На първа линия: Личните лекари получават 700, а не 1000 лв.

Сумата се определя от броя на заразените в съответната област
25 авг 2021 11:18,
62
На първа линия: Личните лекари получават 700, а не 1000 лв.
Снимка: Pixabay

700, вместо обещаните 1000 лева допълнително възнаграждение за работа на първа линия в борбата с коронавируса. Това са получили личните лекари, заяви в ефира на Нова тв доц. Любомир Киров от от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.

Той допълни, че размерът на сумата се определя от броя на заразените в съответната област.

„При предишния вариант на вируса бяха нужни около 15 минути, за да се заразиш. При този са нужни само около 10 секунди. Рискът за работещите на първа линия е много голям и консултациите лице в лице се избягват в цяла Европа”, поясни медикът.

Още по темата
„Нашето предложение е първият преглед да бъде направен по закон. Всеки е без диагноза, докато не я докажем. Ако пациентът се окаже с COVID-19, той преминава на домашно лечение. Трябва да има един минимум от консултации, които не са лице в лице. Състоянието на пациентите може да се проследи дистанционно”, обясни още доц. Киров.

Той заяви, че разговорите между министерството и професионалистите се провеждат вече втора седмица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Ковид делта преди 2 години
Може ли да си плащам тока дистанционно - като да ме пишат , че уж сьм платил всеки месец
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 43 Двама лекари телефонисти ми сложиха минус...хахахаха
51
0
 
5
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
"При предишния вариант на вируса бяха нужни около 15 минути, за да се заразиш. При този са нужни само около 10 секунди" Във втора статия същата мантра! Той голям пъргавеляк го изкарахте, нищо че в България е от април и в момента пак е на отделни огнища по ваши сведеня.
50
0
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
700лв и по един нов телефон
49
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за лечение по телефона и това им е много
48
3
 
0
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До до 40 45 Между другото и за нея има информация, че подпомага лечението :) Не ми е трябвало, но има информация по въпроса.
47
2
 
1
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До до 40 45 Гонореята се предизвиква от бактерия, а не от вирус. И защо по темата ковид се отклонявате към гонорея? Не написах, че е панацея, а доказан вирусоубиец. И вие, лекарите, ако изобщо сте лекар, не лекувате всички болести с едно и също лекарство, нали.
46
2
 
1
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
Плямпаш общи приказки.Никаква конкретика относно критериите по които личните лекари диагностицират ковид не сподели.Сигурно щото няма такива.За децата също нищо не каза.Колко заболели деца са установени, колко са излекувани.Цялата ти експертиза е такава.Аз съм учил 7 години, трябва да ми вярваш.Ама аз имам личен тест за компетентност, плитък ама 2 от 5 хабилитирани доктори се затрудняват да ми отговорят къде се намират Лангер-Хансовите острови.
45
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте сега. Лекарите в чужбина са по- добре платени и по- уважавани. Много от студентите по медицина бягат в чужбина. Значителна бройка добри лекари избягаха в чужбина. Накрая ще се лекувате при баячки.
44
1
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 2 години
Лекувай гонорея с чесън и ще разбереш става ли или не.
43
2
 
5
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
И да ми слагате минуси, пак си остава да се гледа натоварването. Не може при 34 заразени в голям областен град да се плаща максимума от 1000 лв на всички лекари. Та повечето няма да имат и 1 болен.
42
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много то тях не заслужават и 7лв. дори...Нашият личен лекар прегледа мен и болният ми баща,като знаеше,че е с ковид за да му изпише адекватно лечение.На зет ми личният лекар като разбра че става дума за ковид му изписа антибиотици по телефона и му каза,ако се влоши да звъни на спешна помощ.И двамата се водят на първа линия,но кой заслужава да вземе тези пари....
41
1
 
3
 
! Отговори
до Аймщайн преди 2 години
След като недвусмислено и логично ти отговорих на какъв принцип се определя 1-ва линия, това ли успя да измислиш ? Че си ваксиниран с добри намерения? Браво Господине! Хубаво ли ти е? А дано ти мине! Както се пее в една песен.... Радвам се за теб, но по никакъв начин не е свързано нито с въпроса ти нито с моя отговор!
40
2
 
3
 
! Отговори
До 20 и 22 преди 2 години
От АйнщайнТъй като блестиш от интелект,а аз съм болен мозък и антиваксър/ имам всички истински ваксини, а не нещоси, кръстено така/за пореден път ще напиша мисъл на Айнщайн: Да правиш едно и също нещо по един и същи начин и да очакваш т различен резултат е лудост и глупосt;-)
39
3
 
2
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
До до пп 35 Вие се присмивате на чесъна, но той е доказан вирусоубиец, както и другите фитонциди.
38
1
 
5
 
! Отговори
до 32 преди 2 години
Последно ти обяснявам, че нямам време да образовам всяка *** в интернет: За лекар се учи между 7 и 11 години, после имат дълги години практики като помощни лекари, докато станат главен лекар, личен лекар или друг лекар, който носи цялата отговорност. За тези години практика , както ти примерно знаеш кое къде е в колата и симптомите и , така и лекарите с болестите. като не ти съвпадат симптомите с другите болести на които е свикнал през годините, а отговарят на тези на ковид - вероятно е!
37
5
 
2
 
! Отговори
до 35 преди 2 години
Въобще не съм се обаждал на личния им лекар, понеже съм сметнал че не е необходимо.Като се и оказа.На страха очите са големи.И рути имунитета.Та без излишна паника, ако обичате.
36
4
 
5
 
! Отговори
до 32 преди 2 години
ай ся, ти с блестящия интелект ми обясни по какви точно критерии личния лекар ми поставя диагноза ковид и какъв е неговия принос в лечението
35
4
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Глюпости, в 95% от случаите Гугъл ще ти даде по-адекватна диагноза и протокол за лечение. Лекарите се превърнаха в счетоводители, които се опитват да издоят здравната кака. Крайно време е болниците да менат на самообслужване, а лекарите да са на повикване за определени процесури и операции. И да се приключи с порочната практика на изнудвоне, известна като Избор на екип.
34
1
 
3
 
! Отговори
до пп преди 2 години
И като им текнаха сополите какво направи? Звъня ли на личния лекар или ги храни с чесън да им мине. Децата като цяло карат вирусите често, но леко. Опасното е в някой случаи ако бъдат засегнати нерви или се получат други усложнения. Колко са се разболели и колко са излекувани е трудно да се каже - водят се статистики, колко са точни не мога да кажа! Мога да кажа, че без навременна намеса и мед. помощ много повече текнали сополи ще се превръщат в пневмонии и други приятни неща!