"Ваксинация в мивката": В Румъния разследват лекар за фиктивни имунизации

Били издадени фалшиви ваксинационни удостоверения
2 сеп 2021 21:37, Елка Василева
89
"Ваксинация в мивката": В Румъния разследват лекар за фиктивни имунизации
Снимка: архив, БГНЕС

Румъния започна първото разследване срещу личен лекар по подозрения за извършване на фиктивни ваксинации, съобщава телевизия Диджи24.

Първият личен лекар в Румъния, разследван за издаване на ваксинационен сертификат без извършване на имунизация, беше отведен за разпит днес.

Още по темата
Става дума за лекарка от село Аниноаса, окръг Дъмбовица. Тя е заподозряна, че е извършила фиктивни ваксинации на 10 футболисти и е издала фалшиви ваксинационни удостоверения, за които е получила неправомерно 400 леи (81 евро) от Здравноосигурителната каса.

Според разследващите лекарката била подтикната да направи това от съпруга си, който е председател и треньор на въпросния футболен клуб.

Полицейският инспекторат в Дъмбовица съобщи, че са издадени три заповеди за обиск и 13 души са отведени за разпит.

Румънските медии сигнализираха наскоро за явлението "ваксинация в мивката", при която личният лекар изхвърля серума в мивката, а лицето получава удостоверение, че е ваксинирано. Полицията започна разследване, след като няколко души с подобни удостоверения бяха приети в болница с тежки форми на COVID-19.

Разследване на журналист от телевизия Диджи24 разкри мрежа от фалшификатори на ваксинационни сертификати, които предлагали фалшивите документи срещу 100 евро. Групата в руското приложение за комуникация Телеграм, в която се извършвал трафик на фалшиви ваксинационни сертификати, имала над 600 членове. Удостоверението изглеждало като издадено от ваксинационен център в Букурещ, а фиктивно прилаганата ваксина била на Джонсън и Джонсън, посочва телевизията.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
0
 
! Отговори
Антиваксър преди 2 години
Името на гадината е Андриан Захариев и се изявява като поет човека...
63
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха няма как да го хванат. Статията е пълна глупост.
62
6
 
43
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Така трябва да правят всички истински лекари - отровите в канала!
61
1
 
27
 
! Отговори
Ха!!!!! преди 2 години
Всичко е бизнес и корупция. Едни корумпирани лекари - по глупавите- искат да изкарат повече допълнителни пари, като убеждават и бодат наивни невинни хора с елитни ваксини на мафията, за по някой лев отгоре на заплатите си. Други, пак корумпирани, но срещу много по-големи суми бодат хора с физиологичен разтвор и изхвърлят нектара на безсмъртието в мивката
60
7
 
13
 
! Отговори
Кабалчик Талмудов преди 2 години
Да, *** ти ще изчезнеш пръв. Ще поемеш по славният, но трънлив ваксинаторски път на Коритаров. Дано да пътуваш дълго и мъчително.
59
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Кабалчик Талмудов *** е безподобен сеУианин. Добрата новина е, че технологията бързо напредва и *** е обречен на безкрайно изчезване в най-близко бъдеще.
58
2
 
39
 
! Отговори
Боц преди 2 години
Колко ли трябва да си пропаднал за да подкрепяш ваксинирането. Повече от римлянка на Ботевградското уширение
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 69 "Никой нормален не ваксинира" Ко?
56
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 Анти-ваксърите като се сблъскате с неприятна за вас реалност и почвате да кълнете като римлянки на Женския пазар. Жалка работа.
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.Те всички лекари трябва да разследват. Познавам поне 10 "ваксинирани" човека.Никой нормален не ваксинира
54
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирах всичките си 5 деца, боцнах се и сега ще си харча паричките. ----------------Тези парички може да ти приседнат след време....никой не знае!Дяволът е замесен в цялата тази далавера с covid и ваксините, а той обича парите, така че внимавай кого следваш! :)
53
20
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Къпя се редовно :) Нали ти казах,че съм от 20-те процента. Успял съм (имам над милион), имам 5 деца. Боцнах се и сега ще живея дълго за да си харча паричките :)
52
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power "Уж се борим срещу измамата и по добър живот а одобряваме лекарите да мамят" Кой, *** ли? *** без да дава подкупи и да прави други шашми не може да спи добре. В тая територия 90% са шиззоффреници: едно говорят (големи моралисти са, ей, винаги светци), но после вършат точно обратното. Не дай Боже да ги хвнат: агресия, селЯния, молби, нови опити за подкупи :)))), заплахи и най-накрая, ако нищо не помага, ЯКО ЛЪГОТЕНЕ. :)))) Иначе много искат да живеят в уредена държава, де. :)))
51
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпият антиваксър е готов да плати за сертификатче, за да иде в кръчмата. Но не и да си плати осигуровките или храната в болницата. Целият свят му е длъжен, но той не се чувства длъжен да плаща данъци, да носи маска и да пази другите. Хич не се ваксинирайте, колкото по-бързо се отървем от вас, толкова по-,добре за света.
50
16
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Естествено ,че са прозти :) 80% са такива ! Не знаеш ли,че българина знае всичко. Абсолютен спец е по всичко , може всичко да ремонтира да прави дори челна стойка :) Обаче всъщност заради професорските си извяви е на последно място в Европа по всичко :) Само по ум е първи ! Хахахахха. Добре,че съм от 20-те процента. Направих вече солидни кинти от крипто. Ваксинирах всичките си 5 деца, боцнах се и сега ще си харча паричките. А вие опявайте колко сте бедни, но пък "умни" :)
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарската тайна важи , но заподозрят ли те в престъпление и Стигнеш ли прокурор и съд, не важи.
48
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 51 "Ще умра, ама от смях! Тя лекарката и пациентът, който сам е поискал и платил, ей - сега ще си признаят!" На *** винаги му е смешно докато си мисли, че е в "безопасност", но в момента в който види реална опасност пълни памперса и прекланя главичка. Що не пробваш и ти така едно фалшшиво сертификатче, пък после ще видим :)))))
47
0
 
10
 
! Отговори
Хахахахххх преди 2 години
съобщава телевизия Диджи24.... хахаххахаха ...една жена на пазара казала.... хахахаха
46
10
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Хахаха: Пиши ако имаш информация защото такива са ни лекарите. Уж се борим срещу измамата и по добър живот а одобряваме лекарите да мамят ?!?!? Като не искате не се ваксинирайте бъдете смели ние после ще пеем песни за вас :)Даже ако много сте смели подпишете някъде пред нотариус примерно ,че отказвате помощ при заразяване с ковид :) Бъдете наистина смели докрай !
45
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много просто племе сте Вие антиваксъри!