"Делта" доминира у нас, 5 области в червена зона

Нито една област в страната не е в зелена зона
24 авг 2021 13:30, Петя Славова
7
"Делта" доминира у нас, 5 области в червена зона
Снимка: БГНЕС

Пет са вече областите в червената зона към днешна дата - спрямо критериите в плана за справяне с COVID кризата.

Още по темата


Това са Велико Търново, Бургас, Търговище, Русе и Пловдив, предава БГНЕС.

Нито една област в страната не е в зелената зона. Най-много заразени на 100 хиляди души за 14 дни има във Велико Търново.

Делта вариантът на вируса вече категорично доминира у нас, показва справката на Центъра по заразни и паразитни болести. 97% от изследваните положителни проби са с индийската мутация на вируса.

От ВМА пуснаха и какви са симптомите на настоящия вариант, които се различават от първоначалния вирус в Ухан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
99 ЛЪЖИ И 1 СЪМНИТЕЛНА.
4
4
 
6
 
! Отговори
Гласоподавател БГ преди 2 години
Вярвам на светиите Мангър и Кацара, че няма вирус. Вярвам на академиците от БГ мама, че ваксина по-нова от 30 години е опасна и не трябва да се слага. Кой си измисля болести? Една кака от пазара, била мед.сестра във варненска болница каза, че плащали по 4 бона на пациент ,да се пише болен от Ковид. (това да усвоят пътека от 1500 лв., ама аз вярвам.) Нали и президента Радев и г-н Трифонов твърдят , че няма вирус. Значи няма болест, няма епидемия. Е, умряха приятели и колеги, не е Ковид, не е
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е на 15 септември да изпратим децата на училище. Две-три седмици след това школата ще са истински ковидарници. Ковид ще има за всички от сърце - за дядо, за баба, за мама, за татко и за всеки пожелал. В края на зимата нова вълна и така докато светува.
2
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ше м.р.е.т.е ЯКО ше м.р.е.т.е. Тези думи казани в национален ехфир от един сеяндур с пагони помните ли ги. Това сеяндурче работи като хирург и се прави че спасява човешки животи. Даже хипократова клетва е положил. От неговите уста излезнаха думи които нямат нищо общо с хипократовата клетва. Това сеяндурче за тези си думи по бай Тошово време щеше да изгуби не само пагоните и пенсията си ами щеше да бъде вкаран в затвора за поне 20 години. Но уви днес е Мутренско време.
1
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
град Велико Търново население към 31.12.2020 - 66103 човека, област Велико Търново към същата дата - население 160186 човека