Каква е разликата между положителен случай на COVID-19 и болен?

МЗ излезе с обяснения
194
Каква е разликата между положителен случай на COVID-19 и болен?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на здравеопазването обясни каква е разликата от положителен случай на коронавирус и болен от  COVID-19

Не всеки, който се зарази с вируса COVID-19, ще се разболее. Това зависи от безброй фактори, на първо място - от състоянието и реактивността на имунната система. Голямо влияние оказват и общото състояние на организма, наличието на съпътстващи заболявания, възрастта, условията на живот и труд, климатичните промени, количеството на попадналите вирусни частици и още много други, посочват от МЗ.

Още по темата

Заразеният, но неболедуващ човек, продължава да разпространява вируса и да бъде опасен за околните и обществото.

Хората, развили клинична картина на коронавирусната инфекция, след преболедуване създават хуморален и клетъчен имунитет, който според най-последните научни данни трае до 10-12 месеца, с най-различна интензивност в зависимост от по-горе посочените фактори. Но трябва да се знае, че преболедувалите също продължават да разпространяват инфекцията, независимо от създалия се имунитет.

Защо е толкова важно да се спазват противоепидемичните мерки от всички – преносители на вируса, болни и ваксинирани?

Спазването на противоепидемичните мерки е много важно и с него трябва да се съобразяват както преболедувалите, така и всички други граждани, защото всеки един от тях може да бъде носител на вируса и да го разпространява. Това важи със същата сила и за ваксинираните лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
8
 
! Отговори
мамин сладък преди 2 години
"преболедувалите също продължават да разпространяват инфекцията" - по-голяма глупост не измисихте ли??? Хем "създават хуморален и клетъчен имунитет" , хем заразяват. Преди 8 месеца го изкарах, още имам антитела в пъти повече от ваксинираните и не съм заразил нокой до сега. А и зашо тогава в Австрия признават хората с антитела за ок и не им търсят нон-стоп тестове?? Обърнахте биологията и медицината с краката нагоре само и само да си пробутате ваксите и фашистките мерки!!
88
1
 
2
 
! Отговори
До анонимен 44 преди 2 години
Еми тряя се пробва бе,брат.Като много разбираш протеините и кисилините,като си химически адекватен и ни обясняваш за видовете мутации,днк,рнк- НАПРАВИ ВАКСИНА !Кво само ми отричате!Голямо философстване!Какво само спорите и всичко отхвърляте.Кво само Товя шяло да стане,онова щяло да стане....след 5 години.Ходете в БАН и действайте.Докажете правотата си с аргументи и факти.Възпроизведете ефект.Тия сухи теории си ги налагайте в тесен семеен кръг-навън е пропаганда !Нямате нищо насреща,драги!
87
0
 
2
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 2 години
Призовавам всички учени генетици също да вземат участие и да разкрият мутациите на делта варианта като им дадат гласност, тъй щото желаещите да се ваксинират да бъдат информирани, а да не блеят като овце!
86
0
 
3
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Доктор Хаус Те, тро.ло.ве.те много обичат науката :) Ама само да вярват в нея, без доказателства :)
85
0
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 години
До Гиб МелсънМного лошо бъркаш природата с нещо създадено от човешка ръка!
84
2
 
6
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Solar Power. Не ми пука са тази глупост обслужваща биг фарма. Там също пише, че Бангладеш има най голям прираст. Колко са инжектираните в Бангладеш, тази отрова само за белите хора ли е предназначена? Дори и да умират в Тексас (което е мазна еврейска лъжа) те така са избрали.
83
0
 
3
 
! Отговори
ТурбоБустер КОВИДиот преди 2 години
Пускайте Бустерите! Живеям в Страх, без Бустери!!
82
4
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Кал-Ел: Проблема лесно се доказва. Чукваш на гугъл: смъртност по седмици.После гледаш за миналата година положението, после 5 години назад ... има си много хубава графика. И след това сядаш напъваш си двете гънки и се опитваш да конспирираш двойната смъртност от миналата година.
81
2
 
5
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
В природата има един много железен закон. Ако си изкарал една болест пак ще я изкараш. Няма абсолютно никаква логика след като си се справил с една болест без помощ отвън да си мислиш, че при повторно заразяване със същата болест ще ти е по-тежко. В този ред на мисли нямам намерение да се ваксинирам, след като веднъж карах коронавирус. Давам шанс на тези непреболедували да се ваксинират с "моите" ваксини.
80
3
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Кал-Ел: Как какво става ? На второ място са по смъртност в САЩ.https://worldometers.info/coronavirus/country/us/
79
1
 
3
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 2 години
Нещо ми е изтрита лекцията по генетика която цитира мутациите в спайк протеина чрез което се доказва слабата защита на ваксините срещу индийския вирус. Що така бе, другаре?
78
1
 
2
 
! Отговори
Коректно Зелен преди 2 години
До Слънчевата Сила- Нежни приятелю, нека взаймно да се подкрепим . Ние модерните мъже на Новото Нормално трябва да сме заедно и да се забавляваме. Може и Бау да включим, макар че е по старичък, но е чаровник
77
2
 
4
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Solar Power. За да има решение, първо трябва да има проблем. Доказваш, че има вирус и получаваш решение.
76
10
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Целта на ваксината е да умрат по малко хора. Това е ! За момента от последните 600 починали в САЩ 99% са неваксинирани. Ако антиваксерите предложат решение каквото и да е то дори да правим челна стойка по 3 пъти на ден само да не умират повече хора съм съгласен. Но до момента нямат решение на проблема, а без решение на проблема става това от 2020-та ----- https://nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_2_2021_W30.png ---
75
0
 
0
 
! Отговори
До:ТурбоБустер КОВИД преди 2 години
ХохохоМного снешно !Ще се смея до утре в 8 вечерта...Хохохохо...Хохо
74
5
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Някой: Защото Швеция са имунизирани 80% от населението и си спазват мерките. ДДД това е :) За Беларус не ме интересува аз и не вярвам на информация от там както и не вярвам ,че в Китай са умрели само 5000 човека :)
73
2
 
5
 
! Отговори
Другата Майна преди 2 години
Майна, и 10 ваксини да си сложи ще е все тая, срещу пневмония с начало от химична компонента е така. Но принципно грипните ваксини традиционно не работят, а тея за Ковида( особенно Рнк ваксите) не са дори ваксини! Друг е въпроса какво е Ковид и има ли такава болест ;)
72
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е разликата между България и цивилизацията-успелите и богати държави ?50% разлика във ваксинирането.Те защото са много пр()сти,непрозорливи,затрити,слепи,неграмотни роби и се ваксинират,затова са най-развити и проспериращи и всеки емигрира там .
71
3
 
3
 
! Отговори
ТурбоБустер КОВИДиот преди 2 години
айде бе, кога ще пускате Бустера за Делта и Делта+?! нямам търпение за 3-та игла!
70
1
 
1
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Провалът на официалната медицина се опитва да се оправдава с разумните постъпки на обикновените хора. Жертвите на ковида са същите, които разчитат на официалната медицина да ги лекува, а тя успешно ги поддържа с години неумрели. Докато не се появи нещо, например вирус, който да покаже какви развалини са телата на хората, вярващи в медицината. Тези хора са си в опасност непрекъснато и никой друг не им е виновен, освен тези, които ги лъжат, че ги лекуват. Отстраняването на симптомите не е лечение.