Алибегов: Продължаваме с протестите, бизнесът е опрян в стената

На 28 септември се готви национален протест срещу ковид мерките
Обновена: 8 сеп 2021 22:04 | 8 сеп 2021 21:52, Анисия Иванова
438

Мащабен протест на недоволни от последните COVID ограничения блокира за часове центъра на София. Представители на различни браншове бяха категорични, че няма да отстъпят от исканията си.

"Смятаме, че на политиците не им беше мястото при нас. Изведнъж се отвори вратата на Народното събрание и вместо да си вършат работата, те дойдоха да говорят с медиите. Политиците не се почувстваха неудобно от освиркванията на протестиращите, нито от клаксоните на колите", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов в студиото на "Денят ON AIR".

Още по темата

В началото на демонстрацията депутатите Мая Манолова и Арман Бабикян от "Изправи се БГ! Ние идваме", както и Тошко Йорданов, Ивайло Вълчев, Любомир Калимански от "Има такъв народ" се опитаха да излязат сред протестиращите, но бяха изгонени и освиркани. „Не ги искаме тука. В затвора ги искам!", викаха протестиращи.

Според Алибегов политиците не са разбрали исканията на хотелиерите и ресторантьорите.

"В последните 10 дни слушаме как има пари и мерките не са спирани, а исканията ни са други. Ние сме единствената страна, която въведе здравни мерки, без икономически преди това. Ние от 3 месеца пишем на министър Петков и искаме да седнем с работодателските организации да изготвим адекватни мерки. Бюджетът е едно, но парите да стигнат до бизнеса по най-бързия начин, е друго", уточни той.

Гостът е на мнение, че затварянето на заведения няма да реши ковид кризата.

Според него не се вижда ефективна борба с COVID-19. "Затваряме само определени бизнеси, някои частично. Един локдаун за 3-4 седмици ще пребори COVID -19", предложи бизнесменът.

И подчерта, че в момент, когато държавата ограничава бизнеси да работят на 30-50% капацитет, те трябва да плащат 100% разходи.

"Вие, когато останете без работа, банката не спира да си иска парите, нито наемодателят неговите. Това, което ни трябва, е да седнем с министрите на икономиката и финансите и да обсъдим мерки, които при ограничение на бизнеса на 30% да не доведат до фалити. Някой трябва да поеме разликата", категоричен беше Алибегов в студиото на Bulgaria ON AIR.

Както и за това, че протестите няма да спрат. "Продължаваме с протести, утре ще има мащабни протести в Монтана и Кърджали, както и гражданското неподчинение ще продължи, няма да спазваме въпросната заповед и нощни заведения ще продължат да работят.

"Нека ни проверяват, да ни санкционират. Аз няма как да кажа на персонала си, че трябва да остане на улицата. Бизнесът е опрян в стената, какво ще ни вземат още?! Много хора от сектора вече напуснаха и се ориентираха към търговията", добави Алибегов.

Той потвърди, че на 28 септември се готви мащабен национален протест, в който ще участват много от браншовете, които са пострадали от ковид мерките.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


438
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дискотеки?Превърнаха и опростачиха цялата страна в една огромна чалготека.Да гледаш млади хора в така наречения студентски град да се гърчат под звуците на ориенталска музика,хвърлящи салфетки е тотално падение.Млади момичета,мислещи за дж*ките си и някоя лъскава кола.
283
2
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Борисов е един прос игйотин, идол на най-тьпата част от населението. Не пропускайте да гледате изявите му в ютюб - там той вика по журналистите като чобанин, цвили като магаре, и най-общо говори взаимоизключващи се глу пости, които всеки начинаещ журналист може да изобличи. След него се включва деда КирЕ Ананиев от село лЕва рЕка, който се опитва да замаже глупостите на чорбаджията си, но те са толкова базови и колоритни, че само ги размазва още повече.
282
0
 
12
 
! Отговори
до 358 преди 2 години
За разлика от теб, гражданино, аз съм от провинцията. Тази тъжна провинция в която заплатите са наполовина по ниски от столицата. В която хората отиват на кръчма, на кола и супа. В която за два - два и половина месеца в годината кръчмите са пълни, но с хора от столицата и чужденци, или работещите в чужбина българи дошли да видят болните си родители и да им купят лекарства.В тази провинция в която населението намалява всяка година с хиляди----бягайки от родния край в търсене на по-добър живот.
281
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен до Черния преди 2 години
А мерките които бяха наложени от бандита Борисов и които се спазваха законни ли бяха? Не знаех, че когато бизнесът е затворен и спрян на 100% е добре за собствениците от колкото да работят с ограничено работно време. Такава странна логика могат да имат само представителите на ОПГ ГЕРБ.
280
8
 
1
 
! Отговори
Черния преди 2 години
А така никви мерки няма да спазвате.Те са незаконни
279
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов, първо парите трябва да стигат от бизнеса до бюджета. Нещо дето вие го прескачате. И какви мерки няма 60/40, 80/20, 9% ДДС и то в периоди в които работехте. Айде стига. Трябваше май-септември да няма програми и ниско ДДС, защото работехте на 100% и сега щеше да има за нови такива, ама за зимните хотели и кръчми, че 90% от летните и без това затварят зимата.
278
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестирай в Банкя, пред къщата на Тиквата! Или Сачева не дава?
277
0
 
0
 
! Отговори
чалгар преди 2 години
До Анонименза долара нищо не каза колко хиляди ще е специалисте виден,
276
1
 
1
 
! Отговори
чиба преди 2 години
До Анонименпосмали *** цифрите пак си объркал нулите тролей 5-ца
275
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде бе бизнесът бил опрян до стената а къде беше опрян тогава когато имаше КПП-та и излизането от от вкъщи беше ограничено ? Ама колко сте жалки и смешни онова едноклетъчно от Банкя е толково некадърно, че не можа и един протест да ви организира.
274
2
 
17
 
! Отговори
джави преди 2 години
Това са хора с много нисък морал-млади и прости
273
0
 
4
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Бегай ве титани на икономиката
272
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя нещо се е накокържил?! Я да отива при наДеница Сачева да го отхлаби.
271
16
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Рундю е пътник. В затворените бизнеси работят 800000 души.
270
13
 
6
 
! Отговори
До 349 преди 2 години
Кой не ходи на кръчма и ресторант бе? Ти в провинцията някога стъпвал ли си? Кафетата и кръчмите пръщят. Вечер маса не можеш да си намериш, а през деня има куп киби ци. Ричи може да не е крайно нуждаещ се и да има пари, ама защо не си дадете сметка, че не всички в този бранш са Ричи!? Има много обикновени хора, които въртят заведение и работи цялата рода в него. Толкова ли е ненормално човек да иска просто да работи!? Ако ще затварят всичко - да затварят веднага и веригите.
269
5
 
22
 
! Отговори
Пиян залян преди 2 години
Само НАП да ви спука от проверки за данъци и осигуровки и сами ще затворите !
268
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
еее Радев вдигна стандарта на живот за 3 месеца с 30% другари да ви е честит 9-ти септември а до пролетта 3 лева бензина 6 лева олио
267
3
 
6
 
! Отговори
9 септември преди 2 години
Честит празник на всички достойни комунисти! Лично поздрави за Корнелия Нинова,Сергей Станишев,Иван Костов,Бойко Борисов и още много достойни последователи на другаря Живков! Бъдете здрави и все так водете България към просперитет!!!
266
10
 
9
 
! Отговори
Аман от мисирки! преди 2 години
Абе стига сте им завиждали на кръчмарите бе! Оставете ги да работят хората и не им пречете!Аман от хипохондрици!
265
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радееев оставаааа вън комунист долен