Учителите в Калифорния или да се ваксинират, или тест всяка седмица

Маските в училище - и за учители, и за ученици са задължителни
12 авг 2021 08:20, Елка Василева
37
Учителите в Калифорния или да се ваксинират, или тест всяка седмица
Снимка: архив, БГНЕС

Калифорния ще стане първият американски щат, който ще изисква всички учители и работещи в училищата да се ваксинират или да си правят всяка седмица PCR тест, когато бъдат подновени занятията след лятната ваканция, предаде Асошиейтед прес. Причината са засилващите се опасения от много заразния Делта вариант на коронавируса, каза губернаторът Гевин Нюсъм.

Още по темата

Той обяви новата политика в училище в района на залива на Сан Франциско, в което тази седмица учебната година вече започна с присъствени занятия. През следващите седмици предстои още училища в щата да подновят занятия. Мисля, че това е правилното решение и сигурен начин училищата ни да останат отворени, а в същото време да се вземе предвид това, което най-много тревожи родителите на малките деца като мен, каза губернаторът.

В някои училища в щата вече са взети подобни мерки, които сега влизат в сила на щатско ниво, отбелязва Ройтерс.

Двата най-големи учителски профсъюза в щата - Калифорнийската асоциация на учителите и Калифорнийската федерация на учителите, казаха, че изцяло подкрепят политиката на губернатора. Маските в училище - и за преподаватели, и за ученици вече са задължителни.

В Калифорния, както и в останалата част на Съединените щати, се отбелязва обезпокоително увеличаване на заразените с коронавирус. Повечето случаи са с Делта варианта, който е по-разпространен сред децата от другите варианти.

През последните няколко седмици Нюсъм нареди ваксиниране на всички здравни работници. Щатските служители също трябва да си поставят ваксини или да си правят всяка седмица тестове.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
31
 
4
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
"Щатските служители също трябва да си поставят ваксини или да си правят всяка седмица тестове."А за нашите бюджетници кога ваксинация или тестове?500 хил. са ако го намалим до 50 хил, би било идеално.
8
30
 
6
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 2 години
Нека да вземем пример и у нас да се приложат подобни мерки. Най-добре е обаче детитата да останат на дистанционно обучение за следващите 5г., а хотелите, диско и чалготеките да си работят без ограничения, както си беше миналата есен.
7
5
 
40
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ДЕЦАТА ИМАТ НУЖДА ОТ КИСЛОРОД И ТО НЕ ТОЛКОВА ЗА ДА СЕ РАЗВИВАТ КОЛКОТО ЗА ДА МИСЛЯТ! ПО-МАЛКО КИСЛОРОД ЗНАЧИ ОЩЕ ПО-ГЛУПАВИ ДЕЦА ЩОТО МОЗЪКА ПОЧТИ ЩЕ СПРЕ ЗА ДА СЕ ЗАЩИТИ!
6
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаш избор. Плащаш за тест всяка седмица
5
3
 
42
 
! Отговори
Johnson&Johnson преди 2 години
Учениците в Калифорния, скоро ще станат най-простите ученици в щатите.
4
19
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
СЛЕД ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ И В БЪЛГАРИЯ! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ И ГЕРБ И БСП РАДЕВ ЩЕ ВЪВЕДАТ ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА НЕВАКСИНИРАНИТЕ! СЛАВИ МОЖЕШЕ ДА ГИ ИЗМЕТЕ И ДВАМАТА НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЗА МОМЕНТА ПОДКРЕПЯ РАДЕВ!
3
2
 
59
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
В началото на откриването на ваксините ни убеждаваха, че вакснинацивта е доброволна и никой няма да бъде карам на сила. След това стана препоръчителна, не си задължен, но по-добре си я сложи, а сега задължителна, нямаш право да избираш, иначе си третиран като престъпник
2
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В никакъв случай не бих се съгласил детето ми да седи с "маска" в училище. Безумно вредно и напълно излишно.
1
6
 
21
 
! Отговори
Петя 24г. 48 кг. преди 2 години
Аз съм склонна да се съглася на ежеседмично тестване, при отказ от препаратизация. Но при едно условие, ако тестването стане ежедневно и по китайския метод. Няма такова удоволствие и сигурност преди всичко, важното е да сме здрави.