Перничани пазаруват като луди до среднощ заради промоция

Десетки сигнали за нарушаване на мерките са постъпили в РЗИ - Перник
Обновена: 25 авг 2021 20:38 | 25 авг 2021 20:36, Веселина Йорданова
130

С или без страх от Ковид-19 хиляди се струпаха пред два хипермаркета в Перник, за да пазаруват на промоция. Шокова промоция за нощно пазаруване с намаление на цените до 70% привлече тълпите от хора, които пазаруваха до 3 часа през нощта. Паркингите на магазините се изпълниха от клиенти. На място са били изпратени 2 полицейски екипа, но спазването на противоепидемичните мерки беше невъзможно.

За да влезе в магазина Милен е чакал с часове, разказва Bulgaria ON AIR.

"Беше лудница, не беше анархия, имаше някакъв ред, пускаха ни на бройки, а не да влизат кой както може. Имаше големи намаления, макар че някои стоки бяха свършили по едно време, три торби взех", сподели среднощнтите си преживявания Милен Владимиров.

Други перничани осъдиха съгражданите си, струпали се на едно място и пренебрегнали мерките срещу Ковид-19 в името на пестенето на пари.

"Много народ се струпа, няма как да влезнеш. Това е ужас, все едно не са виждали ядене. Брат ми не е успял да влезе до 1 часа през нощта. Те не пускат много хора", казва перничанин.

От Общината излязоха с апел към хората да спазват мерките срещу Ковид-19.  

"Истината е, че двата клона подадоха искания за удължено работно време, което Общината е разрешила. Истината е, че тази гледка не се различава по нищо от родното Черноморие", каза кметът на Перник Стефан Кръстев.

Десетки сигнали за нарушаване на ковид мерките са постъпили в РЗИ - Перник. От инспекцията започнаха проверка в двата обекта от веригата. Санкции за нощта на промоцията няма да бъдат налагани, защото инспектори не са присъствали на място. А от чуждестранната верига излязоха с позиция, че са направили всичко възможно, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки. И уточниха, че скоро нямат планирани подобни промоционални кампании.

Още утре в Перник предстои отваряне на нов хипермаркет от друга верига. Промоции отново ще има. Ръководството на Община Перник се опасява, че отново ще се образува струпване на хора. А Милен смята да напазарува и там, въпреки че вече е изхарчил парите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: перникмеркипромоция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
Правописчо преди 2 години
Със или без ...
94
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама иначе затварят заведенията.
93
0
 
4
 
! Отговори
Винкело преди 2 години
Тези средношни промоции май бяха заради откриването на другата верига. Явно идеята е била хората да си изхарчат парите преди откриването на новия хипер маркет. Конкуренция, какво да се прави.
92
0
 
4
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Мястото на човеците е навън на открито, а на плъховeте е в дупките им!
91
0
 
6
 
! Отговори
-10 преди 2 години
До АнонименА ако не се разболеят ко праим?
90
3
 
6
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Промоция за 5 лв., а след 14 дни лечение за 5 000 лв., е няма що ...промоцията е яка, щом лечението ще се плати от НЗОК, т.е всички ние!Нашенецът ще продължи срещу 5 да плаща 5 000, докато не започне да чете книги, а не промоционални брошури!
89
0
 
2
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 2 години
Тези от веригата са излезли много прозсти , другия път с оправданието че заради КОВИД трябава да има ограничение на стълпотворението , да продават пропуски по 5кинта.
88
0
 
2
 
! Отговори
И те така преди 2 години
До пияница мистикглей, глей палавник коцкар си бил ти брееее... на муабет и той барабар Петко с мъжете... и коя е каката, я подшушни?
87
2
 
8
 
! Отговори
глас от тъдява преди 2 години
Не се наплюскахте бре , българинът като чуи промоция на ядене и се подмокря, пък ако има и пиячка ...
86
0
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Продължавам от долния пост. Раздават и я даряват, защото по закон иначе трябва да я унищожават в инсинератор, а им искали бая пари, за да им изгорят собствената стока, за която са дали пари за суровини да я произведат :))) Правен нон-сенс, но това е закона. А тези тарикати са пуснали стоката с изтичащ срок и пари са взели :)))
85
0
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Браво! Тарикат пичове са тия от веригата. Продали са си стоката с изтичаш срок на годност и са спечелили пари. Както съм писал неведнъж тук, моята любовница с мъжа и са производители, вносители и износители на храни от и в цяла България и Европа. Храната която произвеждат, предимно млечни продукти се наблюдава изключително строго от контролните органи ми е казвала. И като имат продукция, на която и изтича срока я раздават на работниците от склада или я даряват в детски домове
84
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От началото на пандемията по тези магазини не се спазваха никакви мерки, но разбира се, глоби за тях няма. А и да има ще са смехотворни за мащаба им.
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките им промоционални стоки отидоха директно в коша за смет.
82
3
 
1
 
! Отговори
Фантастико преди 2 години
го отварят днес в този град и е имало дъмпинг от другите фирми снощи,но *** си е ***..........
81
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А така! По върховете се избиват за властта( но там поне милиони, има за какво...), по низовете - за салама! И всички са доволни!
80
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милен сигурно ще открадне пенсията на баба си, за да на пазари пак от другия новия хипермартет!
79
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И по времето на Боко ханъма имаше баби които се биеха за банани, кисело мляко и пилешко на промоция, защото на Кауфланд им излиза по евтино да продават стока с изтекъл срок на себестойността и, отколкото да плащат екарисаж! Ама това гърбавите го забравяте, но които го е видял няма как да забрави меле между две баби за едно пилешко бутче!
78
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пернишко Мохито е Ракия с оцет и листенца маруля.
77
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че кой не е ял развален салам и не е пил менте алкохол?
76
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да го затворят за седмица за нарушение антики вид мерките. Просто е