Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица относно COVID-19

Ваксините предпозват и от "Делта" варианта, каза проф. Тодор Каранджиев
27 юли 2021 12:14, Ния Христова
403
Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица относно COVID-19
Снимка: БГНЕС
Това е последната спокойна седмица по отношение на разпространението на коронавируса - имаме фалшиво епидемично благополучие. Това каза пред Агнеция "Фокус" консултантът по ваксинационния процес към Столична община проф. Тодор Кантарджиев.
 
Според него здравната система трябва да се подготви, а хората да се ваксинират. Той заяви, че броят на ваксинираните у нас е обидно нисък за европейска държава.
Още по темата
 
"Измина последната спокойна седмица по отношение епидемичното разпространение на коронавируса, но това не бива да ни стресира. От тази седмица вече продуктивното число расте и 1000 болни заразяват 1025 души", уточни още проф. Кантарджиев.
 
Той посочи, че открито се срещаме с приятели, да посещаваме мероприятия и фестивали, но броят на заразените ще продължи да нараства през следващия месец. 
 
Проф. Тодор Кантарджиев обясни, че ваксините, които се прилагат в България предпазват и от "Делта" варианта.
 
Професорът коментира, че на 1000 преболедували седем души могат да повторят инфекцията, а около 5% от ваксинираните биха могли да се разболеят, но ще прекарат инфекцията леко. Преболедувалите трябва да изчакат между три и шест месеца, за да се ваксинират и да получат силен имунен отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
223
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Jonsy е непотребна пА плач, нищо не зависи от него, попринцип няма дума в живота си, дори и семейството не разчита на неговите съждения
222
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народен съд!
221
10
 
14
 
! Отговори
до Jonsy преди 2 години
Професор е, затова има право на трибуна... Ти какъв си?
220
21
 
21
 
! Отговори
Jonsy преди 2 години
Този човек очевидно има сериозни психически проблеми, стига сте му давали трибуна! Само всява паника!Какъв е смисъла от тези гръмки заглавия?Някой иска да привлече внимание и понеже знае, че всичко ще е наред и няма да има проблем няма да го направи почва да плаши с края на света....
219
2
 
1
 
! Отговори
До Фиаско преди 2 години
Абе Фиаско дай линк, колко човека ти писаха вече , стига си писал прати линка
218
3
 
7
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 2 години
"след Чернобил как излизаха академиците по телевизията да ни лъжат" Според мен това е най-важната причина за "скептицизма" към ваксините сега. Един вид "преди 35 години правителството скри истината и ни излъга по идеологически причини, значи и сега ни лъже". И наистина има корелация (не каузация) - в страните от съвеЦката периферия има повече "скептицизъм" и кенефпросветения е готов да повярва на "алтернативни" източници на информация, щото "ЗНАЕ ФАКТ!ите" че правителството го лъже.
217
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ФиаскоФиаско е мисленето ти, в Израел мнозинството са ВАКСИНИРАНИ- 58% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО! Но все пак и ВАКСИНИРАНИ СЕ РАЗБОЛЯВАТ много по рядко и с много по малко усложнения, чети не от руски сайтове а от англо езичник СПЕЦИАЛИЗИРАНИ ( като списанието Наука примерно)! И в Британия го има този проблем- повече процентно заразени ваксинирани при това с 2 дози!, но и двете страни няма да имат " нови вълни" на пандемията като в Англия дори мерките ги премахнаха въпреки Делтата! А тука 100% затварян
216
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е аз пък сутринта четох в друга медия,, че пристигнали на Черноморието ни туристи от Израел и Германия са болни от Делта варианта. И всичките са били ваксинирани! Шефа на РЗИ- Бургас го съобщи това.
215
15
 
4
 
! Отговори
емигрант от 22 г преди 2 години
Знаете ли? Аз и съпругата сме ваксинирани . Ще ви представим и ПСР -тест. Ще обикаляме заедно с трите ни внучки басейните в ГАБРОВСКА област през цялата ни ваканция месец АВГУСТ.Майната на политиката и другите простототи на Радев. Две години не сме се виждали с децата. Само по телефона се чувахме и се наблюдавахме....
214
2
 
22
 
! Отговори
:) преди 2 години
защо никой не излезна и не каза че се сблъскваме с биологично оръжие непознато на хората и никой си няма наидея как ще реагира този вирус - оръжие. Бъдете мъже излезте и си кажете лошо няма.
213
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Запозната ЧУДО! ЗЛАТЕНА ЦЪФНА С НОВ НИК! Какво стана с килелото зеле Златченце?! А двата намордника и памперса сменяш ли ги поне веднъж на ден? Че в тая жега ще прогониш и последния мераклия!
212
3
 
10
 
! Отговори
магистралка преди 2 години
Айде, пенсията да си оди Дома и да ни остави на мира.
211
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я изхвърлете ваксините и ги оставете да си пукат на воля, стига толкова, даже не ги лекувайте в болници.
210
1
 
6
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен Глупости. Мразя *** и идолите им. И си спомням, между другото, след Чернобил как излизаха академиците по телевизията да ни лъжат. Също, като вас, сега :)
209
0
 
4
 
! Отговори
да преди 2 години
До ФиаскоАбе ти слушай кво реди бай шиле,кви са тия израелски учени,в сравнение с боцановите специалисти!
208
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите са заблудени марксисти.
207
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей канрат, кат предпазва, защо ваксинирани се заразяват точно с делтата варианта ви бре, а? Уж предпазва а заразени. Айде бегай от тука ве.... Вече година и половина народа ти слуша глупостите. Писна ни от теб и глупостите ти. Чезвай нанякъде....
206
1
 
5
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Анонимен Троловете най-вече си личите по това, че много държите да обиждате хората :) Дали ще напишете нещо разумно не се притеснявате, но някаква обида непременно ще има в коментарите ви :)
205
1
 
3
 
! Отговори
я кажете преди 2 години
Как се получава това при температури над 35 градуса? Всички ли забравиха какво се казваше в началото на двуседмичната пандемия, продължаваща втора година?
204
6
 
18
 
! Отговори
Фиаско преди 2 години
Израелски лекар анализира 201 хоспитализации, от които 129 (или 64%) са напълно ваксинирани. 62 неваксинирани хоспитализирани (30%). Сред 89 тежки случая на заболяването 62 (70%) са напълно ваксинирани и само 25 (28%) са неваксинирани.Израелските лекари казват, че мДНК ваксината на Файзер не работи така, както се очаква в случая на щама делта на коронавируса. Това се признава и от израелското министерство на здравеопазването.