Четвъртата вълна на COVID-19 ще задмине пика на предишната

Официално ръст на случаите е започнал от 15 юли
256
Четвъртата вълна на COVID-19 ще задмине пика на предишната
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще имаме по-голяма скорост на разпространение на COVID-19, отколкото в предишни пикове. В момента 10 души заразяват между 15-16 души. Очаквам до 1700 новозаразени на ден около 17 август, но не се знае кога ще мине пика, коментира математикът на НОЩ Лъчезар Томов пред bTV.

Още по темата

Възможно е да задминем рекордите от над 3500 души на ден при четвъртата вълна. Не мога да кажа с колко, защото нямаме данни, поясни Томов.

Според него обаче със сигурност ще надминем рекордите по хоспитализирани, защото „Делта“ вариантът е по-заразен.

Томов обясни, че официално ръст на случаите е започнал от 15 юли.

„Направих прогноза на 21 юли, с която каза, че до 10 август средно седмично трябва да стигнем до 400 случая. В момента средно седмично са 300 случая“, добави той.

Математикът заяви, че най-много мерки се спазват в София. Има два начина четвъртата вълна да заглъхне много бързо – единият е да се остави да мине със съответните няколко хиляди жертви, а другият да се вземат сериозни мерки“, поясни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Живко от ВарнаНе си на дневен ред. Изчакай малко.
160
0
 
5
 
! Отговори
пРашков преди 2 години
До Живко от Варнаккогато умре и последния комунист
159
1
 
9
 
! Отговори
Живко от Варна преди 2 години
Извинете, аз кога ше живея добре ?!
158
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди трябваше да поговориш с човек за да разбереш, че е т. ъ. п. Сега е лесно да го разбереш. Достатъчно е да ти каже, че се е ваксинирал.
157
4
 
11
 
! Отговори
Бay преди 2 години
Вируса мутирал от ваксините викат :D Как се появи Делта (индийския) според вас ? :D
156
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди трябваше да поговориш с човек за да разбереш, че е ***. Сега е лесно да го разбереш. Достатъчно е да ти каже, че се е ваксинирал.
155
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До бунтовник.........Ако измислят нещо такова, няма да им е трудно - антиваксърите ще сте малцинство.
154
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом математици взеха да се правят на вирусолози - съвсем я втасахме ! Та то у нас има ли някой който да си разбира от работата - всички разбират от работата на другите ! Та затова сме на тоя хал ,де !
153
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЕлиИ как точно ваксините карат вируса да мутира? Защо все я повтаряте тази мантра, без да разбирате, как и дали може да се случи?
152
7
 
20
 
! Отговори
бунтовник преди 2 години
Тогава ли ще насъскат "ваксинираните" зомбита да погнат антиваксърите? Как ще стане, ще ни забиват инжекциите гърбом на улицата или в някой магазин, бар, стадион ... Или пък по доста коварния начин, ще разчитате на маркираните роднини и приятели да подмамят "дебелите глави" към прикрит ваксинационен кабинет/бус. Знам, че ще са доста изобретателни дехуманистите!
151
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само от туй,че 10 души заразяват 15-16 души определят скоростта.
150
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Шаши Трябва и плана за обратните жендъри да се испълнява.Станишев да поведе един МОЩЕН ГЕЙ ПАРАД и да построим светлото бъдеще!
149
12
 
2
 
! Отговори
Вакси преди 2 години
Ми мерките са прости и ги ползват по света - не чакат да ходиш да се записваш за ваксина а ти пращат - писмо, SMS, съобщение .... на коя дата, в колко часа да отидеш и да се ваксинираш ако искаш... Ако не дойдеш в указания час, пращат отново и така докато ти писне и не се боцнеш... А тук записвайте се ... ми Българина (и не само) не е много мераклия сам да се пише по списъци. Обичаме всичко да ни е на тепсия...
148
5
 
27
 
! Отговори
До Ели преди 2 години
Ще дойде разбира се. Има вече подписани договори с Файзер за следващите две години за новите щамове. Всичко върви по план.
147
26
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Невежи ***, антиваксърски!
146
0
 
22
 
! Отговори
Мразя математика преди 2 години
Човекът може и да е прав от гледна точка на математиката. Ако репродукционното число е 1,5, логично е всеки ден броят на заразените да расте. Обаче... Има други важни показатели като хора в болниците, хора с тежки протичания на болестта, или хора със симптоми на болестта, не само с положителна проба. Тези детайли ги няма в математическите модели. А може и тенденцията да се обърне много бързо. Тъй че стига са всявали паника!
145
9
 
22
 
! Отговори
Ели преди 2 години
Ваксините карат вируса да мутира. И тета вариант ще дойде, ако не спрете да се бодете.
144
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 148 Щом каже партията и правителството по зомбо ящика значи има!За Чернобил чу ли по ТВ нещо?
143
4
 
35
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Няма да се ваксинираме и тва е. Тези дето ги ваксинираха най - много, сега са най - зле. Там почват трета доза. След това ще има четвърта, пета и така до края на Света. Ако някой откаже, ще му речат - не поемеш ли следващата доза, ке умиргаш. Да не се хващаме на това хоро, щото после отърване няма.
142
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Томов, нека да започнем с това, че това е третата вълна в България, а не четвъртата. Ясно се вижда на графиката. Толкова дълго повтаряте едни и същи глупости, че накрая сами им повярвахте.