10 000 медици в Гърция отстранени от работа, не са ваксинирани

Лекари: До седмица здравната система ще блокира
1 сеп 2021 11:15, Елка Василева
150
10 000 медици в Гърция отстранени от работа, не са ваксинирани
Снимка: архив, БГНЕС

10 000 здравни работници в Гърция са отстранени от работа днес, защото не са ваксинирани срещу COVID-19.

От 1 септември имунизацията им е задължителна.

Още по темата

Мярката предизвика недоволство и протести пред болниците. Правителството в Атина е категорично, че няма да отстъпи, предаде БНР.

Медиците протестират пред болниците от тази сутрин с искане за отмяна на задължителния характер на ваксината.

По информация на синдикатите от днес десет хиляди здравни специалисти остават без работа и то в разгара на четвъртата вълна на коронавируса.

"До седмица ще блокира здравната система, има риск за болните", предупреждават лекарите. Медиците съобщават за готовност за стачка във всички държавни болници.

От днес задължително трябва да са ваксинирани и фармацевтите, както и лекарите на частна практика. Заплашени са от глоба до 50 000 евро и отнемане на лиценза за работа.

Медицинските работници трябва да са имунизирани, за да предпазят собственото си здраве и пациентите, подчерта премиерът Кикиакос Мицотакис.

Законът за задължително ваксиниране на работещите в здравните заведения се прилага от днес без изключения, съобщават от здравното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО ! ТАКА СЕ ПРАВИ !! "Цивилизациите са били създавани и ръководени досега от една малка интелектуална аристокрация и никога от тълпите. Силата на последните им стига само да рушат. Понятието цивилизация включва ясни правила, дисциплина, преход от инстинктивното към рационалното, предвиждане на бъдещето, висока степен на културата все условия, абсолютно недостъпни за тълпите, оставени на самите себе си" - Г.Льо Бон
101
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ба тия 10000 лекари са от ония простите и бедните къдене сакат да са ваксинират.Еййй нема стигане на европейци,американци,еврейци....
100
8
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да уволниш 10 000 МЕДИЦИ във време, в което твърдиш, че върлува хипер-мега-опасен вирус, от когото пазиш хората е... все едно по време на война, ей-така, да разстреляш 10 000 от СВОИТЕ войници. Ситуацията навлиза във все по-брутална и жестока фаза. А само преди година си мислехме: конспирации...
99
5
 
41
 
! Отговори
. преди 2 години
Ха сега да видим кой ще ви лекува.
98
7
 
72
 
! Отговори
Bond преди 2 години
Щом така с лека ръка зачеркваш 10,000 медици по време на "най-страшната" пЛандемия в историята на Човечеството, смятайте за каква измислена Хрема иде реч.
97
8
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятайте колко е безопасна тази "ваксина" след като и лекарите не искат да си я сложат, хахах! Правителствата станаха за резил защото ясно се разбра, че здравето на хората не ги интересуват, а просто са влезли в играта и трябва да изпълняват заповедите на господарите си.
96
7
 
53
 
! Отговори
антиваксър преди 2 години
Значи в началото, когато още нямаше ваксини, пропагандата беше пазете лекарите и всеки починал лекар беше на нашата съвест, защото не сме били спазвали мерките, макар че ги спазвахме, а сега лекарите да пазели нас. Разделяй и владей, ама в началото повечето не се усетиха. Сега вече на много хора им стане ясно, че става дума за Практика на световната конспирация.
95
12
 
55
 
! Отговори
kiki преди 2 години
Това е чист Геноцид !!!
94
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога Гърция ще скъса с тоталитарното си минало? Преходът към демокрация е спрял. Връщат се тоталитарни практики.
93
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германецът, лекарят в чужбина и шведът пак се включи. Пуснаха ти нета ли? Колко време не го беше плащал?
92
53
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво гръцките управляващи! Твърда ръка трябва! Не като нашите ***. Кунчев даде препоръките, а те не смеят да въведат никакви мерки. От политиканщина и страх народът измира. Народът като ***, те нали затова са избрани, да вземат мъдрите решения. Ама трябва и топки да имаш!
91
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократичните промени от 1973 година в бившата тоталитарна държава Гърция трябва да продължат през Прехода към демокрация и да скъсат с тоталитарното си минало.
90
8
 
15
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
НИТО ЕДНА ЕПИДЕМИЯ НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СПРЯНА С НЕСТЕРИЛИЗИРАЩА ВАКСИНА.
89
11
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на тези 10 000 гръцки медици, едни свободни хора!!!
88
9
 
35
 
! Отговори
До Програмист преди 2 години
Kато те "ваксинираха" ,всъшност ти направиха химическа лоботомия, тъжното е че на много от вас така ви е подействало коктейлчето ;)От тогава и развивате някаква форма на садизъм и искате да затваряте неваксинираните тук и там, да им диктувате живота и правата.
87
41
 
16
 
! Отговори
Лекар в чужбина преди 2 години
Съжалявам ги колегите ми в България. Недостиг на персонал, претъпкани болници, антиваксърски пропаганди...При нас над 80% от населението е ваксинирано, в интензивните болните с ковид се броят на пръсти. Прогнозата е, че ваксинацията ни ще стигне 90%. А медицинският персонал е над 95% ваксиниран. Няма заплахи, няма принуда. Животът ни е съвсем нормален. Да, има нови случаи, но са леки, изолират се вкъщи, болниците са полупразни от ковид, лекуват се хората с други заболявания.
86
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на гърците!
85
23
 
9
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Няма да се учудя, ако преобладаващата част от този нискоквалифициран персонал са българета с професура от ютюб и фейсбук. Пропищя светът от вас, ей....
84
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нарочно колабират здравната система уж в името на болните?! Яко ще се мре.
83
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С френските какво стана? Що не пишете? Повече такива новини публикувайте ако може! Така вероятността потенциалните ваксъри да намалеят е по- голяма.