Четвъртата вълна на COVID-19 ще задмине пика на предишната

Официално ръст на случаите е започнал от 15 юли
256
Четвъртата вълна на COVID-19 ще задмине пика на предишната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще имаме по-голяма скорост на разпространение на COVID-19, отколкото в предишни пикове. В момента 10 души заразяват между 15-16 души. Очаквам до 1700 новозаразени на ден около 17 август, но не се знае кога ще мине пика, коментира математикът на НОЩ Лъчезар Томов пред bTV.

Още по темата

Възможно е да задминем рекордите от над 3500 души на ден при четвъртата вълна. Не мога да кажа с колко, защото нямаме данни, поясни Томов.

Според него обаче със сигурност ще надминем рекордите по хоспитализирани, защото „Делта“ вариантът е по-заразен.

Томов обясни, че официално ръст на случаите е започнал от 15 юли.

„Направих прогноза на 21 юли, с която каза, че до 10 август средно седмично трябва да стигнем до 400 случая. В момента средно седмично са 300 случая“, добави той.

Математикът заяви, че най-много мерки се спазват в София. Има два начина четвъртата вълна да заглъхне много бързо – единият е да се остави да мине със съответните няколко хиляди жертви, а другият да се вземат сериозни мерки“, поясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сарс -1 от 2003та не се предаваше по въздушно-капков път . Имаше 9000 случаи някъде за 11 месеца . И още някой друг случай само , докато изчезне напълно . Помогна ли му някой на САРС 2/ ковидчето/ да стане толкова лесен за разпространение и да вкара в хаос целия свят . Някой ще си признае ли . И да каже също , какво цели с това . Защото не е много смъртоносен . Може би да се засили контрола върху хората и отнемане на основни свободи
140
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Томов, чл. 326 от НК те зове! За затвора си с непрестанната паника, която всяваш.
139
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито вълни виждам, нито пандемия...
138
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като "няма какво да яде" вируса, ще заразява неваксинираните и непреболедувалите с предимство.
137
0
 
23
 
! Отговори
Най Опасният преди 2 години
Вариант е Варианта Брюксел, унищожил Здравето (Психическо и Физическо), Малкият и Среден Бизнес, Икономиката, накратко Живота на 100-ци Милиони с Неадекватните си мерки за борба с нещо по-безвредно от Сезонен Грип! Невероятно е, в други времена главите им щяха да са на колове на централният площад - за пример...
136
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде първо да дойде третата и после да говорим за четвърта.
135
1
 
17
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Стига плашихте хората , повечето го изкараха вече . Ако е правилно това, което се говори, че човек има имунитет 6 месеца след това, не би трябвало да е проблем. Ако не е така, значи пак са ни излъгали!
134
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От как ентеро вируса стана Корона, много вълни ще открият!
133
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 133"Ако се заразяват основно млади хора , ученици , защо да се увеличи броят на хоспитализациите"-сс-Повече млади хора се заразяват в държави, в които по-възрастното население е ваксинирано. Тук не е така - вероятно ще се заразяват различни възрастови групи.
132
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Делтата умишлено минава леко, за да може после да кажат на ваксърите "ето видяхте ли че ще изкарате ковидчето лесно , айде трета игла че идва Омега "
131
0
 
1
 
! Отговори
ВАКСИНИРАН преди 2 години
Ква промяна в тази държава бе? От кога я чакам!Той народа що се разбяга?
130
0
 
8
 
! Отговори
Май, май преди 2 години
До вай, вайй. Според мен, трябва да започнем малко по малко да се страхуваме от сега, за да може до 17.08. да свикнем. Постепенно, бавно и методично, докато по-лабилните не превъртят тотално. Или докато не се ваксинират всички, нищо, че пак се заразяват, пак постъпват в болницата, пак умират....
129
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 136 Разправят , че ваксината предпазва от тежко протичане и влизане в болница . Колко вярно , идея нямам . Може би това допринася също , хората да си слагат ваксина
128
4
 
10
 
! Отговори
д-р Гурко Налбантов преди 2 години
Тази работа не е за подценяване, въпреки, че делтата е най-лекия вариант от всички дотук. За ваше успокоение, ако ковид ви подмине, пак ще умрете, имам списък с 6200 причини летален изход от живота...
127
1
 
12
 
! Отговори
Ваксъри преди 2 години
гответе се за Ъпдейт на Софтуера, наречен "3-тата Игла"!
126
1
 
14
 
! Отговори
Корона преди 2 години
Ако съдим по предходните епидемии на коронавируси от последните 30 години (свински грип, птичи грип, Ухан '95, SAARS и тн), този тип епидемии угасват сами за около 1-2-3 години, без никаква намеса от страна на д-р Фаучи и ЩАБ-ове. Ковида ще изчезне след тази зима.
125
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се заразяват основно млади хора , ученици , защо да се увеличи броят на хоспитализациите
124
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
<По последни данни на Центъра за контрол на заболяванията на САЩ, ваксините не препазват от заболяване, нито предпазват от разпространение на заразата. Но въпреки това хората си слагат вакисните. Как бихте нарекли това освен малоумие?
123
18
 
0
 
! Отговори
ПОП преди 2 години
Антиваксъри ще се моля за вас дорде сте живи!
122
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като чета коментарите осъзнавам че Българина не е *** човек, като изключим 4, 5 ваксърчета къде платени къде промити. Явно десетките годините в които сме били лъгани са ни направили недоверчиви, лесно разобличаваме измамата , ще се озорят с нас . Те пророчиците си го казаха - ще стане страшно в цял свят, България ще е от малкото страни в които ще става за живеене, и от тук ще тръгне промяната в световен мащаб, само да разкараме всички сатанисти