Кантарджиев: Броят на новите заразени е съмнително нисък

Пикът на настоящата вълна идва в средата на октомври, заяви той
20 сеп 2021 12:50,
240
Кантарджиев: Броят на новите заразени е съмнително нисък
Снимка: БГНЕС

Пикът на настоящата вълна на COVID-19 идва в средата на октомври, прогнозира проф. Тодор Кантарджиев в ефира на Nova News.

Той е на мнение, че служебното правителство не върви в правилната посока при борбата с пандемията.

„През пролетта на 2020 г. бяхме на последно място по брой заболели в Европа. Защо казват, че сме се справили зле? Сега вече има ваксини, имахме и 120 спокойни дни и време за подготовка", смята той. И прикани служебният министър да внимава с решенията си, защото вреди много на здравеопазването.

"Когато ние давахме брифинги, той е стоял по чорапи под юргана и се е пазел от коронавируса. Сега обаче той трябва да се справя", коментира той и допълни, че не иска да пречи на кабинета с критиките си.

Още по темата
По думите му има основания за съмнения в обявения брой нови случаи на коронавирус в страната.

„Застопориха се около 1000, което не корелира на броя на постъпващите в болници и починалите", обясни бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

"Когато мен ме разкараха, хората си казаха: "Този досега ни караше да се ваксинираме, но щом го махат, няма да се ваксинираме - да видим какво ще стане", каза още Кантарджиев.

Той коментира и закупуването от България на френската ваксина.

“Тя е за много ограничен контингент хора, които няма да направят адекватен отговор с другите ваксини поради заболяване или провеждана терапия и по-лесно ще изградят имунитет към синтетичния й белтък", разясни специалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо изобщо се занимавате с броя заразени? Когато има грип, се отчитат болните, които са потърсили лекарска помощ за седмицата. А с този ковид ги натрупвате всичките с положителен тест от началото на пландемията. Такова нещо не се е случвало преди. Имам чувството, че ще се смени летоброенето - ... година преди ковида и ... година след ковида.
136
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ви излизат нещо сметките май, а? Иска ви се да бяха повече?
135
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Бря ! "Ако наистина е нисък, значи не е толкова заразен" Нарастващия брой на хоспитализираните показва, че по някаква причина не съответства боря на заразените, а не, че не са повече заразените. Това казва Кантарджиев. Случва се, когато някой пипа статистиката и нарушава закономерните корелации. За пълната фалшификация е нужно да се пипнат и хоспитализираните критични и смъртните случаи. Руснаците го пробваха това, но истината пак излезе наяве.
134
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя същия казваше, колко много е заразен и прогнозите му бяха за края на август, сам се омеша в лъжи, сега не знае на коя планета е
133
5
 
9
 
! Отговори
Бря ! преди 2 години
"Броят на новозаразените е съмнително нисък". И този е недоволен ! Ако наистина е нисък, значи не е толкова заразен. Ако пък е заразен, значи протича леко и някои даже не са разбрали. А постарайте се малко повече де. Набутайте повече ваксини и ще имате повече заразени.К'во се излагате като кифладжии. Въртите-сучите, пИшете всичко с ковид и пак не можете да го докарате до пандемия.
132
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом така го плюете, значи добре ви е настъпил по мазола, всякакви киртаци.
131
3
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Бай Шиле, на теб нещо все ни ти достига! То бива алчност, бива, ама вземи да се разкараш на някъде.
130
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много страдахте ревахте като го махнаха още така ли е след тези думи хахаха колко смешен народ сме да ревем за хора , които правят геноцид на собственият си народ
129
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Започваме да наблюдаваме нещо, което се наблюдаваше в Русия през 2020: укриване на числата на позитивните и заболелите. Кантарджиев го е посочил: при нарастващ брой на хоспитализираните и смъртните случаи няма начин това да е вярно. ДС ЗАПОЧВА ПОЛЕКА ДА ФАЛШИФИЦИРА ЦИФРИТЕ!!! ЗАТОВА бяха уволнени де що имаше отговорни по веригата със статистиката!" Следващата стъпка е да "замръзнат" критичните около определена бройка, също както стана в Русия. Там от април миналата година са на 2300 критични.
128
3
 
12
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Само когато му сложат тръбата в гърлото в интензивното ще спре да говори глупости. Лично Мангърката ще му пусне тогава клизмата.
127
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на бай Шиле муу се иска да е по висок и яко ама ако да се мре , да ама не
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме 1,4 млн ваксинирани, около 400 к са преболедувалите по официална статистика, а най-вероятно са колкото ваксинираните. Остават някъде около 3 млн. от населението ни. Ние сме най-много 6.5 млн, като сигурно поне 500к не живеят тук, а се водят само.
125
1
 
9
 
! Отговори
мак преди 2 години
На кого да вярваме? Всеки приказва както му изнася.
124
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя ще вземе да ревне още малко от разочарованието му за бройките, кат няма ваксинирани, няма и болни, кое е трудно да се види?
123
3
 
14
 
! Отговори
Крал Трол I преди 2 години
Бас хващам, че този ведър оптимист се движи на метла нощно време.
122
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цяло лято слушам за делта щама и пика,който щял да бъде юли,после август,после септември сега октомври. Това нормално ли е? Всеки месец някой спец предрича пик?
121
4
 
10
 
! Отговори
Браво преди 2 години
С това си интервю доказа, че преди не е бил на правилното работно място. ПР на Фандъкова повече му отива. Само някой да му обясни - без просташки изказвания.Гледа пролетта 2020, а пролетта 2021 - май бяхме в челните места по смъртност.РНК ваксини имаше за наши хора, за другите - кафенцето от 4лв.Целия щаб 2020 се бяха разтресли от страх. КПП, забрана за паркове и планини, маски на открито - това показваше паника и безсилие.
120
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 130 "Имам познат гробар, каза че тоя месец 80% от тия дето ги е закопал са били набодени. Вика яко ви лъжат от екрана и от здравинте институции, крият, но скоро ще избие." Брех, вече и гробарите имат достъп до медицинската информация на починалите. В България - страната на чудесата.
119
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ПА-ЛЯ-ЧО-КЛОУН няма ли да го разкарат от медиите. Освен за селкси комик за нищо не става
118
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започваме да наблюдаваме нещо, което се наблюдаваше в Русия през 2020: укриване на числата на позитивните и заболелите. Кантарджиев го е посочил: при нарастващ брой на хоспитализираните и смъртните случаи няма начин това да е вярно. ДС ЗАПОЧВА ПОЛЕКА ДА ФАЛШИФИЦИРА ЦИФРИТЕ!!! ЗАТОВА бяха уволнени де що имаше отговорни по веригата със статистиката!