Нов супервирус COVID-22 ще се появи през следващата година

Проф. Сай Реди смята, че "Бета" и "Гама" варианта на COVID-19 ще бъдат по-заразни
24 авг 2021 12:53,
445
Нов супервирус COVID-22 ще се появи през следващата година
Снимка: Pixabay

Нов по-опасен вариант на коронавируса ще се появи в света през следващата година, предупреди имунологът Сай Реди от медицинското училище в Цюрих.

По думите му комбинацията от съществуващите варианти на SARS-CoV-2 може да доведе до нова фаза на епидемията с голям брой смъртни случаи.

Реди допълни, че вариантите „Бета” и „Гама” от вече са развили мутации, които им позволяват частично да избягват придобитите след преболедуване антитела.

Той смята, че в следващата фаза на пандемията щамовете "Бета" и "Гама" ще стават още по -заразни, а "Делта" ще придобие способността да заобикаля имунитета. По думите му мутациите са неизбежни.

„COVID-22 може да бъде дори по-лош от това, с което се срещаме сега“, каза ученият, цитиран от БГНЕС.

Още по темата
Специалистът подчерта, че новият вариант на SARS-CoV-2 трябва да бъде разпознат възможно най-рано, за да могат производителите на ваксини бързо да адаптират лекарствата си за борба с инфекцията.

В интервю за германския вестник Blick проф. Реди пояснява, че „Делта“ е най-заразният вариант от всички  и го нарече „Covid -21“. Според него той няма „бягащи мутации“, генетични характеристики, които му помагат да избяга от имунната система. Бягащите мутации, наблюдавани в някои варианти като „Бета“, означават, че ваксините стават по-малко ефективни и може да се наложи да бъдат променени, за да се защити населението.

Проф. Реди е категоричен, че комбинация от тези фактори, свързани с новите варианти - по-смъртоносни, трансмисивни или избягващи имунитета - ще бъде проблем в близко бъдеще.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
331
1
 
8
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Всеки психопат самопровъзгласил се за имонолог се чувства длъжен да говори глупости за да стане популярен в медиите, защото утре ще изпусне шанса да поуляризира името си. Почнаха и да прогнозират как ще се появяват ковиди - 22, 222, 22222 и т.н. Почва да става комично но и досадно. А медиите умират да повтарят на висок глас жалките им манипулации.
330
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех каква дива ваксинационна кампания ще се разгърне! Ваксърите отсега се радват и ръкопляскат.
329
2
 
6
 
! Отговори
една преди 2 години
Голяма новина, няма що. Това го знаем още от миналата година, но нямаме никакво намерение да се плашим. Ами сега?
328
0
 
25
 
! Отговори
марги преди 2 години
Кога го пускат?
327
0
 
20
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
В коя лаборатория го подготвяте ???
326
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е тоя с тоя изказване си изтри задните части с десетилетия на научно доказани биологични факти. Тоя или е от друга планета или няма завършено начално образование.
325
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АКО ЕДИН ВИРУС Е ПО-ЗАРАЗЕН ТОЙ Е ПО-БЕЗВРЕДЕН. ТОВА СЕ УЧИ В ПЪРВИ КЛАС!
324
5
 
33
 
! Отговори
Притча за страха преди 2 години
В един град влязла грозна, стара и страшна жена. Часовоите я задържали и я попитали коя е и какво търси в града им. Тя отговорила, че е Смъртта и че е дошла да отведе със себе си 100 души. Един от стражите започнал да крещи и да "предупреждава", че страшната Смърт е вилнее в града. Хората полудели от ужас и страх. А тя отвела не 100, а 1000 души. И си тръгнала. На въпроса на стражите защо е излъгала, тя отговорила, че е искала да вземе със себе си 100 души, но останалите са я последвали от СТРАХ
323
1
 
8
 
! Отговори
Пян Гъ преди 2 години
Контролиран теч на информация. "Ние казахме ли ви?" "Кога сте казали?" Моля, моля, я проверете изказването на Сай Реди. Ако бяхте взели мерки... Затова слушайте сега..."
322
0
 
45
 
! Отговори
Бизнесмен преди 2 години
Става въпрос за много пари. Тепърва ще излизат нови вируси. Бизнес план. Измисляш вирус, след 3 месеца пускаш ваксина. Ставаш милиардер.
321
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството съобщава, че се е появила баба Яга. Умолява се гражданите да не излизат.Самолети няма да летят поради вероятен сблъсък с баба Яга.Деца очевидци разказват: Щеше да ни изяде"Баба Яга е действителност и ЕС трябва да защитят гражданите си, милиони за ново супер оръжие.Учени клонираха Кашчей Безсмертни.
320
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе незнам за новият, ама в Афганистан явно няма и от стария, не видях един с маска.
319
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха-ха, каква научна мисъл само, какъв научен подход, тоя сложи в малкият си джоб всички врачки и гадателки.
318
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно има някаква Война между вирусите,,
317
0
 
10
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Тоя знае. Казали са му.
316
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е Реди от медицинското училище в Цюрих,световно известен учен и защо точно него цитират?
315
4
 
10
 
! Отговори
Съндрача преди 2 години
Знаете ли какво дами и господа световни манипулатури. На мене ми е през ,,ковида'' за вашите простотии.Пия тройно дестилирано всеки ден с немска бира,а мръвките и рибите си ги печа сам на барбекюто на терасата.Колкото мога,толкова ще си натоваря от живота,ама само най-хубавото.Вирусите и другите болести си ги носете по вашите къщи.Ай наздраве,и да ставам да си направя още малко салатка преди да стане салмона готов..
314
2
 
38
 
! Отговори
Iprit преди 2 години
Преводачите май са се объркали. Ученият е искал да каже ,ще пуснем нов щам , а не че ще се появи.
313
0
 
19
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
До Анонимен 353- Как да не знае бе? Та нали сега точно го разработват следващия и точно с тази цел. Миналия път пропуснаха тази екстра от недоглеждане, но си взеха поука.
312
0
 
19
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Айдеее, пак ще се мре яко. Добре че поне тоя човеколюбец, обещава нови бустери. На корем! Дано бигфарма пак да ги раздава безплатно.