Кантарджиев: Броят на новите заразени е съмнително нисък

Пикът на настоящата вълна идва в средата на октомври, заяви той
20 сеп 2021 12:50,
240
Кантарджиев: Броят на новите заразени е съмнително нисък
Снимка: БГНЕС

Пикът на настоящата вълна на COVID-19 идва в средата на октомври, прогнозира проф. Тодор Кантарджиев в ефира на Nova News.

Той е на мнение, че служебното правителство не върви в правилната посока при борбата с пандемията.

„През пролетта на 2020 г. бяхме на последно място по брой заболели в Европа. Защо казват, че сме се справили зле? Сега вече има ваксини, имахме и 120 спокойни дни и време за подготовка", смята той. И прикани служебният министър да внимава с решенията си, защото вреди много на здравеопазването.

"Когато ние давахме брифинги, той е стоял по чорапи под юргана и се е пазел от коронавируса. Сега обаче той трябва да се справя", коментира той и допълни, че не иска да пречи на кабинета с критиките си.

Още по темата
По думите му има основания за съмнения в обявения брой нови случаи на коронавирус в страната.

„Застопориха се около 1000, което не корелира на броя на постъпващите в болници и починалите", обясни бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

"Когато мен ме разкараха, хората си казаха: "Този досега ни караше да се ваксинираме, но щом го махат, няма да се ваксинираме - да видим какво ще стане", каза още Кантарджиев.

Той коментира и закупуването от България на френската ваксина.

“Тя е за много ограничен контингент хора, които няма да направят адекватен отговор с другите ваксини поради заболяване или провеждана терапия и по-лесно ще изградят имунитет към синтетичния й белтък", разясни специалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжат,крадат и въшки имат долните лекари работещи в ковид.Взимат по 25000лв за убит от тази фалшива диагноза.Имам доказателства и ВИДОВ ден ще дойде
196
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от смъртта никой не може да се скрие - дори и антиваксърите.
195
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крием се бай шиле, крием се ;))
194
0
 
23
 
! Отговори
Златко преди 2 години
Беше ми много симпатичен преди. Винаги усмихнат, хрисим... А сега? Един сърдит, обвинява правителството, кара се от екрана. Защо бе, човек?! Пак ли за пари става въпрос?
193
1
 
32
 
! Отговори
Питанката преди 2 години
Защо Кантарджиев се съмнява в официалната статистика? Да не би и преди да са я "пипали"?
192
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Пак ли тоя си пляка словесни хайдути?! Като е в опозиция, как се изказва всеки ден и ръси нова глупост? След като ГЕРБ пребориха успешно епидемията, за какво иде реч сега?
191
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е малко ли го преболедуваха и ваксинираха. Колко останаха извън тая класация. Нормално е да намаляват. По 4-5 хил на ден преди имаше.
190
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който се регистрира го спукват от проверки и карантина. Който си ПЛАТИ САМ за теста - пак го нападат... Е, защо да се обаждат, като са болни - нито лекар, нито лекарства, НИЩО-има и забрана да излизаш навън и хората край тебе горят...А, вярно има и много нерегистрирани, но преболедували... За какво да ходиш на лекар, като то ясно - или / или!
189
0
 
11
 
! Отговори
аннонимен преди 2 години
На мен тези бройки от предната седмица ми се струват съмнително високи ама нейсе! Врачката толкова знае, толкова бае! Време и е да се пенсионира,да бракува картите,кристално кълбо и боба!
188
0
 
17
 
! Отговори
. преди 2 години
Иска ти се да е висок но вече не зависи от теб.
187
0
 
11
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Абе искат да намалят пенсионерите, за да могат да увеличават останалите пенсиите. Номерът на китайкатасамо празни думи за интересованост
186
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Алко "Нисък е, щото не го броиш вече ти :)" Иронията е, че не схващаш, че това върви в две посоки: както намека ти е, че той е завишавал, така същия намек може да означава, че някой в момента ги занижава!!! И като се има предвид, че Кантарджиев се е обосновал защо второто има основание, изглежда, че и то е вярното!
185
0
 
29
 
! Отговори
Алко преди 2 години
Нисък е, щото не го броиш вече ти :)
184
0
 
15
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Просто погледнете цифрите от последните две седмици. България има смъртност около 10 пъти по-голяма от другите страни които обявяват същия брой заболели. Вижда се от самолет че статистиката ни е грешна. Поддържането на тази лъжа повдига доста въпроси. Чак е срамно.
183
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде да умира тоя вече... *** скапан!!
182
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този екземпляр докога ще ни заблуждава,пенсионираха го а той милият не е свикнал да живее с малко пари като нас и веднага го уредиха консултант към общината!!!Кой не иска да е на държавна хранилка докато е жив,ама на пенсия и заплата е Ок!!!Докога ще ги търпим
181
0
 
22
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Тоя същият, прогнозира през лятото, че пика ще е септември месец, а сега пее друга песен!
180
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, кантар и вие миналата година имахте 120 дни да се подготвите и ко стана - нищо. По Коледа - бааааам, затворихте народа по домовете. Тъй че сега недей много да приказваш че сегашните не са подготвени а имали 120 дни. Още повече - колко да са болните, че те повече от 60-70% го изкараха тоя вирус. Е, някой не можаха... мир на душите им.
179
1
 
28
 
! Отговори
Аха преди 2 години
И ти се кефиш че не са болни хората, нали *** нещастен
178
3
 
18
 
! Отговори
Кантарджиев преди 2 години
Мустака ти е съмнително проскубан, да не би Боко да те е скубал?