COVID-19 погуби над 10 000 за 7 месеца, само 0,77% са били ваксинирани

93% от пациентите в болница не са имунизирани
336
COVID-19 погуби над 10 000 за 7 месеца, само 0,77% са били ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За периода март – септември у нас са починали 10 173 души. От тях ваксинирани са били само 78 души. Това е 0,77% от всички починали, съобщи епидемиологът проф. Мира Кожухарова пред Нова телевизия.

Още по темата


Според нея това е показателно, че ваксините пазят от фатален изход.

„От началото на пандемията България е изгубила 12 деца. Факт е, че 10 от тях са били с документирани придружаващи заболявания”, добави Кожухарова.

Тя добави, че 93% от хоспитализираните с COVID-19 у нас не са ваксинирани.

„В следващите дни и седмици ще станат видими много повече данни относно пандемията у нас. Процентите, които информационният портал показва са само началото. В системата има много данни”, посочи Кожухарова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
8
 
6
 
! Отговори
Голямата минавка преди 2 години
Голяма минавка се получи с тези така наречени "ваксини". Всеки на който са му инжектирали този химикал наречен ваксина, трябва пак да си направи трета доза ако иска да не се разболее и да умре! Но може и тогава да се разболее - 78 умрели с ваксини при такава ниска смъртност на вируса и при толкова малък процент ваксинирани в България. А в Израел вече говорят за 4та доза, и така пета, шеста ... 10та ... всеки месец инжекция с експериментален химикал.
171
4
 
9
 
! Отговори
до 190 преди 2 години
Очевидно ковид 19 е настинка, към която 80% от популацията е резистентна.Останалите 20% може да се ваксинирате, толкова пъти, колкото намерите за добре.
170
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интелигентните хора вече се ваксинираха. Останаха маргиналите и тези с умствен дефицит. Те обаче са най-устати. Всеки сам избира, да отварят всичко инда се почва естественият подбор.
169
3
 
6
 
! Отговори
я пак преди 2 години
Винаги сме на дъното на всички класации за жизнен стандарт, качество на живот, образование, свобода на медиите и тнт. Сега сме първи по брой неваксинирани "хора".Дали има някаква връзка ? ;)
168
2
 
2
 
! Отговори
До дотата до 80 преди 2 години
Единствената причина за малкия брой заразени в света е налагането на мерки и ограничаването на пътуванията. Може % смъртността да не е огромна, но въпреки това умират много хора, а болниците изнемогват. И, световната средна смъртност е около 2% (което не е малко), а у нас над 4%. За последното причините са, че или умираме повече, или имаме скрита заболеваемост - по-малко на брой регистрирани случаи, спрямо които изчисляваме смъртността...второто е по-вероятно.
167
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде австралопитеците с по две мозъчни клетки пак да започнете да ни обяснявате, как и с ваксини се умирало от ковид.Аз не мога да разбера колко факти и статистики трябва да се изнесат, за да спрете да вярвате, че Земята е плоска и да пишете глупости по форумите. Очевидно ваксините спасяват животи.Очевидно рискът от сериозни странични ефекти е изключително нисък, сравним с този при аналгина. Ама без мозък как да мислиш?Нали трябва все конспирация да има, нали Гейтс иска да контролира леля Цецка
166
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четирима от починалите за денонощието са били ваксинирани
165
7
 
6
 
! Отговори
aaa преди 2 години
Айде сега да видим антиваксърчетата какво ще кажат?Това е тотално неоспоримо доказателство, че ваксините спасяват животи.Ваксинирайте се незабавно.
164
4
 
10
 
! Отговори
Колю преди 2 години
Нека да лежат на съвестта на антиваксърите и на тези търсещи евтина популярност с конспиративни теории.
163
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 180 Не, не, ти ми кажи конспираторе. Няма какво да търся аз..
162
2
 
3
 
! Отговори
До до 80% преди 2 години
Така пише в учебниците по епидемиология. Отвори си някой от тях.Отделно данните към момента и в световен и в локален мащаб го потвърждават.В световен мащаб установени с положителен тест - по-малко от 3% от популацията.Смъртност в световен мащаб -0,06%.У нас -установени с положителен тест-8% от популацията, смъртност по-малко от 3%.Ще се радвам ако ти също приложиш някакви данни , които да подкрепят обратната теза, тоест такива, които да сочат за ръст на заболяваемост надхвърляща 20%
161
4
 
8
 
! Отговори
истината преди 2 години
Ако антиваксърите можеха да броят до 100 сега щяха да са много разтроени.
160
7
 
5
 
! Отговори
смешните ваксини преди 2 години
И каква е тази ваксина, след като от нея се разболяват както и без ваксина, и ваксинираните умират повече от неваксинираните! В България само 15% са ваксинирани, кога се разболяха, кога 78 умряха! То вируса няма такава висока смъртност!
159
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - потърси с google, ако си грамотен.
158
2
 
2
 
! Отговори
до аман от бакшиши преди 2 години
Взех че проверих, "световноизвестния" Ангел е починал от бронхопневмония, а не от настинка.
157
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската ваксина Спутник-V се прилага в целия свят и никой не е отказал от нея. Оказа се най-ефективна и без странични ефекти.
156
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 80% Дай линк към изследване.
155
1
 
0
 
! Отговори
Докторе кажи преди 2 години
До АнонимеН Имам хламидии, мога ли да пия тоя вълшебен нурофен, в комбинация в прополиси и мед ???
154
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турците и сърбите опитаха и руската и китайската ваксини и ... се отказаха от тях. Дори в Турция има хора с четири игли, защото китайската ваксина се оказала с около 30% ефективност и първите две игли са били на вятъра.
153
2
 
4
 
! Отговори
80% преди 2 години
От популацията е генетично резистентна към коронавируси