Кантарджиев: Броят на новите заразени е съмнително нисък

Пикът на настоящата вълна идва в средата на октомври, заяви той
20 сеп 2021 12:50,
240
Кантарджиев: Броят на новите заразени е съмнително нисък
Снимка: БГНЕС

Пикът на настоящата вълна на COVID-19 идва в средата на октомври, прогнозира проф. Тодор Кантарджиев в ефира на Nova News.

Той е на мнение, че служебното правителство не върви в правилната посока при борбата с пандемията.

„През пролетта на 2020 г. бяхме на последно място по брой заболели в Европа. Защо казват, че сме се справили зле? Сега вече има ваксини, имахме и 120 спокойни дни и време за подготовка", смята той. И прикани служебният министър да внимава с решенията си, защото вреди много на здравеопазването.

"Когато ние давахме брифинги, той е стоял по чорапи под юргана и се е пазел от коронавируса. Сега обаче той трябва да се справя", коментира той и допълни, че не иска да пречи на кабинета с критиките си.

Още по темата
По думите му има основания за съмнения в обявения брой нови случаи на коронавирус в страната.

„Застопориха се около 1000, което не корелира на броя на постъпващите в болници и починалите", обясни бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

"Когато мен ме разкараха, хората си казаха: "Този досега ни караше да се ваксинираме, но щом го махат, няма да се ваксинираме - да видим какво ще стане", каза още Кантарджиев.

Той коментира и закупуването от България на френската ваксина.

“Тя е за много ограничен контингент хора, които няма да направят адекватен отговор с другите ваксини поради заболяване или провеждана терапия и по-лесно ще изградят имунитет към синтетичния й белтък", разясни специалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
6
 
17
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Тоя да размишлява в пенсионерският клуб. Нали му биха шута и вече е г-н Никой.
116
4
 
12
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 2 години
Ахааа, явно на бай Шиле му се иска да са много!
115
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имам познат гробар, каза че тоя месец 80% от тия дето ги е закопал са били набодени. Вика яко ви лъжат от екрана и от здравинте институции, крият, но скоро ще избие.
114
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да мустакатия вече се ядосва ,че не може да си изпълни квотата пред СЗО и лично ще го държат отговорен за ниския брой заразени.Най -ниско ваксинираната държава в Европа с най-малко заразени.Просто срамота ,уронва престижа на ваксините и СЗО.Така ,че бай Шиле постарай се повече да оправдаеш подкупите иначе ти спират кранчето.
113
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И все пак, само силен демократичен съюз срещу настъпващите комунисти на Радев може да спаси страната от нова Виденова зима, поголовно обедняване и страховита корупция с руски привкус. Сега е момента Борисов, Иванов и новата партия да си подадат ръка и да работят за сигурна и европейска България!
112
2
 
5
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Пролетта 2020 вируса не бе стигнал до БГ! Боко се издърни с тези КПП та!
111
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им аресва на другарете, че не са много болните искат пикове да има, пак ше пуснат бай *** по лабораториите де се тестват на талази, за да надуват бройките
110
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вампирясахте вече - жадни за кръв.
109
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..що са пънеш па и ти бе?!..Боко и герп УМРЯХА!...Всъщност,не напълно,още са в реанимацията..За съжаление,перспективата им е много лоша..По-добре им измисли некоя подходяща епитафия..
108
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 119 Гербав, познат, ама го изхвърлиха от Американското посолство :)
107
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фандъкова да спре тоя побъркания. Не стига, че му плаща заплата от нашите данъци, а и трябва да му четем черните прокоби.
106
0
 
14
 
! Отговори
Q преди 2 години
На кривата врачка боба й пречи.
105
36
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На България в момента и трябва опитен и знаещ политик, международно познат на световната сцена. Единственото решение за България е пълна подкрепа на всички демократични българи към Генерал Бойко Борисов и Партия ГЕРБ, за да можем да продължим възходящото икономическо и социално развитие!
104
1
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Бре!...Броя на ковидаджиите бил "СЪМНИТЕЛНО НИСЪК"!..Ти да видиш!...Сега как тоя и другия ще плашат хората?Трудна работа..Обаче и друго ми е много смешно:-Тоя намеква,че данните може и да са манипулирани "надолу"..Е,щом може да се манипулират "надолу",значи може и "НАГОРЕ"...И това е косвено ПРИЗНАНИЕ на тоя и компанията му,че са НАДУВАЛИ УМИШЛЕНО бройките,за да плашат и стряскат хората и да ги принуждават "доброволно" да се боцкат..Обаче какво им пука?!..Девиза им е"Всички са лъжци, но ние-не "
103
0
 
9
 
! Отговори
Роб преди 2 години
Когато всеки си има цена в хартийки ще дойде края на дните.Когато най -високата ценност на съществото (неква постчовешка форма на живот) са парите то той е само неква бездушна стока.
102
2
 
8
 
! Отговори
USA преди 2 години
КАНТАРЕФ Е ВАКСИНИРАН ХИЛЯДИ *** ФГЗО !
101
1
 
2
 
! Отговори
USA преди 2 години
САМО ДЕТО НЕ СА ЗНАИЕ КУДЕ МУ Е КРЕМАТОРИУМА !.....
100
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ааа 105Нарциса нема никаква власт, даже можеш да му биеш един шамар, нема нищо да се случи след това....хахахаха :))) Просто медиите требва да бълват нещо постоянно, да не мислиш, че им се занимава с този клоун :)))
99
1
 
9
 
! Отговори
Алоууу... преди 2 години
Пролетта на 2020 може да сме били на последно място по заболели в Европа, но и бяхме на последно място по брой направени тестове.......
98
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този пак са му виновни хората, че не му излизат прогнозите