Ангел Кунчев твърд: Здравето е над правото на избор!

"70-80% ваксинирани или ще губим по 50-100 души дневно"
15 сеп 2021 11:08, Ния Христова
475
 
"Нещата ще се променят, когато всички осъзнаем колко е важно да преминем през тази епидемия, а не да разчитаме само на контрол, наказания и завеждане на дела. Има примери на абсолютно съзнателно и нарочно показване на несъобразяване на законите. Когато има разпоредби, те са задължителни", заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Той даде предложение здравните и социални работници задължително да бъдат ваксинирани, но срещна сериозен отпор от институциите. Според него повече от 70-80% от лекарите в големите болници са си поставили ваксина.
 
"Това ме разочарова, но не е фатално. Експертните мнения са едно, политическите решения са друго. Това не е измислена при нас стъпка. Страните в Европа, които го въведоха, вече са над 7-8. Има професии, в които, ако човек е положителен, крие рискове за много други хора. Колко наши бащи, майки, баби и дядовци трябва да умрат, за да се разбере, че е рисково да не се имунизираш и да работиш с тях?!", коментира той.
 
"Да разположиш една пандемия в предизборна кампания е много лошо. Да я разположиш в 3 поредни кампании е възможно най-лошият вариант. Каквито и мерки да препоръчваме, има една базисна истина - не достигнем ли 70-80% имунизация на населението, ние винаги ще сме на опашката, ще има нови вълни, ще препълваме болниците и ще губим по 50-100 души всеки ден", подчерта доц. Кунчев.
 
"Правото на здраве стои над правото на избор! И трябва да е така. Имаме задължения към това общество. Не може да се грижим само за нас и да казваме: Не ме интересува, аз съм преболедувал. Виждаме неприемлива липса на съпричастност", настоя той.
 
Относно началото на учебната година, главният държавен здравен инспектор посочи, че мерките са добре обмислени и ще действат, но само ако се спазват.
 

Той е на мнение е, че е логично да се разработват ваксини и за децата. "Когато имаш 18% имунизирани, всичко друго е без значение. Една Македония, която започна имунизацията два месеца след нас, в момента е с два пъти по-добър резултат от 35%. Това ще се отрази и на икономиката ни и може да бъде смазващо за следващия туристически сезон", допълни гостът.

 
"Може да удвоим заболеваемостта, тогава в болници ще са 8-9 хил. души. Няма да умират по 70-80, а ще умират по 200 на ден, което е крайно неприемливо. Това не трябва да допускаме. Ако изкараме септември по този начин, ще е добро постижение", обобщи главният държавен здравен инспектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
5
 
41
 
! Отговори
Обръщение преди 2 години
Обръщам се към Ангел Кунчев. Ангеле, правото ти да умреш е над правото ти на избор.
347
5
 
24
 
! Отговори
До Пенчо 372 преди 2 години
Не пиши "ФАКТ" на фантазиите си факсър болен. То е ясно , че сте безотговорни спрямо собствените си тела, но поне малко съвест нямате ли? По-щастлив ли ще бъдеш, като излъжеш други да се нахендрят като теб или по-дълго ще живееш. Долни копелDаци сте до последния си дъх.
346
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма смисъл тази личност да бъде обсъждан за колко се е продал..както и също няма смисъл да се похабяват енергия и никакви думи относно него
345
23
 
3
 
! Отговори
иво преди 2 години
ПРАВО ДА ЖИВЕЕШ , /с ваксина/ И ПРАВО ДА УМРЕШ / без ваксина / !
344
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен потребител преди 2 години
Този няма ли кой да му затвори устата? Всеки ден безумни бълнувания. Уволнете го! Или ще бъде осъден за психически тормоз!
343
4
 
8
 
! Отговори
бугаре преди 2 години
бугарето това не му дреме премества си го от едниа в другиа и си пере по същата линия
342
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев я признай по колко умират от опитния БИОпродукт. Стига лъга че нещо дето и 6месеца не пази си струва да се прилага. Ясно е че чакаш голяма комисионна ама вземи се скрии.
341
14
 
6
 
! Отговори
до 374 преди 2 години
Той на Луната трудно ще иде ама кухи кра.атуни като тебе всеки ден се преселват на едно друго място.
340
1
 
18
 
! Отговори
КАТЯ преди 2 години
ЗАБРАВИ БЕБЕТАТА *** ТАКЪВ
339
4
 
43
 
! Отговори
Лелей преди 2 години
Тоя бая бустерни дози е получил от конференцийката на която присъства. Като един огнедишащ дракон е. Чак и преболедувалите държи отговорни значи. "Правото на здраве стои над правото на избор". - където едноличното тълкуване по усмотрение на Кунчев, стои над всички чужди мнения, особено пък на инакомислещи експерти. ТОЙ е ЕКСПЕРТЪТ и нямайте други експерти освен него. Ако не получи каквото иска с паника, ще почне с шамарите. Понеже последното вече се прилага в цивилизовнаият свят.
338
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро да ходи на Луната шишарки да събира!Само да ни избави от постоянното си медийно присъствие.Прекален светец ибогу не е драг.То бива бива благородство да спасяваш антиваксърите от сигурна смърт, ама спри се де.Ще пресолиш манджата.
337
2
 
21
 
! Отговори
Марта преди 2 години
До Джон То ако имаше душа сигурно се е продал.От статията се разбира, че е твърд.Колко?????Само да не го срещне някой с по-твърд... кол не си мислете за друг атрибут.Тогава става лошооо...Ще омекне като бита сметана на слънце.Мине не мине седмица като астера цвирика едно и също по телевизиите.Айде смени репертоара.Научи нова песен, че от тая и на малките деца им омръзна, научиха я наизуст.Единият успя да се пенсионира,тоя може да не може да може оти е твърд!
336
3
 
33
 
! Отговори
Пенчо преди 2 години
Фактите:- Ваксинираните карат по-леко, направо безсимптомно- Ваксинираните също се заразяват и разнасят заразатаТака въпроса ми - ако имаме двама лекари, единия ваксиниран, другия - не. Кой е по-опасен за пациентите ? Тоя дето разнася безсимптомно, или тоя дето при появата на симптоми ще тества и изолира ?
335
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Твърд,твърд...Колко да е твърд?
334
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ли издържа на напрежението и лицемерието?Той се къпе в тях!Школован!Не човек, а инфекционист!
333
5
 
10
 
! Отговори
Куршум за министъра1 преди 2 години
Ако ЗАСТР.ЕЛЯТ Здравния министър, ще ИЗЧЕЗНЕ и ВИРУСА.. Тоя ПРЕНАСЯ вируси, ЗАЕДНО с разни араби, не.г.ри- м.а.йм.уни и китайци... Пускат арабите и н.е.г.рите да обикалят БЕЗ маски навсякъде из България, и по футболни и баскетболни стадиони. И дори искал да домъкне някакъв Ислямски ВИРУС от Афганистан, който мъкнел още 14 малки Арабски вируса.
332
3
 
9
 
! Отговори
Куршум за министъра2 преди 2 години
А искат ние, българите да носим МАСКА като влезем в МАГАЗИН... НЕ ни трябва Правителство, нито президент.... ВАЖНОТО е да ИЗГОНИМ предателите, и арабите и китайците, които ни ЗАРАЗЯВАТ с ВИРУСИ... И така ще се ОТЪРВЕМ и от МАСКИТЕ....
331
2
 
28
 
! Отговори
Zero преди 2 години
Още малко да лае и със сигурност ще му се наложи да се крие.На хората е им се изтърпи търпилото.Днес в Хърватия,утре мечката да не затанцува по-близо.Не сейте разделение между хората,не си играйте с огъня.Не астройвайте ваксинирани срещу неваксиниран,нали сте демократи Бил той твърд.Тинкой си и кой ти дава право да си твърд?.Да не си над законите и Конституцията?Хората го плюят,то мисли че роса го роси! Наг...лец! Кинти,кинти....келепирец.
330
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименИнтересо ми е защо като прочетох статията тревата дума,която изплува в съзнанието ми беше ми...зер...Ник.Исках да я напиша на френски език-le miserable.
329
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде ли се е скрил?Сигурно е много внимателен,потаен...вече трябва и да е тих.Колко ли му плащат,за това че си продаде единственото,което е възможно никога да не е имал.