Проф. Витанов: В края на август по 1500 заразени дневно

"Вярвам, че хората на доц. Кунчев ще се справят", каза математикът
27 юли 2021 14:30, Ния Христова
398
Броят на новозаразените с COVID-19 за денонощието е започнал да се покачва - вече близо 1% от направените тестове. В болница за лечение са приети 729 пациенти.
 
"Продължават прогнозите, че ако не спазваме мерките и ваксинацията не се засили, наесен ни очаква нова вълна. Броят на заразените ще продължи да се покачва плавно през август", това прогнозира пред Bulgaria ON AIR математикът от БАН проф. Николай Витанов. 
 
Според него в края на август ще достигнем по 1500 заразени на ден, а най-критична ще е втората половина на септември.
 
"Трябва да сме под 200 случая на ден на 3 август, ако противодействат успешно. След това на 13 август трябва да сме под 400, на 23 август - под 800, а в края на август - под 1500. Вървим малко над този график, но вярвам, че хората на доц. Кунчев ще успеят да го спазят. Надигането ще започне август, съществените проблеми - септември", обясни проф. Витанов.
 
Междувременно започнаха заседанията на областните кризисни щабове, който бяха разпоредени със заповед на здравния министър д-р Стойчо Кацаров. Директорите на РЗИ-тата трябва да представят план за справяне с пандемията. 
 
Желаещите да се ваксинират българи остават малко. Страната ни обаче остава в "зелената зона" по разпространение на коронавируса. Във всички 28 области у нас заболеваемостта е под 100 на 100 000 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


398
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
234
0
 
3
 
! Отговори
хаве таз пее по кво преди 2 години
сдрам па пуйкити дито го пускат!пълен куку обясняна туй дет незнай!!!
233
4
 
1
 
! Отговори
Ваксиниан Антигенов преди 2 години
До Анонимен 266: Не са 50, а 60 млн мъртви, но да не забравяме, че нивото на медицината тогава е било ниско, антибиотиците са изобретени около 10 г по-късно, а и Първата световна война тъкмо е приключвала. За мерки и хигиена да не говорим!
232
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 258 - Явно ти плащат. По реакцията ти личи. ... :) ... Взимай си 5-те стотинки на коментар и ти специално задължително да се ваксинираш!
231
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксиниане, 2 години трае Испанския грип, но тогава е имало население под 3 млрд. души, нямало е средства за глобално предвижване, самолети, бързи железници, коли автобуси. Хигиената е била на ниво "столипиново", антибиотици за бактериални усложнения не е имало, ваксини също. Умират около 50 млн. Сега имаме 8 млрд. които се срещат много и лесно, имаме антибиотици в повечето страни, ваксините са от скоро, 1 година ги нямаше реално и пак с цялото напъване за 1,5г. имаме 4 млн. починали.
230
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смяната на Кантарджиев приключи, Витанов застъпи вечерна смяна за да продължи облъчването.
229
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този не може да смята. Разбира само от теория на вероятностите. Много вероятно е, планът за заразени на ден да е 1500 броя. Според поръчката зависи. Този е нечовек.
228
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ваксиниан АнтигеновИкак е приключила? 50 милиона мъртви!
227
1
 
1
 
! Отговори
до 258 преди 2 години
"По колко стотики ти дават" - ДЗЪН, Дзън - касичката ми звъни, а ти *** моите фръдни, *ръдни
226
2
 
11
 
! Отговори
Тоя козел преди 2 години
Тоя козел ми писна.
225
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
добре де - кажи честно - ти се опитваш да му помогнеш да не влезне в болница, да е здраво и да си живее, то ти вика че нема да се ваксинира щото не щяло бил гейтс да го слуша и ръководи - е как да се оправиш с таквоз - ей там край Софето има една голяяяяма кравеферма с един дълъг коридор и кравите - антиваксърите се нареждат в коридора и машината само поставя БОЦ и са ваксинирани, бай Стамат ще ги подкарва от единия вход с гегата и за една сдмица ще опатка всичкото антиваксър
224
1
 
7
 
! Отговори
Страшната Делта идва преди 2 години
Какви мерки, в България виждам само хора с неща на брадата. България е жив пример, че без мерки е същото като с мерки, примерно Германия, там около 80% си носят маските правилно, в България около 8%, а налкрая е същото, същите вълни същите чудесии, много близко покачване на смъртността за 2020, а именно, почти никакво. За Великибритания някой нещо няма ли да каже, Делта варианта си премина като всички останали преди него, с разликата, че сега разхлабваха мерки в разгара на вълната и няма умрели.
223
0
 
6
 
! Отговори
до 250 преди 2 години
Не "твърди", а спекулира. Сигурно ти е извстно значението на думи като "вероятно", "предполага се". А официалните числа (огрубено), са 420 хиляди заразени и 18 хиляди починали. Получава се окооло 4.5 на 100 смъртност. Спекулативните числа, според Лъчезар Томов, са около милион заразени и около 40 хиляди починали ( за които няма черно на бяло дали са починали от/със или като следствие на Ковид. Така че свери си числата, направи си изчисленията, преди да обиждаш.
222
0
 
5
 
! Отговори
Ваксиниан Антигенов преди 2 години
До Анонимен 257: Всяка епидемия си има край, Анонимен 257. Със или без ваксини. Последната такава - от Испанския грип - е била преди 100 г и е приключила точно за три години - между януари 1918 и декември 1920 г. Без ваксини, естествено. Първата ваксина срещу грип е патентована през 1940 г.
221
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ти го тура в Газа, витанка.
220
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"за да можем да живеем спокойно трябва всички да се ваксинираме иначе това ще продължава вечно" По колко стотинки ви дават на Коментар? Поне 5 стотинки взе ли от коментара или...?
219
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за да можем да живеем спокойно трябва всички да се ваксинираме иначе това ще продължава вечно- на края ще имаме една камара антиваксъри които нема де да закопаме, ние се опитваме да ви спасим а вие се дърпате като магаре в калчище
218
0
 
14
 
! Отговори
Ваксиниан Антигенов преди 2 години
Хороскопите на Алена са по-точни от "математическите модели" на брадавичестия професор.
217
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"да вземат да въведат най-накрая в България задължителното ваксиниране" - стане ли това, ти е бедна фантазията какви протести ще има. Ще е като на война. След като вече няма опасност подобна глу_пост да бъде приета, ти е бедна фантазията какви дела ще има срещу всички, работили в тази насока... Ще има съд до дупка... Може и друго да има, не знам докъде са готови да стигнат някои хора...
216
0
 
14
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 2 години
До Анонимен 252: Ще обявят те задължително ваксиниране, обаче ще напълним травматологията с ваксъри.
215
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз не съм той ама ще ти отговоря - причините за затварянето са че няма как болниците да поемат целия наплив и здравната ситема блокира, това се видя вече, също така не е опрадано да се дават толкова много "жертви", ама ти си цоцай ракиджока и лижи сланината