликвидира нескончаемия извор на вируси.
46
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо броят само имунитетите на ваксинираните, но не и на изградили естествен имунитет?
45
3
 
34
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Чудя тези наглеци за толкова прости ли ни смятат, че не можем да проследим причинно-следствената връзка между масовото бодене с отровите и вариантите от гръцката азбука!?
44
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
94 тояги на голо лекуват от коранавирус!
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПЛАНдемия ..Един те разбра и то късно, хората не са досетливи, но за сметка на това докачливи..
42
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефовете на СЗО ваксинираха ли се май не особено директора съвсем не..
41
1
 
35
 
! Отговори
Манафейко: преди 2 години
Предишните варианти "изискваха" 70 % колективен имунитет, "делтата" - 94 %. Очакваме скоро наследника, при който вече и 100 % няма да стигат...
40
1
 
25
 
! Отговори
кантарджиев преди 2 години
До математик витанов аз мисля,че на 296% ще се ококорим.
39
2
 
30
 
! Отговори
Бай Ганя преди 2 години
Една лъжа като се повтаря повече от една година ежечасово става истина.Внушението е голяма работа....
38
1
 
26
 
! Отговори
Шунда Бадура преди 2 години
Както са тръгнали така ще си поискат над 1 001%. Пунта Мара правят хората на луди само! Много искат имунитет и за неродените и изкопане на мъртъвци от гробовете, за да ваксинират ей таквиз щуротии ще има и пак заплахи с черни чували и с нови делти и омеги до пълен терор. Всичко това ще е ВЪЗМОЖНО, ако хора се оставят на произвола и НЕ се надигнат на революции за сваляне на правителства и партизанска вой с фармацевтични мега копорации банки и други робовладелски институции. Пълно помитане трябва!