Лекарка за починалото от COVID бебе: Това, което видях, беше шокиращо

Майката била 14-годишна
8 сеп 2021 09:14, Нели Христова
126
Лекарка за починалото от COVID бебе: Това, което видях, беше шокиращо
Снимка: Pixabay

Бебе на 14 дни стана жертва на COVID-19. Новороденото е починало в болницата в Ловеч след усложнения. Било е прието в тежко състояние, като преди това близките му не са имали съмнения, че е заразено. Стана ясно и, че майката на починалото бебе е малолетна – едва на 14 години.

„Детето дойде в много тежко общо състояние. Това, което ми съобщиха от екипа за Спешна медицинска помощ, когато го транспортираха, е, че детето е отказвало да се храни, било е по-сънливо и отпуснато. Към 22 часа бабата е видяла, че става на синкави петна, започва да пъшка и е много бледо и отпуснато. Поради тази причина са извикали екип на Спешна помощ. Това, което видях, беше шокиращо. Детенцето беше в тежко шоково състояние, бледо, което наложи веднага да бъде прието в отделението и да започнем реанимация”, обясни пред NOVA д-р Петя Станчева - началник на неонатологията в МОБАЛ- Ловеч.

В последствие бабата на детето е разказала пред медиците, че промяната в здравословното състояние е забелязана на деня. Отричат да е имало други инфекции.

„Новородените по принцип са намален имунитет. Разчитаме на този, предаден от майката. Най-вероятно има значение, че тя е 14-годишна. По инструкции всеки приет пациент трябва да бъде тестван. Направихме бърз тест, който ме остави шокирана. Още в първите секунди на накапването показа положително. След няколко часа направихме още два теста – и те са положителни”, обясни още д-р Станчева.

Според статистиката детето е най-младата жертва на вируса в страната.

„Всички сме шокирани от този случай, започнахме да го проучваме още на същия ден. Оказа се, че това е много бедно семейство, което живее при много тежки битови условия. Детето е родено нормално и е наддавало на тегло, просто в някакъв момент дали коронавирусната инфекция, или нещо друго е влошило състоянието му. Колегите от Спешна помощ Ябланица са реагирали много бързо. Тяхната линейка е посрещната с линейка от Ловеч, за да може по най-бързия начин да бъде транспортирано”, добави директорът на РЗИ в Ловеч д-р Росица Милчева. Роднините на детето са карантинирани незабавно.

През COVID центъра към неонатологията в Ловеч са минали само три бебета, заразени с вируса. Този случай е първият с фатален край.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
8
 
17
 
! Отговори
. преди 2 години
Каквото и да е детето - ромче, българче, турче или скандинавче - никое дете не заслужада да си отиде нелепо на 14 дена, както и никой родител не заслужава да преживее смъртта на детето си. Не го пожелавам на никого, независимо от етноса.
49
3
 
10
 
! Отговори
Край преди 2 години
На всяка жена, която има повече от 2 деца и има оставено дете в дом Държавата да предложи 5хил. лева срещу премахване на детеродните способности.Ако 5 са мелко 10 да предложи.Това непълно хуманен и недискриминационен подход. Който не може да бъде критикуван от никакви НПО които се ханят от ромските права.
48
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинирайте цялата рода тогава, да не пламне инфекция по селото. Лека му пръст на малкото бебенце.
47
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да благодарим на антиваксърската мафия в България, дано сте доволни ***
46
2
 
16
 
! Отговори
Антивакс преди 2 години
Добре де, аз защо ако си направя един бърз антигенен тест, който веднага след накапването реагира на Ковид, и след това лежа в къщи 14 дни, никой няма ми издаде сертификат като преболедувал? Искат ПСР иначе ти казват от РЗИ че нямаш доказателства че си преболедувал. За кучета и котки може, а за праcета не може!
45
3
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До клоунската ***:Лекуват само ако имаш пари! Тия за които говориш са социалните болници в които ако си прострелян най много да ти дадат аспирин и да ти сложат един бинт и хайде навън. То тия социални болници павиана Обама ги вкара за родата си! Чел той първи брой на комсомола и вече знае в САЩ как са нещата! Там такива като тая павианка даже линейка няма да и пратят!
44
2
 
31
 
! Отговори
Не обвинявайте преди 2 години
властите. Педофилията е наказуема, но в едно цивилизовано общество. Очевидно племето на "майката" не е такова. То е държава в държавата и при тях размножаването започва от началото на менструалния цикъл. Всеки опит да се ограничи това "право" се приема за дискриминация. И не вкарвайте лекарите в обяснителен режим заради тази биомаса, която се разпложда на принципа "който оцелее". Не полагат никакви грижи за децата си, защото единствената им цел са "детските". Лекарите не са магьосници!
43
12
 
9
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
Делтата, за съжаление, удря децата и хич не му е времето да тръгват присъствено на училище. Което ще е до средата на октомври всъщност и пак ще минат дистанционно. Да не дава Господ да виждаме малки ковчези...
42
2
 
35
 
! Отговори
Состин преди 2 години
14 годишна майка...?!?!? Къде са закрила на детето бре? Тази е забременяла на 13. Това не е ли подсъдимо, секс с малолетни??? Бях му лелята...
41
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майката за да е на 14 значи е правила секс още на 13 и тук има престъпление и трябва да намерят бащата и да го затворят. Съвсем изтрещяха тия циигани- вече надали може да се намерят по земното кълбо по- изостанали и подивели хора... даже в Амазония
40
3
 
19
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
Като спрем помощите за 4+ деца, ще спрат да забременяват на 14 и да гонят десетото на 30. Лошо впечатление ми прави, че деца си правят семейства с доход под 3 бона и после се оплакват, че нямат пари. Хубаво за природата и за бъдещите поколения е, че все повече хора отказваме да се обвързваме и да си създаваме потомство. Индустриалната революция приключи отдавна, войните загубиха смисъл и полза от разрастване на човешката популация повече няма. Качество пред количество.
39
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според статистиката детето е най-младата жертва на вируса в страната." По-скоро е най-младата жертва на ц!ганията в страната. Ама го вкарвайте, в която статистика си пожелаете.
38
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не е ли шокиращото, че майката е на 14 години?! Ехоо, алооо?! Институцийте, закрила на детето, полиция, прокуратура, къде сте, а? Социалните като инквизиция ще ти цъфнат на вратата, ако удариш детето си защото не слуша, и се държи като дивак, а сега са се изпокрили? Родителите са затвор. Имаме тука абсолютно незачитане освен права на детето, незачитане на човека като живо същество с тяхните традиции в които продават и купуват децата си като роби..педофилия като традиция..абе изобщо..!
37
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма пробл3м. Сега форунците ще ни обяснят...че тази лекарка нищо не разбира.Че това не е ковид...а че...детето, защото било ромче...от това е починало.Ии..само ни плашат с този вирус.
36
4
 
5
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 2 години
До РадославПръ/дри/славе , ако си мислиш че във ФАЩ това предпазва да не се лекуват поцинковани, дълбоко се лъжеш. Техните *** (латиносите) ги лекуват БЕЗ ПАРИ ОТ ПАРИТЕ на бледоликите. Но за да четеш такива истории ти трябва познание по поне АНГЛИЙСКИ , което е проблем за доста нашенци. А сега става и още по-интересно със осакатените от генните бръкочи - виждал съм фактура за 200К доларес...
35
2
 
18
 
! Отговори
:) преди 2 години
нещо сте дали много бели бебешки краченца на снимката, покажете истинския цвят?
34
2
 
15
 
! Отговори
мандраджиев партизан преди 2 години
убава работа ама ... Индианци сър.
33
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сензация е че бебето умряло от Ковид а че родила на, 14 това, го имат за нормално е нашите баби са раждали на тая, възраст но това е било преди векове явно тия живеят в други векове но на, тях е позволено на нас не нас ни съдят
32
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 38Не ме разбра. Казах жалко за бебето - за 14 дена живот то не е виновно с нищо. Ромче или не, то няма вина, че се е пръкнало е тази обстановка.Преди много години в класа имахме копанарско момиче - много умно и прилежно беше. Много и се учеше. На 12-13 я заведоха на пазара за булки и всичко приключи.
31
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
39 айде да не правиш политика от това. Тоя начин на мислене се толерира още от Тошово време. Там даже раждаха по 5 и им даваха звание майка героиня. Ужас. Който плащаме всички в момента. Проблема е че никоя партия не посмя да им стъпи на врата и да вкара в затвора оня, който прави дете на 13 годишна. Педофилията странно се толерира и от роми и от българи, без значение от тяхната религия. Всички сме виновни, и тия дето го правят,и тия дето мълчат.