Перничани пазаруват като луди до среднощ заради промоция

Десетки сигнали за нарушаване на мерките са постъпили в РЗИ - Перник
Обновена: 25 авг 2021 20:38 | 25 авг 2021 20:36, Веселина Йорданова
130

С или без страх от Ковид-19 хиляди се струпаха пред два хипермаркета в Перник, за да пазаруват на промоция. Шокова промоция за нощно пазаруване с намаление на цените до 70% привлече тълпите от хора, които пазаруваха до 3 часа през нощта. Паркингите на магазините се изпълниха от клиенти. На място са били изпратени 2 полицейски екипа, но спазването на противоепидемичните мерки беше невъзможно.

За да влезе в магазина Милен е чакал с часове, разказва Bulgaria ON AIR.

"Беше лудница, не беше анархия, имаше някакъв ред, пускаха ни на бройки, а не да влизат кой както може. Имаше големи намаления, макар че някои стоки бяха свършили по едно време, три торби взех", сподели среднощнтите си преживявания Милен Владимиров.

Други перничани осъдиха съгражданите си, струпали се на едно място и пренебрегнали мерките срещу Ковид-19 в името на пестенето на пари.

"Много народ се струпа, няма как да влезнеш. Това е ужас, все едно не са виждали ядене. Брат ми не е успял да влезе до 1 часа през нощта. Те не пускат много хора", казва перничанин.

От Общината излязоха с апел към хората да спазват мерките срещу Ковид-19.  

"Истината е, че двата клона подадоха искания за удължено работно време, което Общината е разрешила. Истината е, че тази гледка не се различава по нищо от родното Черноморие", каза кметът на Перник Стефан Кръстев.

Десетки сигнали за нарушаване на ковид мерките са постъпили в РЗИ - Перник. От инспекцията започнаха проверка в двата обекта от веригата. Санкции за нощта на промоцията няма да бъдат налагани, защото инспектори не са присъствали на място. А от чуждестранната верига излязоха с позиция, че са направили всичко възможно, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки. И уточниха, че скоро нямат планирани подобни промоционални кампании.

Още утре в Перник предстои отваряне на нов хипермаркет от друга верига. Промоции отново ще има. Ръководството на Община Перник се опасява, че отново ще се образува струпване на хора. А Милен смята да напазарува и там, въпреки че вече е изхарчил парите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: перникмеркипромоция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми легендата се разби на пух и прах......хахахаха :)) Тез били големи овци, уж винкело и голфо, накрая излезоха женички....хахахаха :))))
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да хвърлят храна я продават на перничаните, предприемчиви са.
33
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купих си 4 бутилки Поморийска черен етикет по 6 лв - иначе е 13 лв.
32
3
 
22
 
! Отговори
Перничанин преди 2 години
Подлъгаха ни, че ще има чалга концерт на Миле Китич, Кондьо и Слави, но пяха някакви други роми. Не беше лошо.
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките в магазина се спазват, другите са на открито, аре сега
30
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое му е странното? Вирусът бяга от перничани, а не обратното.
29
3
 
14
 
! Отговори
Геро преди 2 години
С баджанака бяхме там, да напазаруваме гуми за опела, но не ни пуснаха да влезем. Много хора имаше. Бяха ни казали, че ще пее Слави, но никой не пя.
28
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промоциите по принцип са заложени в процента на брака, който е предвидим. Така че, вместо да хвърлят, те продават на 100 % печалба.
27
1
 
21
 
! Отговори
Това кърти преди 2 години
А Милен смята да напазарува и там, въпреки че вече е изхарчил парите си. Хахахаха. Сигурно ще вземе бърз заем. Щом храна ни се продава със 70% намаление, то тя отдавна е с изминал срок на годност. Най-вероятно е останала от миналата година или от някой ол инклузив хотел, който е затворил.
26
0
 
46
 
! Отговори
Бой По Канчето преди 2 години
Перничанин вървял през пустинята без капка вода. Накрая видял оазис и един змей до водата. Събрал всички сили и смелост и почнал да се бие със змея. По едно време змеят го попитал: - Какво искаш ти, бе? - Да пия. - Ми пий, бе, що се биеш!?
25
13
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези сеяндурчета ако дойдат тук в Германия и видят какви магазини има за хранителни стоки от пиле мляко на три пъти по ниски цеви от БГ ще се побъркат. В БГ пазаруват като не видели с промоционално намаление от 1 лв. а тук намалението е над 50 процента има стоки със 70 процента намаление. Но тук е Германия държавата дотира хранителнте продукти. Докато в БГ прекупвачите и търговците пълнят гушата а производителите гладуват А народа плаща масрафа.
24
1
 
13
 
! Отговори
Жените в Перник преди 2 години
Жените в Перник имат много набито око.
23
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ти казва девствена перничанка, когат и направиш сефтето? - Кръв за кръв! И ти разбива носа
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гоолеми сме таркиати, все цакаме и все прецакани ходим, тези от Кауфланда кога ще махнат бутоните на заразата от паркингите си, пари за камера ли нямат или какво?
21
1
 
15
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Не Бил Гейтс,а това е чипиране!Цял живот,ако може на аванта,промоции,ваучери,ала-бала,иначе сме много компетентни!За да ви пускат стръв смятаите,колко е реалната цена на продукта и каква е била надценката
20
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А перничани знаят ли,че в Кауфланд много лъжат.Често стока,която са я обявили в промоция,ви я таксуват като редовна.Ама щом са се юрнали за аванта,да си погледнат после касовите бележки.
19
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси ковид троловете!? Много ка ви активизирали последните дни
18
2
 
31
 
! Отговори
Перник преди 2 години
Семейство празнува 25-годишнина от сватбата. - Скъпа, трябва да ти призная - казва мъжът. - Аз съм далтонист. - И аз трябва нещо да ти призная - казва жената. - Не съм от Перник, от Мозамбик съм.
17
5
 
15
 
! Отговори
Йух Пслескан преди 2 години
Казали са им, че ши пей Славиту.
16
3
 
12
 
! Отговори
Абе преди 2 години
*** народ сме и тва си е.