Нежеланието за ваксина в малките населени места остава

Специалистите предупреждават: Ситуацията ще бъде тежка от септември
237

В малките населени места остава проблемът с нежеланието на хората да се ваксинират. А специалистите предупреждават за вече настъпваща нова вълна от коронавирус, която ще засегне основно младите хора.

Васил живее и работи в Белгия. Казва, че около 90% от белгийците са ваксинирани, но той отказва категорично.

"Ако трябва и полиция да дойде да ме дърпа от там, ще си взема багажа и ще се прибера за България, но няма да се ваксинирам. Това е против човешките права. Живеем в такова време, че всеки има право на избор", каза той.

Д-р Джиниев е общопрактикуващ лекар, който има близо 6000 пациенти, а до момента едва 10 процента от тях са си поставили ваксини, предаде Bulgaria ON AIR.

"От февруари досега обхванатите от нас с ваксини са около 460 души, което е под 10% обхват. Най-вероятно има и хора, които са минали през зелени коридори, с тях в най-добрия случай обхватът е около 10%", заяви лекарят.

За разлика от миналата година, новата вълна ще засегне основно млади хора и деца, прогнозират здравните специалисти.

"Това, което идва е бедствие. Септември месец ще бъде много тежка ситуацията. Не трябва да се подценява. Имаме единични случаи в момента, които са много тежки, включително и една бременна жена", обясни още той.

Скептични остават и хората към ваксинирането на деца над 12 години.  Деница е ваксинирана, но не мисли да поставя ваксини на двете си деца.

"Още не се знае как ще реагират организмите, какви са последствията, иначе имат пълен имунизационен календар и двамата. Дори и да кажат, че няма да я допуснат на училище, или него на градина, няма да им поставя", подчерта тя.

Около 40% от българите са противници на ваксините. Поне 15% обаче се колебаят.

Пред някои пунктове, основно в столицата, има опашки от желаещи да се ваксинират, но в останалите населени места интересът е слаб.

"В началото на зелените коридори правехме по 300 – 400 ваксинации дневно, а понякога и повече. В момента средно около 130, до 150 човека", каза зам.-директорът на УМБАЛ "Света Анна" д-р Ивелина Георгиева.

Според председателя на БЛС, въвеждайки задължителна ваксинация няма да се постигне желаният ефект, а по-скоро ще се създаде предпоставка за напрежение сред обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
19
 
! Отговори
До 34 преди 2 години
мен като Инженер ме учиха, че Тестването е Процес на Откриване на Грешки в Теста. Значи, с Фалшиви тестове направиха Фалшива Пандемия, а сега ги изтеглят от пазара - това си е криминална измама, а не просто неволна грешка. Най-якото е държави като България, които купуваха тестове от гаражни Китайски компании, без никакъв контрол и сертификация - в България никой си няма и малка идея как да провери, че теста е коректен, щото тука е Бананова Република от връзкари, а не специалисти, Калинки!!
45
2
 
24
 
! Отговори
????? преди 2 години
Лъжичка час по час да се набодем. Това ще стане като по график на всеки 6 м Джипи-то да те вика в кабинета да не набоде срещу тлъста комисионна, ако откажеш уволнение, спират ти достъпа до хранителни магазини, аптеки и обществен транспорт. Не знам колко си дават сметка какъв геноцид ни очаква. Мислех да си продавам къщата на село. Като се замисля май да я задържа за още 3 години. Не знам това извращение на психопатите от новия световен ред докъде ще стигне.
44
1
 
11
 
! Отговори
Нане преди 2 години
До дианче...Жал ми е за теб... Как ти промиха мозъчето, без една гънка...
43
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да не са ги е-б-али лудите, че да се ваксят
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На голия не можеш да му бръкнеш в джоба, затова нищо няма да стане с ваксините на пропадналата територия.
41
2
 
20
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
От къде знаете за тази вълна бе, вашата м..... ***!!!
40
2
 
11
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До приятел на златенаИнтелигентните и възпитани хора никога не споменават заплатата си. Особено годишната!
39
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи септември, има, няма заразени, по план още един локдаун. Евентуално пролетта пак. Съответно ако го карат така и ако действително глобалистите ще ни правят още 5 локдауна, значи към края на 2023 ще се спрат с локдауните и ще ни представят следващия етап от сценария.
38
16
 
5
 
! Отговори
Джо преди 2 години
Кво ни интересува? Ама като се натръшкат и почнат да *** пред болниците, друга ще запеят. С тоя Васил е същото редко дето си е бил и и нас, ***!
37
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Станахте за базик на малките деца, ковидарките.
36
14
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Нане Разболяват се, но не умират, както неваксинираните вероятно - в Англия всеки ден се заразяват над 20000, а умират 5-10...
35
2
 
13
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Диана---------------------------------------------------------------- Диано, ти май нямаш в главата нищо!
34
2
 
20
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
Новия израелски главен отговорник по ваксипропагандата каза, че единият милион ненаръгани щели да "принудят осемте милиона ваксани да се заключат в домовете си". Абе ако още не разбирате че цялата работа с "ваксините" е измама, май наистина трябва да ви заключат някъде да се освестите.
33
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българщината от векове е оцеляла на село.
32
2
 
22
 
! Отговори
Последни Новини преди 2 години
в САЩ изтеглят PCR тестове за 100 000 000 долара, да 100 Милиона долара, защото бъркат КОВИД с Обикновен Грип. Айде на бас, че в Европа, сигурно 100% от тестове са с тоя дефект, а за България 101% - аз за това още в началото питах, който тества тестовете и ги удобрява!
31
2
 
21
 
! Отговори
пепи преди 2 години
Е как така знаят коя възрастова група ще удари новия щам .
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Васил! Само бегай.
29
22
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен17 Не си играйте със здравето! То е най-важно - нямаш ли здраве, нямаш нищо...Не сме диваци, ваксинирали са ни 45г. без да има някакви проблеми, сега самите БСПари са антиваксъри - вярвате ли им?! Ваксинирайте се - ако ти се заразиш от някой антваксър до теб, има да съжаляваш, че поне не си попътувал малко насам-натам...
28
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги плаща тия пропагандни пасквили? Дано не ние...
27
5
 
28
 
! Отговори
Нане преди 2 години
В бургаските болници повече от половината заразени и болни ваксинирани чуждоземци...Това какво Ви говори, на фона на ваксинирани малта, кипър, израел, великобритания, испания, италия, франция, германия исландия...