Учителите в Калифорния или да се ваксинират, или тест всяка седмица

Маските в училище - и за учители, и за ученици са задължителни
12 авг 2021 08:20, Елка Василева
37
Учителите в Калифорния или да се ваксинират, или тест всяка седмица
Снимка: архив, БГНЕС

Калифорния ще стане първият американски щат, който ще изисква всички учители и работещи в училищата да се ваксинират или да си правят всяка седмица PCR тест, когато бъдат подновени занятията след лятната ваканция, предаде Асошиейтед прес. Причината са засилващите се опасения от много заразния Делта вариант на коронавируса, каза губернаторът Гевин Нюсъм.

Още по темата

Той обяви новата политика в училище в района на залива на Сан Франциско, в което тази седмица учебната година вече започна с присъствени занятия. През следващите седмици предстои още училища в щата да подновят занятия. Мисля, че това е правилното решение и сигурен начин училищата ни да останат отворени, а в същото време да се вземе предвид това, което най-много тревожи родителите на малките деца като мен, каза губернаторът.

В някои училища в щата вече са взети подобни мерки, които сега влизат в сила на щатско ниво, отбелязва Ройтерс.

Двата най-големи учителски профсъюза в щата - Калифорнийската асоциация на учителите и Калифорнийската федерация на учителите, казаха, че изцяло подкрепят политиката на губернатора. Маските в училище - и за преподаватели, и за ученици вече са задължителни.

В Калифорния, както и в останалата част на Съединените щати, се отбелязва обезпокоително увеличаване на заразените с коронавирус. Повечето случаи са с Делта варианта, който е по-разпространен сред децата от другите варианти.

През последните няколко седмици Нюсъм нареди ваксиниране на всички здравни работници. Щатските служители също трябва да си поставят ваксини или да си правят всяка седмица тестове.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, помислете логично? Защо дават такъв зор да ваксинират всички, след като практиката показва, че ваксините далеч не пазят от заразяване и заболяване? Да е само за пари - не изглежда убедително. Следователно, за да натискат толкова много, значи действително има някакви субстанции във ваксината, за които не знаем и е напълно логично, те да имат контрол върху тях - било от разстояние, било по друга причина. А може би това е сатанинския знак? Както кръстените в Христа с олио и вода? Помислете..
28
1
 
7
 
! Отговори
Петко преди 2 години
Радвам се, че толкова много калифорнийци дават мнението си под тази статия. Интересното е, че е публикувана в български сайт и че толкова много американци знаят български.
27
5
 
23
 
! Отговори
Овцете преди 2 години
Овцете са навсякъде. Овцете не искат свобода. Искат да ги ваксинират всеки 6 месеца като животни за "новия" щам. Нали са ваксинирани, ваксината ги пази, защо се страхуват? Искат те и децата им да носят маска навсякъде. Не могат да мислят. Слушат и изпълняват.
26
3
 
23
 
! Отговори
Нов световен ред преди 2 години
Щв става все по-зле. Тежко и горко на децата.
25
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да се тестват и да си плащат тестовете, който не иска ваксина. Няма заради тях децата да учат само он лайн, я!
24
4
 
22
 
! Отговори
123 преди 2 години
Сатанистите затягат примката. Време идва да излизаме по улиците и да им покажем кой командва.
23
4
 
44
 
! Отговори
ToPhD преди 2 години
Преподавам в университет. Там има така наречената уж ,, академична свобода'', но ако ме задължат нещо против волята ми ще напусна на момента! Прекалява се отдавна с този световен Терор и скоро ще има СЕЧ!
22
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А още по-добре - пълен бойкот. Да си работи фашисткото им правителство.Светът е в гражданска война вече.
21
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нашите учители твърдят че с ваксината ги заразяват и че земята е плоска.
20
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калифорния се превърна в едно соц блато и то последните 10г. Раздаваха спринцовки на наркоманите безплатно за да не се разболявали, сега да им е честито посленото нареждане. Няма да ви казвам колко нормални хора се изнесоха от щата, освен това е с най-високите такси и пак доунтоуна им е бъкан с безпризорни ненормалници с палатки на самата улица. Е поздрави от Маями, тук е малко по добре
19
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям натиск ще има върху хората. И тези, които по-рано се ваксинираха, няма да го сторят наново, защото има нещо гнило. Вече се чудят какво да измислят. Очевидно е, че делтата не е толкова опасна, защото продължават с това да ни обесняват, колко всичко е зле, все едно не виждаме, че няма болни около нас.
18
3
 
27
 
! Отговори
Дръндер преди 2 години
Тези *** начело с губернаторът Гевин Нюсъм ще унищижат децата и образованието! Заслужават гилотината!
17
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тексас и фолорида няма никакви мерки, там явно вируса не ходи
16
5
 
39
 
! Отговори
….. преди 2 години
Айде стига. Около мен е пълно с болни, които имат т.нар. завършен ваксинационен цикъл. Тази ваксина евентуално, ама само евентуално има принос към по- кратко боледуване. Това е. Ваксинираните се разболяват, заразяват, преносители са. Също така са два пъти по- опасни, защото не се тестват, понеже се имат за недосегаеми. Една позната разнесе вируса на сумати хора, защото имаше грипни симптоми, но тъй като е ваксинирана не се тества дълго време, защото било невъзможно да хване. Е оказа се Ковид
15
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами висенето на млади хора с маско си е направо страшнно за тяхното здраве. Тия ще почнат от бактееиални инфекции да мрът.
14
27
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а у нас трябва да ги тестват всеки ден - да им ровят с клечка през носа в мозъка докато им окапят зъбите
13
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Специалистите казват, че ваксините не спират делта варианта( не че спират и другите), но ваксиционният балшевизъм продължава са набира скорост.
12
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята още от началото е тази пандемия да се точи с години вчесто всичко да мине за месеци и да забравим за ковид.
11
2
 
36
 
! Отговори
или преди 2 години
Или бягат в Тексас или Флорида. Там тестове няма.
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези на снимката са като стадо зомбита.