Мангъров: Всички ваксинирани ще преболедуват

За вируса не е проблем да мутира и да заобиколи защитата, посочи инфекционистът
27 юли 2021 22:30, Красимир Ангелов
791
Мангъров: Всички ваксинирани ще преболедуват

"Ваксините бяха натоварени с много нереалистични очаквания. Предизвикват изработването на един единствен антиген. Очевидно за вируса не е проблем този спайк протеин да мутира и да заобиколи защитата. Необяснима е тази обсесия с имунизациите. Всички ваксинирани ще преболедуват Ковид-19. Коронавирусът ще си отиде, когато мине през населението на цялото земно кълбо", заяви инфекционистът доц. Атанас Мангъров в студиото на "Денят ON AIR".

"В страни, в които има високо ваксинално покритие, се използва РНК ваксината, и се казва, че нейната ефективност срещу заразяване е спаднала до 40%, докато ефективността ѝ срещу тежко заболяване е около 80-90%. Във Великобритания, където се използва AstraZeneca, ефективността срещу заразяване е спаднала до 0, а срещу тежко заболяване - около 60%", даде пример той.

Още по темата
Доц. Мангъров припомни, че всички производители на ваксини са поискали да бъдат освободени от всякаква отговорност за последствията и това им беше осигурено.

"Всеки, който иска да се ваксинира, нека да отиде и да се ваксинира. Преди това трябва да подпише информирано съгласие, че всичко което му се случи в следващите години, ще бъде на негова отговорност. Има странични реакции, които са след години. Ваксината на AstraZeneca беше спряна от употреба в нашата страна, защото се оказа, че предизвиква тромбози. Ваксината на Pfizer се оказа, че предизвиква миокардити", каза инфекционистът пред Bulgaria ON AIR.

"Тези ваксини бяха разработени за много кратко време. Ваксинирахме се и нещата не се получиха. Нормалният срок да се изпита една ваксина и да получи истинско разрешение за употреба е минимум 10 години. Тези неща не могат да се установят за 2-3 месеца. При нормални обстоятелства нито една от тези ваксини не би получила разрешение за употреба", категоричен е доц. Мангъров.

Той отсече, че ваксините не могат да спрат коронавируса и призова лекарите да лекуват. Който не иска да бъде лекар, просто да напуска професията, настоя доц. Мангъров.

"Преди два дни български учен каза, че няма проблем да се ваксинират бременните. Във Великобритания има над 600 случая на спонтанен аборт след имунизация. Това са неща, които трябва да се проучат", посочи лекарят.

Доц. Мангъров уточни, че е хубаво, че ги има тези ваксини и той не е против тях.

"Аз не съм антиваксър. Против съм тези ваксини да бъдат налагани с административни методи и социални изолации - човек да е изправен пред опасността да загуби работата си. Ако някой ви уволни заради това, че не сте ваксинирани, вие трябва да го съдите. Не бива налагането им да се прилага силово", заяви той.

"Има ли сме доста случаи на Делта вариант в нашата болница. Нищо по-различно. Научихме ретроспективно, повече от месец след изписването им, че те са били с Делта вариант", завърши доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


791
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
601
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ученВаксината предпазва от тежко протичане на болестта, т.е. ако се разболее ваксинирания ще го изкара по-леко, намалява и вероятната необходимост от болнично лечение. Не знам защо много коментиращи развяват глупостите, че ваксината не предпазва от разболяване като основен аргумент. Никой никога не е твърдял подобно нещо, за никоя ваксина - не само за тази.
600
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бонго Бонго - Силно се надявам ти да си ваксиниран! ... Сигурен съм, че не си чел какво подписваш или ако си го чел, пак не си разбрал, но да попитам. Подписал си, че си запознат с "очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт". Смърт влиза ли в графа нежелани реакции? Кажи ми, щом си запознат и щом си се подписал, че си запознат, какви са тези реакции и кой по-точно те е запознал с тях? Нали знаеш, че каквото и да ти се случи вследствие на ваксината само ти си отговорен?
599
10
 
7
 
! Отговори
**** преди 2 години
Как пък Бай *** все знае най-много . От вируса са умрели много по-вече отколкото от ваксините. Като човек изкарал вируса два пъти и едвам оцелял ви казвам , че в нормална държава този индивид с очевидно психически проблеми щеше да си загуби лекарските права. Ваксините са спасили милиони животи. Но не могат да спасят някой от глупостта , невежеството и параноята му.
598
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чл.29 т.2 (Конституция на България) - Никой не може да бъде подлаган на медицински, научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие. ... Ето това е причината да подписвате информирано съгласие. Ваксината е експериментална. Дали аз искам да участвам в експеримента си е моя работа. И НЕ, НЕ ИСКАМ. Ако някой някога ме задължи да участвам в този експеримент, то този някой някога ще бъде възприеман както е възприеман д-р Менгеле! Законотворците и всички останали да го имат предвид!
597
13
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Отпадъка Мангъров с Радевата чета разбойници са виновни за смъртта на хиляди български граждани.Каквото и да дърдорите, това е истината и, че Бойко и НОЩ спасиха хиляди български граждани е също истина.Ще се изтраят още малко и ще има метла.Сигурен съм.
596
8
 
3
 
! Отговори
354 преди 2 години
Виновникът за много смърти! Ако беше роден по времето на Хитлер, Менгеле щеше да му завиди!
595
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров и още няколко други личности са причината за ниската ваксинация в България. Да се надяваме да не доведе до много фатални случаи.
594
3
 
12
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Така де, доцента е прав - ваксините не са създадени заради Коронавирус, а ковида заради ваксините!
593
5
 
6
 
! Отговори
учен преди 2 години
До Анонимен: Дали вярваш или не вярваш е въпрос на ВЯРА, т.е на религия. Религията те задължава да вярваш на това, което ти се казва, без да искаш доказателства. Науката разчита на данни. Данните са такива: Световната Здравна Организация призовава всички ваксинирани да продължават да се дезинфекцират, да носят маски и да спазват дистанция, защото ваксината не е гаранция, че няма да се заразят отново или че няма да предадат заразата. Е, за какво ни е тази ваксина?
592
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера какво се джавкате за един експериментален продукт! Моля всички да си извадят главите от пясъка и да видят наближаващата планирана и умело дефинирана депресия! Ясно им е че много хора ще изберат да не се ваксинират! На хипохондриците не може да се разчита на потребление и бизнес щото като им кажа Делта и ще се залостват в къщи! Ето как ще се замислят държавите!
591
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Имунизираните могат да се разболеят от щам като индийския за който нямат имунитет , но мангъризираните директно да си осигурят погребална агенция." - Ще видим до 10 години кои ще осигуряват работа на погребалните агенции. Единствената болест/вирус на планетата не е Ковид. Има хиляди. Обаче ако имаш слаба имунна система, можеш да умреш от много неща. Фарма индустрията печели от хора със слаба имунна система. Според вас ако е възможно по някакъв начин да ви я отслабят, ще го направят ли? ... :)
590
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До и пак до 627.... Явно ти не четеш края на статията правилноWhat hasn't changed is that the vaccine is preventing severe disease and death," Doron told the broadcaster.
589
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз на Мангърий не вервам.Тва щото вярваш на Борисов сигур.
588
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Истината!! Говориш пълни глупости! Добре, че беше Мангъров да спаси комшията иначе джипито щеше да го усмърти с грешен антибиотик!
587
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните я вижте тук!Officials in Massachusetts have confirmed that nearly 5200 people have come down with COVID after being vaccinated and so far 80 of those victims are dead.
586
2
 
7
 
! Отговори
Ще мине през всеки преди 2 години
Още не е измислена панацея за никоя болест, а т.нар. лекарства (ваксините също) са комбинация от вещества, стимулиращи защитните системи на организма да се борят с нашественика. Ако организма е с ниски способности да се бори, го тъпчат с още и още лекарства и ......чакат. Не знам, защо има такива големи очаквания от ваксините и защо много си мислят, че сме много напред в медицински аспект. Все още няма лек за поне 1000 болести и животът пак си върви
585
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните нещо не схващат, че са само частично защитени, за разлика от боледували те Ковид с антитела, които имат пълна защита от вируса!
584
12
 
6
 
! Отговори
правилно преди 2 години
Имунизираните могат да се разболеят от щам като индийския за който нямат имунитет , но мангъризираните директно да си осигурят погребална агенция.На този психопатдиверсант защо му дават думата.
583
21
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Тоя знахар му се дава думата само за да привлича "мухите" с глупостите си...
582
7
 
2
 
! Отговори
до Истината преди 2 години
По вашата логика останалите 15тина хиляди лежат на съвестта на Ангелов, Мутафчийски , Кунчев, Балтов и прочие