Ресторантьор: Всеки, който иска затваряне, ще го третираме за терорист

Това е абсолютна смърт на бранша, настоя Евгени Зумпалов
30 юли 2021 15:37, Анисия Иванова
171

Собствениците на заведения и ресторанти готвят протести при ново затваряне на обектите им. Те се обявяват и против въвеждането на задължителната ваксинация за персонала и за клиентите им.

"Не може да сатанизираш една група хора и да фаворитизираш друга група", категоричен беше Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България.

Той обяви в студиото на "България сутрин", че е проведена вътрешна анкета сред служителите. Тя е показала, че 38% са ваксинирани, 14% от запитаните са заявили, че няма да се ваксинират, а 48% са прекарали болестта, но едва 8% от заболелите са били официално регистрирани. Другите са се самодиагностицирали с бърз тест.

"В нашите заведения трябваше да имаме план за тероризма и ние приехме общ план. Оттук нататък всеки, който заговори за затваряне, ще бъде третиран като терорист. Не може да се затварят заведения при условие, че имаме ниска заболеваемост и има ваксина - това е въпрос на избор", заяви Зумпалов пред Bulgaria ON AIR.

По негови данни 23 000 фирми са в ужасяващо състояние, а мерките за подкрепа определи като "смешни".

"30% от заведенията не са отворили или предвиждат затваряне. Работи се на ръба на оцеляването. Не може подкрепата за бизнеса да е 20% от оборота, които да се дават два месеца. Ще се борим никой да не спомената думата "затваряне" - това е абсолютна смърт на бранша", обяви Евгени Зумпалов.  

Той подчерта, че в заведенията работят около 300 000 човека, но непряко има ангажирани около 500 000 души - като изпълнители, охранители, озвучители.

"В нощните заведения процъфтява българската култура. Изпълнителите се срещат с публика в нощните заведения. Любо Киров например, прави един концерт тази година, другите му срещи с публиката са в заведенията", подчерта Зумпалов.

Той беше категоричен, че протестите на бранша този път ще бъдат по-категорични, защото при предишните не са били чути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да и аз така ме мотаха един месец за договор -все приказки от рода утре го правим, не се безпокой, всяко начало е трудно, счетоводителката е в отпуск - ай сектир на таквиз ресторантьори
115
0
 
34
 
! Отговори
танер преди 2 години
2 седмици една приятелка работи в заведение на име портокал в софия 14 часа без почивка 40 лвмна ден и 2 седмици и бавиха договора накрая се оказа че няма такъв и напусна незнам кой е терорист в случея...
114
0
 
27
 
! Отговори
хахахахах преди 2 години
Водят си работниците на 2часа работен ден и ги осигуряват на 100 лв, после реват за пари държавата да им дава. ХАХАХАХАХА
113
1
 
9
 
! Отговори
Българ преди 2 години
Аре, аре видяхме ви преди 3-тата вълна. Уж нямаше да затваряте ама ви накараха, щот сте посервковци и нямате топки ;)
112
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно.Изедника обявява упавляващите за терористи,но не се срамува да плаче за пари.
111
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия щат не щат ще затворят - като се озоват клиентите им в болница и изчезнат има да си седят отворени и да си чакат на вратата някой да припари, ама не. Стойте си отворени през цялото време - тъкмо да не ви хранят от моята заплата с помощи.
110
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде пак сивият сектор вие. Воят на бедния сервитьор. МОМЕНТАЛНО затваряне, ако има повече от 500 заразени на ден!
109
5
 
9
 
! Отговори
Ник преди 2 години
затварянето е насилствен противоконституционен акт на регламентирано отнемане на човешки права като свобода на придвижване, работа, срещи с роднини приятели и т.н. това насилие им беше нужно да ви подготви да поемете иглите и препаратите. скоро набодените ще почнат да *** от инсулти и инфаркти / съвсем естествени причини/ и ще се "изпарят" за радост на организаторите на мероприятието, които пък са големи алтруисти и го правят за наше добро! спасяват планетата от излишъка на двуноги замърсители
108
2
 
2
 
! Отговори
До 121 преди 2 години
Само с мнението ти за народа се съгласявам, но аз не го обяснявам с природни закони, а с факта, че всеки си носи последствията от лошите избори и погрешните решения. 12 г. ни управляваше партия, качена на власт от завистта на народа към определен бранш и сега същата тази народна завист я свали. Народът видя пачките и кюлчетата и завистта го изкара на площада.
107
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нощните заведения не са първостепенна необходимост ! След като цигари и алкохол имат акциз, да се наложи такъв и на нощните клубове !
106
1
 
20
 
! Отговори
Клиент преди 2 години
А тоя дето ти продава ментак алкохол и осигурява персонала на минимална заплата какъв е?
105
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
затваряйте ги тия *** - сред тях 50 % са свестните ресторантьори - другите са мошеници - свестните да се подпомагат а другите ЧАО
104
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРАВИЛНО!!!! Не съм в бизнеса, но всеки, който иска някой да остане без работа, заслужава същата съдба! Още по - вече по време на тая измислена пандемия.
103
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не се оплакват, а да си плащат данъците, видя се , че 50-60 % от всичко укриват. И 9% ДДС ,а цените им нагоре. Те просто много надуват гайдите и наглвят.
102
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТерористаAре стига бе, за това заведенията се пръскат по шевовете даже и в София, на която половината и население изчезна по морето. Голяма злоба, голямо нещо. Па в крайна сметка кой те кара да ходиш по кръчми, гнии си тихо у дОма. А това да се ваксинира персонала насила, за да си запази работата е най-голямата простотия, която се бълва в тва смешно форумче.
101
2
 
2
 
! Отговори
До славянин преди 2 години
Ох, ти си неспасяем случай! Спориш като слънчясало ресторантьорче, на което не му върви бизнеса, защото половин София се е изнесла на почивка. Ако ти имаш бизнес отскоро, някои имат от няколко десетилетия.
100
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво, точно така трябва да се третират, точната дума е терористи, такива са и агитаторите и тия които се налагат над ваксината да бъдела задължителна
99
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без война нема да се разбереме, това трябваше да стане още 90 та г, аз съм ЗА мерките срещу " грипчето" и ще си пазя семейството на първо място, кой как иска да го разбира
98
4
 
9
 
! Отговори
Иху преди 2 години
И накрая - дреме ми за ресторантьорите точно толкова, колкото на тях - за моя бизнес. Не изпитвам съжаление към тази облагодетелствана пасмина. За 14 години едното заведение до нас смени 6 наемателя, а другото - 5.
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 106Требва да знаеш, че странство и БГ са 2 отделни свята, тук важат съвсем различни закони, нищо че клатиме глава с знак че разбираме :)) Знаеш че останалия свят клати глава за разбиране по един начин, ние обратното, не могат да ни разберат и това е.....хехехехе :))