Кантарджиев: Броят на новите заразени е съмнително нисък

Пикът на настоящата вълна идва в средата на октомври, заяви той
20 сеп 2021 12:50,
240
Кантарджиев: Броят на новите заразени е съмнително нисък
Снимка: БГНЕС

Пикът на настоящата вълна на COVID-19 идва в средата на октомври, прогнозира проф. Тодор Кантарджиев в ефира на Nova News.

Той е на мнение, че служебното правителство не върви в правилната посока при борбата с пандемията.

„През пролетта на 2020 г. бяхме на последно място по брой заболели в Европа. Защо казват, че сме се справили зле? Сега вече има ваксини, имахме и 120 спокойни дни и време за подготовка", смята той. И прикани служебният министър да внимава с решенията си, защото вреди много на здравеопазването.

"Когато ние давахме брифинги, той е стоял по чорапи под юргана и се е пазел от коронавируса. Сега обаче той трябва да се справя", коментира той и допълни, че не иска да пречи на кабинета с критиките си.

Още по темата
По думите му има основания за съмнения в обявения брой нови случаи на коронавирус в страната.

„Застопориха се около 1000, което не корелира на броя на постъпващите в болници и починалите", обясни бившият директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

"Когато мен ме разкараха, хората си казаха: "Този досега ни караше да се ваксинираме, но щом го махат, няма да се ваксинираме - да видим какво ще стане", каза още Кантарджиев.

Той коментира и закупуването от България на френската ваксина.

“Тя е за много ограничен контингент хора, които няма да направят адекватен отговор с другите ваксини поради заболяване или провеждана терапия и по-лесно ще изградят имунитет към синтетичния й белтък", разясни специалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


240
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До иии "Гробарите контактуват с близките на починалите, дето ги погребват в затворени ковчези! А близките на починалите знаят дали починалите са се ваксали и колко пъти и с коя ваксина!" И по една случайност тази "инфомрация" я получаваме от антиваксърчетата ... позволи ми да се усъмня в достоверността й. "Една жена е чула, как друга жена е разказвала какво една трета жена сподели." :)))
156
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма отърване от тоя, другите ги уволниха, но него го приюти фандъкова! Поне Кунчев уволнете!
155
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кови диода писна ни всеки ден да ни го сервирате! Черна врачка ли е? само гадания прави, никакви научни обяснения!
154
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чета коментарите,ако са на *** ***- доди приемам,но май са на хора вярващи в конспирации.Тогава сте и д и оти.
153
11
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
защото не се съобщават истинските цифри въртят все под 1000 заразени акоизнесат истинските ще трябва да затворят ресторантите и почват протеститеще чакат редовното правителство да изнася цифрите
152
0
 
4
 
! Отговори
иии преди 2 години
До АнонименГробарите контактуват с близките на починалите, дето ги погребват в затворени ковчези! А близките на починалите знаят дали починалите са се ваксали и колко пъти и с коя ваксина! Не е нужно да си велик статистик и математик, за да натрупаш и проумееш инфото, получавано от близките на починалите! Не е нужно да ти се предоставят наготово "статистико-стъкмически" данни, за да си направиш изводите. А гробарите черпят инфо от извора, от първоизточника!
151
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този мустакат гербав *** много му се иска броя на заразените и на починалите да е мноого висок, както беше по тяхно време.
150
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 167 Имаше такава статия за пловдивските общински болници. Потърсете си я :)
149
0
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Наздраве! Кантарджиев! И това дето доктора ти беше казал да не прекаляваш с алкохола, не му вярвай! Ти знаеш, че те "манипулира"! Назраве!
148
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 166 "За миналата година болниците излязоха на печалба, случайно." Източник на информацията за това твърдение. :)
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 160 Или ще покаже, че се източва НЗОК? За миналата година болниците излязоха на печалба, случайно.
146
1
 
17
 
! Отговори
българин преди 2 години
Верно? То вие при мутрата,пишехте всичко ,що е болно,само от коронката! И плаща ли плаща ЕС,а мутрата ги раздаваше на ляво и дясно чуждите пари?! Тая свърши вече!
145
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо и преди всичко вие, НОЩници не дадохте обяснение за високата смъртност - при 2 % в световен мащаб, към 5 % в България. В момента е 4,5 %, така че очевидно се справят по-добре, щом намалиха процента.
144
0
 
13
 
! Отговори
Всичко е МАФИЯ преди 2 години
Кантар,ти си Тома Неверни.Здравоопазването ни е на НУЛА.Спорт ,здравоопазване ,образование всичко е на НУЛА,защото няма пари.Парите за 30 години се изпокрадоха и изнесоха от политиците-продажници.
143
0
 
14
 
! Отговори
Бокича преди 2 години
Кантражиев , пий си водката и не се занимавай с глупости !!
142
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 157 "гербаджиите искат май повече заразени да има.... нямам думи" Човека казва, че са нарушение закономерните наблюдавани корелации, което личи по хоспитализираните и смъртните случаи. Иначе ще излезе, че с по-малко заразени имаме повече хоспитализирани и жертви, а това ще покаже много по-смъртоносен вирус. По-смъртоносен отколкото е в момента дори в България. Само комунистите правят фалшификации, които след това се оказват невъзможни за обяснение от науката.
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 153 Първо трябва да го има, за да го вкарва :)
140
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаджиите искат май повече заразени да има.... нямам думи.
139
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха ха гастърите си заминаха и отпуските свършиха! Не могат да си играят на пандемия!
138
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Когато ние давахме брифинги, той е стоял по чорапи под юргана и се е пазел от коронавируса." ХА-ХА-ХА! Че кой спи с чорапи под юргана бе! Ти ако спиш с чорапите аз спя бос!