Кога ще тръгнат първите пари към бизнеса заради ковид мерките?

Цената на българската електроенергия е била най-високата в Европа
Обновена: 23 сеп 2021 22:00 | 23 сеп 2021 22:00, Анисия Иванова
59

Цяло лято алармирахме, че трябваше да бъдат изготвени мерки. Трябвало да се приеме бюджетът. Случи се точно това, а мерки няма! Питаме се защо хората не спазват ковид мерките. Защото не знаем какво ще се случи утре! Всички нощни заведения са оставени на улицата без нито един лев. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов в "Денят ON AIR".

Алибегов бе част от срещата на туристическия бранш с премиера Стефан Янев, където бе постигнато "принципно съгласие за няколко общи действия". На нея председателят на БАЗ даде отсрочка от 10 дни за спешни мерки в подкрепа на бизнеса, но такива в скоро време не очаква.

"Миналия път стояхме 2-3 месеца без мерки, докато се нагласим и тръгнат парите. Сега стоим 2-3 месеца без мерки. Много добре знаем колко време се изготвят – в добрия вариант 2 месеца", посочи Алибегов.

"Докато се конституират органите, докато се приемат нормативните актове – най-малко 2 месеца. Но проблемът след това е разплащането. Има мерки от 2020 г., които още не са разплатени, а "Бюджет 2021" трябва да бъде разплатен до края на годината", поясни изпълнителният директор на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Добрин Иванов.

И двамата представители на бизнеса не виждат как до края на годината ще остане време да се направят мерки, да се кандидатства по тях и да започнат да се изплащат.

"Не знам кога ще тръгнат първите пари към бизнеса. Ограничени сме откъм приходи, но разходите са на 100%. Надявахме се тези мерки да влязат в антикризисния план, а сега се оказва, че няма пари и няма нито една изготвена мярка", подчерта Алибегов в ефира на Bulgaria ON AIR.

В началото на разговора стана ясна и причината за нахлуването на ДАНС в Българската независима енергийна борса (БНЕБ).

"В началото на август от Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) подадохме сигнал на органите на реда за високите цени в БНЕБ. Месеци по-късно беше направена проверка за събиране на доказателства във връзка със сигнала", съобщи Добрин Иванов.

Тогава цената на българската електроенергия е била най-високата в Европа. От проверката на ДАНС Иванов очаква установяване на престъпни действия.

"При инсталирани мощности и възможност да се увеличи предлагането на електроенергия, това не беше направено и с което цената се повиши. Това е безстопанственост, пропуснати ползи за българските енергийни компании и висока цена за българския бизнес. Ако това е направено умишлено, трябва да последват наказания", категоричен бе изпълнителният директор на АИКБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
СВЕЩЕННА ТЪПОТА... преди 2 години
Вместо да се ваксинират всички и да се отвори бизнеса ---простотията си мисли ,че ще оцелее със "мижавата държавна подкрепа/...която може и да не я получат.....СВЕЩЕННА ТЪПОТА!
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те и сега си текат паричките бе. от козях, през канадата, до посолството в букарещ, че през харвард, че през едни схеми в лондон, че едни юпита, че едни ордени, че едни промени, че почтенност, че едни фърчила хартиени дето ще ни пазят от реещите се в небесата цени на ток, вода, хляб, услуги, бензин. мали мали. в хаити дали ще приемат бежанци от бугаищания скоро, как мислите?
45
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега чакаме и ния секи момент да потекът към вашите банкови сметки.седете си в къщи ще минавам с една електрическа тротинетка да ви ги раздавам в плик.само трябва да имате лична карта и да можете да се подписвате .а които не е в къщи и има ангажименти,парите ще му бъдат преведени по банковата сметка в наи близкия клон.ще има и томбула лека кола шкода фабия.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма пари,няма дрога,няма кражби,няма овшорки,няма проституция,няма лихварство,няма банкови кредити,няма имотни измами,няма фалшиви телкове.търсете си работа или тука или в чужбина кои където му отърва.които има акъл и си изкарва хляба с двете ръце ще има пари,които чака на готово ще има питон 20 сантима.стига чакахте на готово на гърба на хората комунисти долни.
43
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак пари.Или дайте на всички или на никой.
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и никога да не тръгнат.като гледам как вървът нещата.всеки втори е без доходи.от къде ще доидат тези пари.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не е затворено, всичко работи, какви ковид пари искат?
40
0
 
5
 
! Отговори
. преди 2 години
Като ги напечатат!
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-да от ГЕРБ, вие сигурни ли сте, че председателят на Българската асоциация на заведенията БАЗ Ричард Алибегов е български гражданин? Фамилията му по-скоро е на някой от кавкавказките народи. Да не извади кинжала ако някой го ядоса и да натръшка 4-5 човека? Господа от МВР, бихте ли му проверили родословието?
38
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пари няма всичко се източи почва зимата на Радев
37
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който саботира ковид мерките вместо глоби трябва да бачка като санитар в ковид отделенията хем и парички ще изкарат с работа, а не с реване.
36
3
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Браво на Алибегов, умен пичага излезе Сандокан :))) Като има кой да ти дава, що пък да не вземеш, какво като си милионер. Бойко им свали ДДС-то на 9%, обеща и компенсации, сякаш те са най-важните и хората просто свикнаха и си искат своето. Вие, другарете комунисти ако не сте съгласни, отрежете ДДС-то им бе. Върнете го на 20% и не им давайте никакви компенсации. Вече вие управлявате, оправяйте се. Всичко е във вашите ръце
35
7
 
9
 
! Отговори
До калекото преди 2 години
Значи никога! Нали си наясно, че шайката повече власт няма да види, а *** лепкав?
34
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Калеко Алеко, ГЕРБерастче ще видите управление през *** на вожда. Няма и да го помиришете вече до изборите ще сте под 10%
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алибегов спирате протестите и започвате да изпълнявате наредбите, тогава ще потвкат и парите Хубаво е НАП и ДАНС да им проверят заведенията за пране на пари, укриване на данъци и разпространение на дрога да видим как ще се отрази на възпитанието им !!!
32
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радеф ви обеща промяна-ЕТО Я!!!!!!!!!!!!!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките си се спазват! Само аз съм единствения, който не ги спазва! Аз да не съм *** да ги спазвам
30
20
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Първите пари към бизнеса заради Ковит мерките, както и всички останали помощи които държавата ще изплаща, ще тръгнат когато ГЕРБ дойде на Власт..когато има действащо правителство и институциите заработят, когато облюдките на Кремълската хунта се сблъскат челно с Гешев и за престъпните си деяния бъдат зачислени на бай Ставри, когато Сестрите галеви, тюлените с гумените лодки и шоумените на Каналето се отекат в канализацията заедно със свинските ушички,пъдпъдъчите запъртъци и другите си нечистотии
29
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз некъпания пак ли се разрева... прифесионален мрънкач
28
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пари няма гарантирано от Радев