Министър Балтова: МЗ ще организира томбола за ваксинирани

Съвсем скоро ще я обяват публично
19 сеп 2021 10:03, Ния Христова
115
Министър Балтова: МЗ ще организира томбола за ваксинирани
Снимка: БГНЕС
"Здравното министерство ще организира томбола за ваксинирани." 
 
Това обяви пред Нова тв служебният министър на туризма Стела Балтова и подчерта още, че в момента не се обмисля да бъдат въвеждани и ваучери срещу ваксинация.
 
"Започва така наречената томбола на Министерството на здравеопазването, съвсем скоро ще я обявят публично. Като се ваксинираш, ще получиш награда. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако искат, хората от туристически бранш могат да изпратят предложения за награда. Може да се спечели таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече", обясни тя. 
 
Балтова посочи, че държавата подхожда отговорно към сектора и никой няма да бъде изоставен.
 
"Всеки ще бъде подпомаган и това е отговорност на целия служебен кабинет. Мярката 60/40 ще продължи, но с нов дизайн. Ще бъдат подпомогнати и екскурзоводите по тази мярка. В допълнение, бяха осигурени допълнителни средства", посочи тя и съобщи, че още в понеделник ще проведе среща с представители на бранша, за да коментират за какви разходи е най-добре да бъдат отделени тези средства.
Още по темата
 
Служебният министър обясни, че местните данъци и такси няма как да бъдат компенсирани, но в някаква степен ще се компенсират оперативните разходи.
 
"Нас ни чака един нов сезон – зимния. Проведох среща представители на бизнеса и на общините, за да видим какво ни липсва. Има оптимизъм. Към момента не се очаква да има хотели, които да останат затворени. По морето през лятото имаше такива", каза още Балтова.
 
Според нея се усеща желание и насърчаване на ваксиниране в бранша, но отбеляза, че вече има хотели и туроператори, които притежават стикери за 100% ваксиниран персонал.
 
"Това е един индивидуален процес и не бихме желали да заставяме или да задължаваме да има ваксинация. Нека това да дойде от разбирането на всеки. Има страни, в които този проблем с ваксинирането не съществува", коментира Балтова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Значи не давате таблети и часовници , а МОЖЕ да спечелим....ха-ха-ха
71
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До кога ще спим? Въжето се затяга!
70
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пияни ли са, ли са или нас мислят за такива? Хей, още сме с всичкия си, не сме изчеткали.Носете си със здраве и чаткайте на таблетите си дано да е за последно! Идва Видовден!
69
2
 
23
 
! Отговори
Аз не съм идиот преди 2 години
За да я има България и следващите поколения да живеят свободно в нея в деня за размисъл мислете много, важно е! Не ходете за риба, ще имате достатъчно време след това да го направите!Направете разумен избор,за да може да няма повече такива " недора...зумения" за депутати и министри.То бива, бива излагация ,ама това надхвърля всички разумни действия.
68
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Полша голямата награда беше кило кренвирши и пакет с 4 бири, тука се мъчат да те излъжат с китайски ментета от битака ахахаха
67
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Може да се спечели таблет, часовник."--------------Аахахха абе вие майтап ли си правите с нас :D
66
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно ни мислят за първолаци. Ако си напишеш домашното, получаваш стикер с усмихнато личице ахахах
65
1
 
36
 
! Отговори
Леша преди 2 години
В Египет са инжектирани само 5% от населението. Има ли някакъв мор при фараоните, че не съм чул? Във Флорида и Тексас няма коронавирус, как са го накарали да ги заобикаля? :]]
64
0
 
23
 
! Отговори
рошавата гарга преди 2 години
Като ще се излагаме, да се излагаме на макс.
63
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"и подчерта още, че в момента не се обмисля да бъдат въвеждани и ваучери срещу ваксинация."-------------------Да приемем ли, че експеримента с 20-те лева ваучер срещу ваксинация е претърпял провал? :D :D
62
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смях в залата ! На стар краставичар краставици ще продават ! Не се ваксинирам посмъртно с отровите на онаяМърша Бил Гейтс
61
1
 
22
 
! Отговори
Залъгалка преди 2 години
Смятайте за колко *** мислят ,че е народа управляващите да го залъгват с китайски часовници и таблети.
60
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Карина , Ей, кой те пита какво ти е лъжливото мнение. Когато крадяхте, тиквата беше велика, и всички се усмихвахте. Сега ви секна кранчето и търсите и яйце да бръснете, за някой лев, хайдути такива .
59
0
 
19
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Така ще е, с томболи. Нямате право да принуждавате никой и си разигравате томболки. Продължавайте, не ни пречите.
58
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните, нали участват в руска ролетка, за кога му е този часовник? Не съм съгласен моите пари, от данъците, да се разиграват така, това е дискриминация! Някой питал ли ни е, искаме ли такива томболи?
57
6
 
8
 
! Отговори
Бивш фен преди 2 години
Този, Радев, тотално изпусна гумите. Пътник е за бунището на историята! Да харчиш парите от данъци на тоя беден народ, за да пълниш гушите на сатанински корпорации като Пфайзер и т.н. е диагноза, че не ставаш за президент. И това е факт!
56
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всеки хиляда "ваксини" - една безопасна.
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ще се ваксинирам само срещу двустаен в Лозенец или Иван Вазов.
54
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министерство на хазарт със здравето.
53
0
 
18
 
! Отговори
хеха преди 2 години
То по принцип има награди. Някой печелят тромб, сърдечен удар, други перманентни гърчове, мъртвородено бебе, проблеми с тестисите/матката, убита имунна система готова за делта. ВСЕ НАГРАДИ ОТ ПФАЙЗЕР/АСТРА ЗЕНЕКА !