Гръцкият парламент одобри задължителната ваксинация за медици и социални работници

В страната избухнаха сблъсъци, полицията използва сълзотворен газ
Обновена: 23 юли 2021 07:03 | 23 юли 2021 07:00, Анисия Иванова
147
Гръцкият парламент одобри задължителната ваксинация за медици и социални работници
Снимка: БГНЕС

Гръцкият парламент одобри задължителната ваксинация срещу COVID-19 за медици и социални работници. Парламентът гласува да даде на здравния министър правомощието да разшири задължителната ваксинация и в други професионални сектори в допълнение към здравния персонал.

На работодателите, които нарушават наредбата, ще бъдат налагани санкции от 10 000 до 50 000 евро. При повторно нарушение - от 20 000 до 200 000 евро.

Всички неваксинирани ще бъдат пускани в неплатен отпуск до завършване на ваксинацията им.

Съгласно изменението ваксинацията е задължителна за персонала, работещ във всички сфери, свързани със здравето - медицински, парамедицински, сестрински, административен и помощен - в частни, публични и общински заведения за грижи за възрастни хора и хора с увреждания.

По същия начин всички служители в частни, публични и общински здравни институции трябва да бъдат ваксинирани, съобщи БГНЕС.

С гласуваното от парламента в Атина се предвижда всички работещи в държавния и частния сектор, които са със завършен ваксинационен цикъл или са преболедували през изминалите 6 месеца, да представят документ за това на работодателите си.

Вчера в страната избухнаха сблъсъци между противниците на задължителната ваксинация срещу COVID-19 и полицията. Стотици хора се събраха на площад Синтагма в центъра на Атина в знак на протест срещу правителствената задължителна програма за ваксинация.

Полицията се намеси с използване на сълзотворен газ и звукови бомби, след като демонстранти, носещи гръцки знамена, големи кръстове и икони започнаха да ги замерят с камъни и бутилки с вода.

Възникна краткосрочен сблъсък  между лява група, която реагира на група демонстранти срещу ваксината, събрани пред Атинския университет. Един човек беше ранен при инцидента. Полицията задържа 5 души.

Протестиращите срещу ваксината проведоха протест и в Солун, вторият по големина град в страната. Демонстрантите се събраха пред Бялата кула в пристанището в Солун и се насочиха към центъра на града, носейки гръцки знамена и плакати с надпис "Не на задължителната ваксинация".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
1
 
! Отговори
до134-АБСОЛ.СТЕ ПРАВ преди 2 години
Сатана воюва против цялото човечество, откакто свят светува. Пише го в Най-четената Книга на света=Словото божие=Библията, ама който има очи и уши и долавя Божият нежен и тих глас, само той го разбира. Братя и сестри дошло е Време Разделно. Господ ще отдели житото от плявата и не, шепата умопобъркани ояли се и самозабравили се "милиардери" ще треперят пред Него и няма да намерят място на света, където да се скриЯт. БОГ ДА ПАЗИ ДЕЧИЦАТА НИ! БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ! АМИН!Господ напред и ние след Негп
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се занимавайте с броене на антитела, не се делете на преболедували и непреболедували, на ваксинирани и не ваксинирани. Това изобщо не е важно. Не виждате ли, че злото в лицето на шепа по бъркани милярдери е на път да завладее света и да унищожи нас и децата ни. Физически и психически.Да се изправим всички заедно срещу тях. Само тогава те ще паднат, а ние ще имаме бъдеще
109
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гръцки медицински и социални работници, най-разумното нещо, което можете да направите е, от утре да спрете да ходите на работа. След 3 дни фашисткото ви правителство ще е паднало, а депутатите, гласували за ще се чудят къде да се скрият от народната любов.
108
0
 
4
 
! Отговори
Жълта звезда преди 2 години
В родината на демокрацията ще те ваксинират задължително и използват сълзотворен газ срещу инакомислещи и това е демократично . Ако това стане в Русия ,как ще реагира запада ???
107
0
 
4
 
! Отговори
Ми честито преди 2 години
Public Health Scotland have revealed that 5,522 people have died within twenty-eight days of having a Covid-19 vaccine within the past 6 months in Scotland alone.
106
0
 
5
 
! Отговори
Горките.. преди 2 години
Опростиха им 109 млрд. дълг, но ги накараха да приемат задължителната ваксинация, откъдето сега фарма мафията,която е едно с банковата мафия, ще си избие милиардите..Очаквайте скоро и в други страни, докато не минат под ножа всички овце.. Хората в световен мащаб не ги чака нищо добро с тези корумпирани, задлъжнели до гуша правителства,зависещи изцяло от банки и много милиардни заеми.. Влезеш ли веднъж в дълговата спирала, край на свободата, независимостта, мисълта за хората и тяхното здраве
105
0
 
3
 
! Отговори
ескимос преди 2 години
До Анонимен 127 ---- .... За медици винаги има работа и държава. Ето например, Англия обяви, че има недостиг от над 40 000 лекари и др. мед. специалисти.
104
6
 
0
 
! Отговори
Правилно преди 2 години
Крайно време е и у нас да го направят.
103
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде сега да напускат масово. Гърците го могат. Не са шушумиги като нас.
102
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виждате ли как парите променят света ? Шепа хора и производителите на ваксини налагат геноцид над цялото човечество. Трябва те да бъдат премахнати , иначе ставаме оФце . Опомнете се, в бъдещето на децата си!
101
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОхиАбе ако са се правили на хитри да си напишат сертификати със съжаление ще установят в един момент, че във ваксините има наночастици за идентификация! Подкожна татуировки от наночастици на мястото на инжекцията е програмирана! Тоест на всяко летище или митница на определена светлина ще се вижда!
100
2
 
7
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
"Изправете се и те ще паднат"!Фидел Кастро
99
2
 
13
 
! Отговори
ГОРД БГ преди 2 години
ПРИПОМНЯМ ТУК КАК СЕ КАЗВА КОЛКО СА ДОБРЕ ГЪРЦИТЕ, НЕМЦИТЕ, АНГЛИЧАНИТЕ ,А НИЕ КВИ СМЕ КА ***, РОБИ И Т.Н... А МАЙ СЕ ОКАЗВА,Ч Е СМЕ ПО- ПЕЧЕНИ ОТ ТЯХ!
98
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бебетата като се родят нали се ваксинират още в родилното, след това от личния лекар. Едра или дребна шарка - не е за подценяване, ваксините са тежки. Един ротавирус често вкарва деца в болница. И сега има ваксина за това и се слага освен, ако не е болно детето. Направиха ни луди с тия забрани и затваряния.
97
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явен геноцид в Гръцко! Много лошо! Лекарите като мълчат така става!!!Ето една плашеща статистиката!VAERS reported 2,043 vaccine deaths in the week prior to July 7 compared to 1,505 COVID-19 deaths.
96
4
 
17
 
! Отговори
666 преди 2 години
Оставям това тук:"И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им бъде сложен белег на десницата или на челата им, за да не може никой да купува или да продава освен онзи, който носи за белег името на Звяра или Числото на неговото име" (Откровение на Йоан 13:16 17)
95
6
 
42
 
! Отговори
Атанасиос преди 2 години
Тези псевдо ваксини са против човешките права.
94
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изправете се и те ще паднат!
93
5
 
37
 
! Отговори
Хммм преди 2 години
А дали наистина не е целта да напуснат медиците, които разсъждават с главния мозък и не искат да слугуват на фашагите? После ще останат само печлабарите и слугите на Бионтек и другите копорации... Това ще е краят на медицината каквато я познаваме!
92
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, спрете да се настройват един срещу друг. Това е истинската цел на управляващите. Днес ще са засължителните ваксини, утре ще забранят личните автомобили и ще ви изхвърлят от собствените ви жилища, защото са много големи и т.н. Да се обединим и да върнем живота и правата си. Заради нас и нашите деца.