Четвъртата вълна у нас: Масово се разболяват неваксинирани и непреболедували

Хората могат да се диагностицират и лекуват навреме в COVID зоните в ДКЦ-тата
13 сеп 2021 09:00, Елка Василева
287

По данни на НЗОК над 80% от леглата, предвидени за COVID пациенти, са заети, като над 300 от пациентите са за интензивно лечение.

"Данните са каквито ги очаквахме, няма изненада в модела на развитие на четвъртата вълна. За година и половина се научихме как се движи това заболяване. Натискът винаги е бил голям, но уроците са взети. Пътят да се облекчи натискът е да се подобри доболничната помощ", заяви в "България сутрин" председателят на Българската болнична асоциация адвокат Свилена Димитрова.

Още по темата

Според нея няма нужда от допълнителни мерки, а е важно въведените да се спазват.

"Мерките, които имаме, са доста либерални, но предпазват от безразборното разпространение на вируса. В COVID зоните към ДКЦ-тата хората могат да се диагностицират, а скоро да получават и безплатни лекарства. Това е един начин, по който да накараме хората своевременно да започнат да се лекуват, да има къде да се насочат при първите симптоми", коментира още Свилена Димитрова пред Bulgaria ON AIR.

Тя е категорична, че така в лечебните заведения ще се приемат само пациенти, които наистина имат нужда от болнично лечение.

"Въведените мерки, адекватното доболнично лечение и ваксинацията са начините да не развиваме тежка картина в болничния сектор. Масово се разболяват неваксинирани и непреболедували. Такава е ситуацията и в други държави, надявам се това да е стимул за хората да отидат и да се ваксинират", добави Димитрова.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


287
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
1
 
6
 
! Отговори
Павел преди 2 години
99 ЛЪЖИ И 1 СЪМНИТЕЛНА!
216
2
 
13
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
още един безсмъртен, благодарение на ваксините.Виж там обади се на Безос, той проявява интерес към вечния живот
215
9
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
Пука ми за вас!Това е живота --некой ще си отидете , некой ще живееме и ще се наслаждаваме на живота.АЗ СЪМ ИМУНИЗИРАН--- И ТОП НЕ МЕ ПЛАШИ...!
214
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи те лъжат.Виж в съседната одая, там разправят, че места има достатъчно
213
6
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Рамб Джонбо: Да предпазен съм обаче като отиде в болницата за да ползвам услуги (други) ми казват ,че няма място всичко в пълно с ковид болни - НЕВАКСИНИРАНИ и НЕПРЕБОЛЕДУВАЛИ (над 95%) . Така,че е кофти ! Затова искам да се спре приема на болни от ковид в болниците ! Затова заемат местата защото са олигофр ени. Да не говорим,че има и такива с фалшиви сертификати (тарикати)
212
4
 
10
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Разбира се познавам и много които караха вируса и са си живи и здрави... също и такива които са живи но имат странични ефекти.... бъбреци, повреден черен дроб ... високо кръвно дори алергия. При условие,че знаете,че в нашите болници не те лекуват защо се правите на смели ? Знаете колко мизерно е нашето здравеопазване !
211
3
 
6
 
! Отговори
Рамб Джонбо преди 2 години
Тия ваксинираните нали са предпазени?Какво лаят,че някой си не бил.Това е въпрос на лични възгледи и желания.
210
6
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
За преболедувалите трябва да се направи някакъв виж тест сертифициран и ако имат тела да им се вади и на тях сертификат и готово. Спирате приема на ковид в болниците и това е.Изобщо не е трудно. Така или ще бъдеш смел и ще оцелееш или ще умреш и ние ще пеем песни за теб. Който го е страх се боцва и си кара живота. Не познавам нито един ваксиниран който да е лежал в болница с изключение на един който беше с фалшив сертификат. Познавам обаче много които са на 2 метра под земята без ваксини.
209
8
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Неваксинирани и непреболедували - такива са над 90% от пациентите по болниците. Пълнят болниците и не може човек да отиде за нещо друго ! Хайде стига с този ковид вече ! Нека спрат приема на болниц от ковид в болниците без значение дали са ваксинирани или не са. Всеки да си прави сметката има глава на раменете ! 90% са в болниците от олигофр ения. Хората по целия свят вече гонят 70% дори и в Китай ! Само бай Пенчо мисли,че е най-умния !
208
11
 
3
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Ако спазвахме елементарни мерки 3 месеца - носене на маски навсякъде и хигиена, сега вируса нямаше да го има. Но ние винаги сме по-умни.
207
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А неваксинирани, но преболедували? Кой ви каза, че те "най-много се разболяват"? Защото от некадърното ви спретнато слугинажно заглавие излиза, че те са в опасност, а никой не смее да го твърди, не и лекар. Виж, троляга - писаруга може. Той само от пари и поръчки разбира, та може всичко да омаже в някоя статия. Като тук, например.
206
1
 
5
 
! Отговори
до 235 преди 2 години
Аз пък чух, че са предимно фенове на Баце
205
4
 
14
 
! Отговори
@237 преди 2 години
А тези дето си мислят , че са умни защото са си били субстанция , за която никой не иска да носи отговорност , може би е добре да се поуспокоят малко.
204
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас невежите се множат и не се ваксинират.
203
8
 
15
 
! Отговори
Skunk преди 2 години
Такова промотиране на някакъв продукт не съм виждал и едно време в Телешопа.Абе, който иска, да се ваксинира.Ако някой може да ми отговори, ще се ваксинирам и аз,Та.. ваксинираните също се заразяват и пренасят вирусът. Аз съм бил в Ковид отделение без маска(защото се скъса), гледах майка ми 20 дни болна от Ковид вкъщи- не се заразих. Не нося маска (без случайте, когато трябва да вляза в дадена институция или хр. верига, не се разбилявам. Еаботя постоянно с мн хора. За какво да се ваксинирам?
202
6
 
9
 
! Отговори
Мично Празников преди 2 години
Хората, които смятат, че ваксината ще промени тяхното ДНК, всъщност трябва да гледат на нея като шанс да станат по-малко ***.и
201
3
 
7
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Това е добра новина! Младите и учениците трябва да минат през вируса, според Кох. Старите ако ги е страх да се ваксинират!
200
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е резултата от негативната кампания против ваксинирането водена от РР! Тези които му повярваха сега с в COVID отделенията!
199
9
 
4
 
! Отговори
vermouth преди 2 години
След като уж знаеха, как ще се развие вируса защо не се постараха безумно много повече да успеят да убедят вкупом и перманентно хората да се ваксинират. Ваксинацията е профилактика, намаляване шанса за разпространение и съответно намаляване шанса за стигане до интензивно. Никой не разбра, че ваксината помага на всички като общ щит. С не сега да му мислят как да решават проблеми когато е късно с нови мерки, ограничения и проблеми с болничният капацитет.
198
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До IT-спец - Ти си голям хитрец! Сега ще се възползваш от стадния имунитет и ще казваш"ейййй не се минах".