Математик очаква до 4000 заразени с COVID-19 на ден до месец

Огнян Кунчев прогнозира смъртност като миналата година
7 сеп 2021 09:05, Елка Василева
226
Математик очаква до 4000 заразени с COVID-19 на ден до месец
Снимка: архив, БГНЕС

„През следващите седмици заразените с коронавирус може да достигнат до 3000 – 4000 на ден. Ако децата тръгнат на училище, може би ще имаме 3000 заразени още в края на септември, в началото на октомври”. Такава прогноза направи математикът от БАН проф. Огнян Кунчев пред Нова тв.

Още по темата

„Смъртността върви след заразяването. Очакването за нея, ако оставим да се случи това, което беше миналата година, е същото – за миналата година имаме 18 500 официално починали заради COVID-19. Сега не виждам да са много по-малко”, коментира още той.

„Успокоителното е, че вече имаме над 1 млн. ваксинирани срещу коронавирус, както и преболедували го”, посочи Кунчев.

По думите му през август е имало покачване на заразените, а сега се наблюдава лек спад на този ръст.

„Това се дължи на факта, че хората отидоха на море, там има отворени заведения, в София също има много такива, т.е. на тези контакти плюс факта, че вариантът „Делта” се оказа много по-заразен”, обясни математикът.

„Спадът не трябва да ни успокоява, защото децата тепърва тръгват на училище. Това е другия развъдник. При тях „Делта” варианта е много по-тежък и се стига до хоспитализации. Сегашният спад показва, че трябва много внимателно да си напасваме моделите”, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
1
 
1
 
! Отговори
козел/шекел преди 2 години
До Диса...Козелът Бафомет...
187
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Математици, физици, химици, биолози... от БАН няма. Има математици, физици, химици, биолози и т.н. от един или друг институт към БАН.
186
2
 
1
 
! Отговори
Ивза преди 2 години
Греши,може и повече да са.Само като ги гледам на протестите и косата ми настръхва.Абе хора,не разбрахте ли,че трябва да се спазва поне препоръката за носене на маски.Вие деца нямате ли,мислете за тях защото и те са застрашени от новата мутация на вируса.Какво Ви пречи да си изпиете кафето в къщи и т.н.Боже,пази ни.
185
1
 
6
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
И за последния джедай ще измислят щам ! Трябва всички у концлягера!
184
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Края на 2022, всички са ваксинирани. Само бай Иван от малко село - не.Отива ДжиПи-то при него и го моли: ,,Хайде, моля ти се... Само ти остана!",,Не!" - упорит е бай Иван...На другия ден бай Иван си пуснал радиото и си чопли в градината. По радиото прекъсва музиката и се чува следното съобщение: ,,Сега специално за бай Иван - нов по-смъртоносен щам..."
183
1
 
7
 
! Отговори
Яко джасаха преди 2 години
А тези коѝто са против Бога.... сами ще видите резултата от техните деяния! Само потрайте и устискайте! Бог ще ви предпази когато тръгвате с Него ,когато се събудите!
182
1
 
2
 
! Отговори
Яко джасаха преди 2 години
Само.л.етите Тези дни,нормално ! Заяквайте имунните си защити,детоксикирайте се! Яжте храна богата на ацетилцисстеѝн(броколи ,яйца,карфиол,чесън,кромид)! Запомнете това ! И ще сте добре !
181
4
 
19
 
! Отговори
... преди 2 години
Тия от БАН обещаваха по 3000 на ден до средата на Август. Август мина и замина и 3000 никой не видя нито един ден. Сега тоя болен тип говори за 4000. От началото на пандемията не са познали нито веднъж. Ако бяха метеоролози да сме ги набили досега.
180
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя да не е брата на ония другия Кунчев. Семеен бизнес, врачкиКак разбра, че ше са 4000......
179
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Терористи, математици, най новата докторска степен.
178
7
 
31
 
! Отговори
R преди 2 години
Има ли някакъв начин да осъдим тези математици за предизвикване на масов психо тормоз
177
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
To у блатото е така - всеки е спец по това, за което НЕ е учил, математиците са спец по медицина, докторите са фаянсаджии и водопроводчици и т.н. Дето има един лаф - кат са знам къв инженер съм как да отида на лекар.
176
6
 
23
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Поредният изпълзял математик.Ако не е Витанов,ще е Кунчев.Свършиха ли задачите в математиката,че математиците започнаха да се занимават с вируси?
175
4
 
16
 
! Отговори
тт преди 2 години
Айде,още един аритметикаджия го питат по здравни въпроси.Вие изкукахте ли, БЕ,господа?Стига вече с тези аритметикаджийски прогнози.До гуша ми дойде.Само лекари-тесни специалисти, трябва да имат думата.
174
6
 
25
 
! Отговори
Под вола теле !!! преди 2 години
Търсят под вола теле , спряха да съобщават колко теста правят на ден , защото се правят по 30 хиляди + теста .... положителните резултати са много малко и автоматично пада процента ....!!!! Такива измекярски номера да доста долни ...надъхват ненужно ***....
173
4
 
17
 
! Отговори
Handel преди 2 години
ПИКаджиите схванаха най-сетне че стария наркоман стана за смях и извадиха от н афталина друг "математик" специалист по вирусите.
172
4
 
26
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Тия направо да откриват новия дял във Висшата математика - вирусна интегрално-диференциална стъкмистика...
171
9
 
8
 
! Отговори
До Чистачката ОХ 192 преди 2 години
За чистачка не се изисква образование! Явно много си образована , щом си ЧИСТАЧКА!Да те светна чистачке , всички новости в науката ги дължим на математиците , които подготвят нужните МАТЕМАТИЧЕСКИ МОДЕЛИ ,ПРОГНОЗИ ,ВЕРОЯТНОСТИ ,КВАНТОВ КОМПЮТЪР и т.н. Простотията е във фейсбук , където цивилизована Европа не влиза от пет години.Защото разбраха каква измама е бръщолевенето във фейса!Европееца мисли а не чете фейсбук!!!
170
6
 
18
 
! Отговори
Ох преди 2 години
Вече и математици ще ни лекуват,аз съм чистачка също давам прогнози, всичко е лъжа,лъжи от тоя дето всеки ден коментират.дипломите са за коша са смет и на сметище.
169
4
 
34
 
! Отговори
Диса преди 2 години
Скрихте го оня козел витанов и сега ни набивате друг