Биолог: При тази вълна ще има малко деца в интензивното, при следващата - много

Според Георги Маринов Делта вариантът е много по-опасен за младите
16 авг 2021 12:30, Петя Славова
231
Биолог: При тази вълна  ще има  малко деца в интензивното, при следващата - много
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Всяка мутация, която прави вируса по-заразен от човек на човек, го прави по-заразен и от клетка на клетка, съответно се стига до по-високи нива на вируса и до по-високи нива на патогенност". Това обясни пред БНР Георги Маринов, молекулярен и еволюционен биолог от Департамента по генетика в Университета в Станфорд.

Той посочи, че ваксината не влияе върху генерирането на мутации, но ваксинацията ще промени селективния режим на вируса.

Още по темата

"Ако си представим 100% ваксинирана популация и такава, която е почти изцяло не ваксинирана, то в тази, която не е ваксинирана, би трябвало мутации, които са в по-висока заразност и предавани от индивид на индивид, да имат по-голямо предимство, отколкото във високоваксинната популация, където би трябвало да се селектират мутации, които са резистентни към антителата... Вирусът има капацитета напълно да избегне сегашните ваксини и няма да му е трудно да го направи, стига да има селекция в тази насока".

 Маринов допълни:  "В Израел наблюдаваме, че ваксината работи, но следва същия цикъл, както естественият имунитет. Антителата падат и трябва да се слага трета доза, след това четвърта, пета... Вече трябваше да се започне с третите дози, особено за тези, които са били ваксинирани декември, януари. Всяка ваксинация, дори да е избледняла доста, осигурява много по-голяма защита, отколкото липсата на ваксинация".

Според биолога големият проблем в България е отказът на властите от май 2020 година насам да направят каквото и да е, за да спрат заразата, което е геноцидна политика.

"Трагедията е, че населението няма осъзнаване за това, което се случва, и никаква съпротива срещу него... Ваксинацията е мощен инструмент, но не е достатъчен, нужна е локална елиминация и контрол върху границите, както се прави в Китай, Нова Зеландия, Австралия, иначе ще има безкрайни вълни на всеки шест месеца, вирусът ще си еволюира и ще става все по-опасен, и така до безкрай".

Георги Маринов посочи, че има данни, че Делта вариантът е три пъти по-опасен за децата:  "Основният проблем е какво количество вирус се генерира в организма. Всеки един по-заразен вариант генерира все повече вируси и съответно се сваля кривата на вирулентността спрямо възрастта, все повече ще се засягат децата. При тази вълна ще има малко деца в интензивното, вълната през зимата на 2022-2023 година ще има много и т.н.".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
14
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До Бay "Този Люк Монтание" разбира от вируси маааалко повече, отколкото този от статията си въобразява, че разбира. А от гербав *** - хиляда пъти повече :)
55
28
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Полша вече приеха закон срещу антиваксърите . Класификация -терористи!
54
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всяка ваксинация, дори да е избледняла доста, осигурява много по-голяма защита, отколкото липсата на ваксинация".КАК ДА ВИ СЕ ОБЯСНИ БЕ,ПЛЕМЕ НЕГРАМОТНО !!!!???
53
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До И това твърдение - Само куршум ще ги оправи приятелю !
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 65 :) благодаря ти, трудно някой може да ме разсмее, но ти успя, благодаря ти искрено и от сърце, пускай по често такива, обичам да се смея
51
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите да бъдат съдени за геноцид!!!
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таз година булка, догодина люлка!А по-догодина - чували с трупове!
49
1
 
24
 
! Отговори
И това твърдение преди 2 години
Се базира на кои данни? Кое изследване? Кой модел? Изр()ди! Сега и с децата взеха да плашат! Нямате наяждане, нищоставащи плазмодии!
48
2
 
14
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Банда проклетикомунисти, тръгнали нас плашат.. Я одете у лево .
47
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всички статистики за ковид са манипулирани, летния, зимния, хремата и т.н. са ги кръстили цялата им рода ковид
46
3
 
26
 
! Отговори
пенсионер-ветеран преди 2 години
едно нещо искам да ми обясните и ще ви повярвам - как в местният хипермаркет, охраната, набори, носещи маските си под брадата за 18 месеца не се заразиха и умряха - всеки път като отида на пазар - винаги са на линия. Същият въпрос и за касиерите - един касиер не се смени или отсъства, всичките или без маски или с маски под носа. в тоя магазин влизат хиляди на ден, за 18 месеца са издишали 10-ки милиони, но болна охрана и касиери - няма?!
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на финалната права е света, скоро никой няма и да им обръща внимание
44
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стигнах до университета в Станфорд и приключих да чета. Сори, но когато някой рекламира продукта си не го слушам, защото чисто и просто не е меродавен. Хайде да си набодат английските хлапета и след 5 г, когато тоя препарат стане евентуално ваксина със всички разрешителни пак ще говорим. До тогава, да си облъчва англичаните да си бодат англичанчетата. Гуд бай!
43
3
 
25
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Taка наречения "елит" от кланящи се на Слънцето синове на Дявола винаги са имали неприкрито влечение към децата и това трябва да бъде ясно на родителите! "Те" пред нищо няма да се спрат да вземат децата ви и да ги използват за секс играчки, ресурс за адренохром и жертвоприношения на олтара на Молок. Очаквайте лакеите на Елита, като този Едикой си от "Станфорд", да започнат да обвиняват родители, които отказват да набодат децата си с Отровната ГМО Игла и да искат отнемането им по норвежки модел!
42
2
 
6
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Поради големият интерес към ваксинация с 10 инчовата ми ваксина от пациентки от съведните Сърбия и РСМ заради зеления пропуск там вече ще ваксинирам само жени 18-28 годишни от България. Също така търся и колеги с големи и твърди ваксини да ми помагат за наплива от желаещи - заплащам добре - до 200 евро дневно за България и до 500 евро дневно за клиниката в Берлин.
41
12
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
До Мяу значи този Люк Монтание лъже. Ясно! :D
40
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските ***, са най-активните антиваксъри по коментарите, само дето на 15.08.2021 в Руия са починали 5486 човка, лека им пръст.
39
1
 
22
 
! Отговори
Има ли още Ба лъ ци преди 2 години
вярващи в Смъртоносна Пандемия - огледайте се - да има Болни и Умрели в Администрацията на ЕС в Брюксел?! Да има Болни и Умрели Български Политици?!
38
3
 
16
 
! Отговори
Мяу преди 2 години
До БayЩото "еволюционен биолог от Департамента по генетика в Университета в Станфорд" не може да се продаде като *** за пари и да говори глупости, нали? Как не ви дойде акъла, че никой не го е грижа за вашето здраве и за пари ще чете и евангелието. Какво се правите на ощипани моми все едно никой човек, било то и учен не е лъгал на тая земя? Паляци без грам мозък кутират измислени учени като Фаучи и компания. Кой им дава дипломите, а? Тия дето ти продават иглата, мой човек. *** де акъл.
37
2
 
27
 
! Отговори
иглата преди 2 години
Най-много ме кефи как виновните на ваксърите са антиваксърите. Нали сте си го набили, радвайте и оставете другите намира.