Лекарка за починалото от COVID бебе: Това, което видях, беше шокиращо

Майката била 14-годишна
8 сеп 2021 09:14, Нели Христова
126
Лекарка за починалото от COVID бебе: Това, което видях, беше шокиращо
Снимка: Pixabay

Бебе на 14 дни стана жертва на COVID-19. Новороденото е починало в болницата в Ловеч след усложнения. Било е прието в тежко състояние, като преди това близките му не са имали съмнения, че е заразено. Стана ясно и, че майката на починалото бебе е малолетна – едва на 14 години.

„Детето дойде в много тежко общо състояние. Това, което ми съобщиха от екипа за Спешна медицинска помощ, когато го транспортираха, е, че детето е отказвало да се храни, било е по-сънливо и отпуснато. Към 22 часа бабата е видяла, че става на синкави петна, започва да пъшка и е много бледо и отпуснато. Поради тази причина са извикали екип на Спешна помощ. Това, което видях, беше шокиращо. Детенцето беше в тежко шоково състояние, бледо, което наложи веднага да бъде прието в отделението и да започнем реанимация”, обясни пред NOVA д-р Петя Станчева - началник на неонатологията в МОБАЛ- Ловеч.

В последствие бабата на детето е разказала пред медиците, че промяната в здравословното състояние е забелязана на деня. Отричат да е имало други инфекции.

„Новородените по принцип са намален имунитет. Разчитаме на този, предаден от майката. Най-вероятно има значение, че тя е 14-годишна. По инструкции всеки приет пациент трябва да бъде тестван. Направихме бърз тест, който ме остави шокирана. Още в първите секунди на накапването показа положително. След няколко часа направихме още два теста – и те са положителни”, обясни още д-р Станчева.

Според статистиката детето е най-младата жертва на вируса в страната.

„Всички сме шокирани от този случай, започнахме да го проучваме още на същия ден. Оказа се, че това е много бедно семейство, което живее при много тежки битови условия. Детето е родено нормално и е наддавало на тегло, просто в някакъв момент дали коронавирусната инфекция, или нещо друго е влошило състоянието му. Колегите от Спешна помощ Ябланица са реагирали много бързо. Тяхната линейка е посрещната с линейка от Ловеч, за да може по най-бързия начин да бъде транспортирано”, добави директорът на РЗИ в Ловеч д-р Росица Милчева. Роднините на детето са карантинирани незабавно.

През COVID центъра към неонатологията в Ловеч са минали само три бебета, заразени с вируса. Този случай е първият с фатален край.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
3
 
21
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Това се е самоотглеждало. От 14 годишната майка, най-вероятно е и с отклонения. Все пак е била на 13, когато го е заченала. Тамън ѝ е дошъл цикълът.
69
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекарската тайна ?! Тая е за отнемане на лиценз. Туй да не е пейката пред блока *** оу...
68
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това е положението- Ромул и Рем...
67
4
 
10
 
! Отговори
Майката на Исус преди 2 години
е заченала непорочно, така пише в Библията. Не измествай темата, Христов, и не се подигравай с вярата на хората. Грехота е да сравняваш Богородица с "майките" от гетото.
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до Георги ; Ти пък бабата на 22 години ! Дай й поне 27 ! Иначе излиза , че е родила на 8 години .
65
3
 
7
 
! Отговори
До 84 преди 2 години
Как точно свърза кланянето на друг Бог с това, че в наши дни не е нормално да забременееш на 12-14 години? Де го чукаш, де се пука.
64
10
 
4
 
! Отговори
ко ривете уе преди 2 години
Минималната възраст за съгласие в БГ е 14 години... Такива са законите!
63
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То ясно, че не е от Ковид, ама нали новини да имаме да дигаме гледанията.
62
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Альооо, докторицата! За пари и майките си сте продали, ей! То не са лъжи, то не е чудо, за да гушнете едни хилядарки за сметка на новородено с малформации и пневмония, недохранено и в тежко състояние.
61
5
 
15
 
! Отговори
Да си дадем сметка преди 2 години
какво ще стане, ако държавата тръгне да съди тези от гетата за педофилия. Половината мъже ще влязат в затвора, а малолетните "майки с децата им ще трябва да ги настаняваме в социални домове и приемни семейства. И пак ще ги храним всичките. А това, ако въобще се случи, ще е съпроводено от бунтове в гетата, с които жандармерия, армия и полиция заедно няма да могат да се справят. Отделно и БХК ще ни погне. Та искам да кажа, че съвсем други мерки трябват, ама е сложно заради BLM и "демокрацията"...
60
6
 
4
 
! Отговори
До Христо Христов преди 2 години
Майката на Исус го е родила преди 2000 години. Културата и възприятията леко са се променили от тогава.
59
4
 
25
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Бабата най вероятно е на 22 години
58
6
 
35
 
! Отговори
Циганите на сатурн преди 2 години
Да,понеже бебето е почилано от Covid,a не от мръсните кръвосмешения и недоносената майка на 14 години от ромски произход
57
8
 
19
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
по цял Свят се разследва педофилията. само, че във България явно педофилията е не само сред бедните. Вижте на Бойко Борисов сестра му и ще разберете, че става дума за едни ора дето управляваха България десетки години. Не случайно тия 14 год с богат сексуален опит са техен електорат - на ГРОБАДЖИИ гласоподавателите. Те гласуват, за да може електората да продължи на спокойствие с педофилията.Срамна работа. Ще трябва да изчакаме още няколко години, за да заменим Гешев и новия прокурор да потърси
56
3
 
39
 
! Отговори
Абе преди 2 години
не се ли разбрахме вече че 14 годишните е опасно и нездравословно да раждат? Прокурора няма ли да се заинтересува кой е педофила дето е направил бебето?
55
5
 
21
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
сега разбрахте ли от къде идват болестите? от мизерията и греха - секс с деца, които раждат.бас си ужаса. Няма закони, няма затвор за тия ора.
54
2
 
23
 
! Отговори
Жена преди 2 години
Тоест ние можем да мислим, да си правим сметката и когато нямаме пари да не се размножаваме безконтролно, а при тях е превърнато в бизнес. И може да искам да си имам бебе, но след като нямам високи доходи и не мога да му осигуря хубав живот, защо да правя нещастници?! Света така или иначе е достатъчно пренаселен. Трябва да се мисли малко.
53
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-вероятно друго е станало, но кой ще каже истината?!!!! На14 години тя не е развита полово, че да ражда...
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Бангладеш, Непал и Индия това си е традиция. Никой не ги пита искаш ли не искаш ли, някои даже насилствено се отървават от момичетата си колкото и да плачат и да се тръшкат. Поради ранните забременявания много от тях получават сраствания сплитания и всякакви усложнения понякога с фатален край.
51
3
 
10
 
! Отговори
До68 преди 2 години
Напълно съм съгласен с теб повече от две деца ако има някой без да може да ги гледа да ги вземат по домове кастрирция