Прокуратурата разследва антиваксърите, които спряха имунизация

Три жени и мъж принудиха лекарите да затворят пункта във Варна
180
Прокуратурата разследва антиваксърите, които спряха имунизация
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Районната прокуратура във Варна се е самосезирала за случая на възпрепятстване на работата на мобилния ваксинационен пункт в града, разположен на входа на Морската градина, който осъди и здравното министерство.

Проверката е образувана незабавно и има за цел да констатира има ли данни за извършено престъпление.

Установяват се свидетели и очевидци на случилото се вчера, проверяват се и камерите, разположени в близост. Работата по случая се ръководи от прокурор от Районната прокуратура.

Вчера три жени и един мъж атакуваха словесно медицинския екип в изнесения ваксинационен пункт на входа на Морската градина във Варна, вследствие на което ваксинацията беше прекратена, уточни д-р Дочка Михайлова, директор на РЗИ, цитирана от БНР.

Още по темата

Четиримата, предизвикали конфликта, също са подали жалба в полицията, тъй като са искали отговор дали ваксините са разрешени за прилагане у нас.

Три жени и един мъж, който дошъл от София и по предварителна информация бил адвокат, отишли вчера до мобилния пункт и казали, че искат да се ваксинират, но преди това искат да видят разрешителното за ваксините, които се поставят.

Било им е обяснено, че  ваксините са разрешени за употреба в България, но въпреки това те са настоявали да получат конкретното разрешително. Тогава хората звъннали на 112, дошла полиция и след кратък разговор лекарят, който е бил част от екипа на ДКЦ "Света Екатерина", и медицинските сестри напуснали мястото.
Линейката е позиционирана на входа на морската градина и днес продължава да е там.

Доктор Михайлова уточни, че всяка събота и неделя от 11 до 18 часа всеки, който желае доброволно, а не насилствено, може да се ваксинира.

Сред хората, които са били на мястото на пререканието, била и Маргарита Атанасова, която бе много активна по време на протестите. На другите се изяснява самоличността.

Доктор Михайлова подчерта, че за използваните на мобилния пункт ваксини има разрешение от Европейската агенция по лекарствата, което е валидно за всички страни членки на ЕС, то е обществено достъпно и може да се види на сайта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
от въпросните пунктове по паркове и градинки ли мога да си получа таблета от томболата???
136
1
 
7
 
! Отговори
?? преди 2 години
''Казали, че искат да се ваксинират, но преди това искат да видят разрешителното за ваксините, които се поставят.'' И това ги прави антиваксьри? Струва ми се абсолютно нормален вьпрос.
135
0
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Кога ще раследва и чекмеджето
134
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не лъжете, ***. Незаконният пункт за инжектиране сам си събра чукалата, след като се разбра, че работи с незаконни течности. Медицинските пирати са за прокуратурата.
133
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е от кога биопродукта е Ваксина? Що обвинявате хората в лъжливо нападение.
132
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненормалници.
131
6
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 157 преди 2 години
Коментарър Ви показва ЯВНО незнание. Ваксината на Pfizer например, преди смесване за използване, може да се съхраняват и в нормален фризер, и в хладилник, но за по-кратко време. Поинтересувайте се на сайта на CDC например в графата storage на ваксината. Проблемът е по-скоро да се употребят навреме всички ваксини от една опаковка, когато се отвори. Аман от НЕразбирачи.
130
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ги наричат журналята и лекарите антиваксари!!!с е редно вече прокуратурата да провери тия вакснини , е д казано че са одобрени от ЕС точка ,знаем кви милиарди се печелят ,в тая бланка която попълва пишели че това е ваксина ?
129
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво правят ваксъри под статия за антиваксъри и прокуратура? Не ви е мястото тук Бягайте да ръкопляскате на Кунчев. Ние можем и без вас.
128
0
 
0
 
! Отговори
157 преди 2 години
До: Христо Христов Е да де, аз нали казах същото!
127
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам напоследък все повече протести срещу насилственото ваксиниране по цял свят! Буквално отпреди няколко часа гледам видео от многохиляден протестен митинг в Калгари, Канада и срещу Джъстин Трюдо, когото открито сравняват с Фидел Кастро!Булевардите направо са пълни с народ, без маски, без дистанция, усмихнати, мирно протестиращи срещу нарушаването на основните им човешки права!
126
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не се съмнявам в това, че имат разрешително за ваксините. Всеки може да види на сайта на Европейската Агенция по Лекарствата, че издаденото разрешително е условно, за медицински продукт под особено наблюдение в експериментална фаза. Това са факти, това не са клюки. Това което мен лично ме притеснява обаче е, след като отначало се видя колко трудно се съхраняват тези ваксини, как сега изведнъж почнаха по квартални градинки и тоалетни да ваксинират и каква гаранция дават че са годни?!
125
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антваксърските активности започват да приличат на тероризъм и би трябвало да започне да се третират като такова. Достатъчно са кресливи из социалните медии, та отказват доста народ да се ваксинира, сега започват и с физическо насилие да заплашват.
124
14
 
4
 
! Отговори
I’m преди 2 години
Тия антиваксерите станаха като ЛГБТ! Никой не им пречи ама започват да стават досадни с техните напъни и вдигане на шум. Тяхната работа като в онзи стар виц за Сър-а, Джон и гей парада отвън.
123
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЗлатенаТова вече го играхме със залите за пушачи/непушачи - оказа се, че пушачите не искат да влизат при непушачите, но непушачите мноого държат да посещават залите за пушачи и да мрънкат, че там се пуши!Колкото до останалите ти предложения - плащам си здравни осигуровки (от там са и "безплатните" ваксини) сл. имам право на здравна помощ!Плащам си хотела, сл. имам право да съм на море!Май новите демократи най-много искат връщането на комунизма!
122
1
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА ВСИЧКИ ВЕЧЕ Е ЯСНО, ЧЕ ВАКСЪРИТЕ СА ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ КОИТО НАБЪРЗО СА СЕ ПОКРИЛИ СЛЕД КАТО СА БИЛИ ХВАНАТИ ДА ВЪРШАТ ЯВНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
121
1
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ха ха!..Ега ти!..ГРЪМКО ЗАГЛАВИЕ и още "по-гръмка" реакция на "прокураторите" за ЕДИН ВЪПРОС,на който граждани са поискали отговор !..Съвсем се побъркаха..Единственото позитивно нещо в случая е,че.."Когато Господ реши да привика някого,първо му взема акъла"..
120
1
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВСЕКИ КОЙТО ПОИСКА ЛЕГАЛНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ОДОБРЕНИЕТО НА ВАКСИНИТЕ Е АНТИВАКСЪР И ТЕРОРИСТ И ВРЕДИ НА ДОБРИЯ ИМИДЖ НА РАДЕВ!!! ЕТО ВИ ГО ДОКАЗАТЕЛСТВОТО , ЧЕ ВАКСЪРИТЕ СА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И ДОБРЕ СИ ГО ЗНАЯТ И ЗАТОВА СА ПРЕУСТАНОВИЛИ РАБОТАТА ЗА ДА СЕ СКРИЯТ!
119
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А къде е прокуратурата да се самосезира за нерегламентираните пунктове?Законът не е ли за всички? И с какви документи могат да докажат ,че не са наркодилъри, които оперират под носа на полицията?
118
1
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАЗРЕШИТЕЛНО НЯМА! ИМА САМО ВРЕМЕННО ОДОБРЕНИЕ ЗА ВАКСИНИТЕ ОТ ЕС И ТО ПРИ ИЗРИЧНОТО СЪГЛАСИЕ НА ТЕСТОВИЯ СУБЕКТ!