Епидемиолози: Делта варианта обхваща света, нужен е 94% групов имунитет

Това може да се постигне само с ваксинация, смятат специалистите
17 юли 2021 14:10, Петя Славова
186
Епидемиолози: Делта варианта обхваща света, нужен е 94% групов имунитет
Снимка: Bloomberg.com

Епидемиолозите в Испания вече твърдят, че груповият имунитет може да бъде постигнат с ваксинирането на 94 % от населението.

Още по темата

31 060 са новите случаи на заразени с COVID-19 в Испания. Средната честота за страната надхвърли максимума на втората вълна и вече е 537 случая на 100 000 жители. При младите в 13 автономни региони надвишава 1 000 случая, а в Каталуния и Кастилия и Леон - над 3 000. Епидемиолозите вече твърдят, че с увеличаването на случаите на варианта Делта груповият имунитет отстъпва.

В началото на ваксинационната кампания се считаше, че груповият имунитет ще бъде постигнат, когато поне 70% от населението е ваксинирано и испанското правителство изчисли, че тази цифра може да бъде достигната в средата на август.

Според председателя на Испанската асоциация на ваксинациите Амос Гарсия обаче, това е "цифрата, от която трябва да продължим да напредваме", докато не постигнем онази имунологична бариера, която прекъсва веригата от инфекции между хората, осигурявайки непряка защита за неваксинирани лица или лица с нарушен имунитет.

Това означава, че с увеличаване на инфекциите и вариантите, груповият имунитет ще се постигне вече при ваксинирането на около 94% от населението, предаде БТА.

Според Министерството на здравеопазването чак когато по-голямата част от населението е ваксинирано, няма да има нови мутации, а според математиците много трудно ще се стигне до 94% ваксинирани на този етап при положение, че за децата под 12-годишна възраст все още няма одобрена ваксина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
24
 
7
 
! Отговори
Петър преди 2 години
Имам чувството че един и същи човек, е написал повечето коментари до тук. Не може да има толкова психически нестабилни хора! То не са световни заговори, то не са мафии в бели престилки. Престанете да бълвате все едни и същи глупости! Има хора с различни заболявания, за които този вирус би бил смъртоносен! Ваксината може да не те предпази на 100% но с нея, ще преболедуваш вируса по-лесно!
76
1
 
14
 
! Отговори
Няма време преди 2 години
Няма време за съд народа като се надигне ще прилагат бързо правораздаване на площади и улици като ги хващат държанвните служители и техните семейства деца и любовници никакъв проста и ефективна чистка и изтребване, за да не вредят повече на обществото те и техние деца и роднини. Това е.
75
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единственото решение е граждански бунт, съд и затвор за организаторите на измамата.
74
3
 
23
 
! Отговори
Свобода или Смърт преди 2 години
Не сме далече и до този избор, когато притисна още по-силно до стената масите от хора ще се надигнат по целият свят и ще да помитат всичко и убиват държавни чиновници, а високопоставените ще бягат и укриват по разни тайни бункери.
73
4
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Та:-Никой не ми повярва,че коковида дойде на Земята с микрометеорити от Космоса...Всъщност,това "чудо" е некакъв"мутант" м/у биологично същество и КРИСТАЛ..Разбира се,заинтересованите "сили" веднага се опитаха да обвинят другия си основен враг-Китай,че бил разработил тоя вирус..Но така е,светът е претъпкан с ОПОРТЮНИСТИ,тоест същества,готови винаги да се ВЪЗПОЛЗВАТ от която и да е ситуация..
72
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
преди време засекох в "Тубата" едно видео с некакъв..не беше старец,човек на средна възраст,съвсем нормален,който твърдеше,че вижда всички извънземни и дори успява лошите от тях да ги ликвидира с мисълта си..Та той твърдеше,че каквото и да правим,"Коковида" ще вилнее и вилнее..Ще се появяват непрекъснато нови и нови "мутации",които ще изтребват человеците....Като изключим "способностите" му да "вижда и унищожава",аз съм готов да се съглася с него още повече,че както НИКОЙ НЕ МИ ПОВЯРВА,ковида
71
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 74 Абе не всички с диабет и сърдечни заболявания умират от грипчето. Имам позната с диабет, която през цялото време ходеше с едни маски като противогази от страх да не се рзболее, защото по медиите постоянно се натрапва, че едва ли не болните със сърдечни заболявани и диабет са пътници ако се разболеят! Накрая все пак се зарази и по нейните думи по-лек грип не е карала до сега! Сега вече не носи маска.
70
5
 
18
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Парадоксално колко много хора вярват на тази лошо сътворена драматургия.Колко ли поред игли небяха какъв ли не процент стаден имунитет небеше.Мантрата за оцеляване се внушава вече година и половина от всички медий.Прекрасен начин за контрол върху популацията.А може би това е подгрявката за началото на новият ред?
69
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 76. Ами ваксинирайте тези с диабета и сърдечните болести бе! Защо ваксинирате всички останали?
68
11
 
8
 
! Отговори
До 74 преди 2 години
А ти, какъв изход предлагаш? Никой да не се боцка и хората с диабет, сърдечни, белодробни проблеми и други болести да ***?
67
5
 
19
 
! Отговори
Били Ваксинатора преди 2 години
Ваксините yбиват по-малко от очаквания процент хора, затова е нужно да се ваксинират 94%, за да постигнем планираното намаляване на населението!
66
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но виж, като дойде след няколко месеца Перуански вариант, ще е "нужно" 112%да се "реимунизират" а догодина за патагонската вариация ще т ябва 124%от населението да се боцне, и тн.
65
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 71 - Именно. Българите сме умни, имаме логично и критично мислене и няма да се инжектираме от страх, ще се инжектираме само ако намерим за нужно и логично (няма да е в тази мландемия). Само вие - ваксърските зомбита и самоубийци - можете да се евтанизирате от страх.
64
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега може да няма странични ефекти от ваксината,но ако хората допуснем насилственото мушкане,после пак ще стане и тогава ще ни вкарат каквото искат.Гледайте "Събитие 201" преведено е,там болните мозъци предвиждаха в един момент бунтове на хората.Има два начина да спрем тия нен***рмалници -или лекарите да ги спрат или ние обикновените хора.
63
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралопитеците в бг никога няма да се ваксинират от страх. Ромите също.
62
4
 
27
 
! Отговори
Ковидон преди 2 години
Мафията на световният елит е в съдржие с фарма компаниите и лекарската бяла мафия. Ще налагат робство и ще си раздават пари за управление на робите със запушени усти с маски.
61
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Елате да ви бия от моята кожена ваксина. Гарантират имунитет и дълголетие.
60
2
 
18
 
! Отговори
Слави Трифонов преди 2 години
повече ваксинирани повече щамове ясно по ясно
59
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам защо, но това ми напомня че за една година полрай ковида над 40 фармацефтични компании састанали милиардери. Имаше много добра статияза това в едно английско списание и то с доказателства а не само локуми
58
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула е купила с парите на данъкоплатците няколко милиарда ваксини - цялото население на ЕС да се ваксинира по два пъти годишно. Смятайте за каква корупция стават дума, и какви комисионни са взели висшите чиновници от Европейската комисия в Брюксел.