Каква е разликата между положителен случай на COVID-19 и болен?

МЗ излезе с обяснения
194
Каква е разликата между положителен случай на COVID-19 и болен?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на здравеопазването обясни каква е разликата от положителен случай на коронавирус и болен от  COVID-19

Не всеки, който се зарази с вируса COVID-19, ще се разболее. Това зависи от безброй фактори, на първо място - от състоянието и реактивността на имунната система. Голямо влияние оказват и общото състояние на организма, наличието на съпътстващи заболявания, възрастта, условията на живот и труд, климатичните промени, количеството на попадналите вирусни частици и още много други, посочват от МЗ.

Още по темата

Заразеният, но неболедуващ човек, продължава да разпространява вируса и да бъде опасен за околните и обществото.

Хората, развили клинична картина на коронавирусната инфекция, след преболедуване създават хуморален и клетъчен имунитет, който според най-последните научни данни трае до 10-12 месеца, с най-различна интензивност в зависимост от по-горе посочените фактори. Но трябва да се знае, че преболедувалите също продължават да разпространяват инфекцията, независимо от създалия се имунитет.

Защо е толкова важно да се спазват противоепидемичните мерки от всички – преносители на вируса, болни и ваксинирани?

Спазването на противоепидемичните мерки е много важно и с него трябва да се съобразяват както преболедувалите, така и всички други граждани, защото всеки един от тях може да бъде носител на вируса и да го разпространява. Това важи със същата сила и за ваксинираните лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
3
 
4
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Solar Power тук си прав, че нямаме медицина. Но заради пландемията доктори с положителен тест, но не болни бяха пратени под карантина. Сещаш ли се, когато ги нямаше, кой лекуваше болните. Ще ти кажа. В Русе доктори от очно отделение лекуваха болни с дихателни проблеми. После се чудете защо смъртността е висока.
108
3
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Отричането е лесно, но тогава трябва да дадеш алтернатива за да не напълним болниците отново до края на септември. Дай нещо какво да правим ? Аз лично имам близки и то не малко които загубиха битката. Просто развиха пневмония и кислорода падна.....Така,че дай идея какво да правим щом не искаш ваксини.
107
3
 
1
 
! Отговори
До 118 Някой преди 2 години
В Израел са ваксинирани над 99% от хората над 25 годишна възраст. Колко искаш да са в болниците, когато неваксинирани на практика почти няма? В интензивното се твърди, че 64% са ваксинирани. Ако това е вярно, то в интензивното е 1 ваксиниран от 15500 ваксинирани и 1 неваксиниран от 270 неваксинирани.
106
4
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Кал-Ел: Ти какво предлагаш да направим ? 2020-та не правехме нищо освен едни маски.Същото ли ? Дай предложение с което да умрат по малко хора.....
105
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е важно да се спазва от всички - тогава защо има сертификати и едните ще са по - привилигировани от другите? Много са ви объркани посланията. Хем ваксинираните могат да се инфектират и разпространяват, хем се разхождат и пътуват необезпокоявани. Ми май те разнесоха Делтата из Европата, а?
104
5
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Кал-Ел: Ами берат ги ..... като сравним колко повече починали има в България спрямо други държави. Например Швеция която посочи :) Имат си медицина хората и се работи с наука. Е винаги има някой който ще вярва,че го чипира някой , но това си е за негова сметка :) Тук в България не знам от бедност или нещо друго , но много вярват,че бигфарма ги манипулира или ,че Бил Гейтс иска да намали популацията .....
103
1
 
5
 
! Отговори
Някой преди 2 години
И как ще стане като ваксинираните в Израел влизат в болница ? Нали уж трябваше да го карат леко ? Това не ти ли говори нещо ?
102
2
 
2
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Solar Power Гейтс и Безос са бостански плашила, не ми ги развявай. Те са създадени не за да плашат, а да могат такива като теб да ги развяват и да объркват хората, които са ги отхвърлили като "страшилища" на подсъзнателно ниво, заради пуловерчетата, очилцата и часовниците им от 5 долага.
101
0
 
6
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 2 години
тия обяснения са толкова нелепи ,че вече никой не им вярва
100
7
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Някой: Цирка ще продължава докато всички не минат вируса (някои ще умрат) или не се ваксинират всички. Едно и също е. Просто във вариант 1 ще умрат повече хора, ще стане по бавно, ще съсипе повече семейства и икономика а и видяхме,че не работи цялата 2020-та нямаше ваксини двойна смъртност. Така,че остава вариант 2. Ако антиваксерите имат 3-ти вариант да го предложат само да не стои като патици на обстрел (2020-та година)
99
8
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Кал-Ел: Радио точката си ти :) Отвори страницата на Българския Национален Статистически Институт - nsi.bg или виж информацията за смърност по седмици или ако не ти се търси използвай гугъл и напиши "смърност по седмици" и чукни на първия линк който ще те препрати на nsi.bg :)Е винаги може да кажеш,че и тази статистика е изфабрикувана или Бил Гейтс е платил за това. Може пък и Безос да е ?!
98
0
 
8
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 2 години
Науката е чудесно нещо, но по-важното е кой я използва и за какво- ето затова не вярвам на "научните" доводи по такива проблеми като пЛандемията, климатичните промени, мигрантите и т.н.
97
0
 
3
 
! Отговори
Някой преди 2 години
Solar Power до кога предполагаш да продължава цирка ?
96
0
 
3
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Два пъти поне аз прочетох за два различна екипа от учени, които са установили как можем да предвидим кой ще боледува тежко ковида по дадена характеристика. Вместо да се купуват и бият ваксини, трябваше да се тества населението и да се видят рисковите. После да се разсъждава дали да се ваксинират или да бъдат защитени по друг начин. Вместо да се затварят всички, можеше да се изолират само рисковите. Ама все едно никой не е чел, само аз :) Ама вярвайте в науката, ето, аз вярвам :)
95
6
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Не се напъвай ще те улесня ето ти директен линк. Само като копваш от тук делни нещата след .png.https://nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_2_2021_W30.png
94
5
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Кал-Ел:Аз не знам защо не успях да спечеля от бигфарма. Купих акции на pfizer и съм нищожно напред. Тази теория куца. Поне за момента :)В крайна сметка аз пък очаквам бигфарма да пуснат наноботи след 20-30 години които да ми оправят разни проблеми на клетъчно ниво и разни болести така ,че да живея 200 години. Дано съм жив след 30 години и имам пари да се боцна с наноботи:)
93
1
 
8
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Solar Power. Ти можеш да твърдиш единствено това което ти е дадено като шаблон. Единия шаблон е да намесвате плоската земя във всеки спор. Отмятам се, ти не вярваш в нищо, просто следваш инструкции. В момента споря с радиоточка.
92
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power. Гугъл? Последно да чукваме ли в гугул или не? Веднъж гугъл носел аниваксърса информация, веднъж носи ваксърска. Както ви е удобно. На бигтех и бигфарма не се вярва. Ако имам власт, мога да убия по 1к човека във всяка държава и да пусна информация на официалните медии. Всички взимат от един сорс. Докажи ми, че има вирус щом вярваш в него. Не си виждал болни и никой не е изолирал никакъв вирус, значи ти просто вярваш в него.
91
3
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Кал-Ел: Ако следвам принципите ти мога спокойно да твърдя ,че Земята е плоска и континента Австралия не съществува. Да има такива теории :)Дори за първата има всяка година симпозиум на който ходят хиляди хора.....А нещата се доказват много лесно само с 2 пръчки и Слънцето :)Статистиката от НСИ е офиц. статистика на България.
90
0
 
1
 
! Отговори
ТурбоБустер КОВИДиот преди 2 години
Сега, Веднага, до Утре Сутринта!