Проф. Петров: Сърдечно-съдовите усложнения от COVID-19 са съществени

Страховете от ваксините са безпредметни, обясни той
28 сеп 2021 11:28, Петя Славова
127
Проф. Петров: Сърдечно-съдовите усложнения от COVID-19 са съществени
Снимка: БГНЕС

България е на последно място по ваксиниране срещу коронавирус в ЕС. Много страни заговориха за поставянето на трета доза, а на места, където имунизацията е на високо ниво следва да бъдат свалени част от противоепидемичните мерки.

"Страховете на всички хора за ваксините са безпредметни, излязоха доказателства от многомилионни дигитални записи, които показаха ролята на ваксините от гледна точка на намаляването на риска", заяви пред БНТ проф. Иво Петров.

Още по темата

По думите му, когато населението е информирано, то взима правилното решение, тоест информираното решение, което обикновено е правилното.

 "Персоналът в нашата болница е защитен на около 92% - 77% са напълно ваксинирани и около 12% са прекарали заболяването. Сърдечно-съдовите усложнения от COVID са съществени. Повече от 20% от случаите, които завършват фатално, за съжаление, една от причините е сърдечно-съдово усложнение", уточни проф. Иво Петров.

Той коментира, че трябва да се мисли в посока хората да бъдат предпазени от усложнения, а това е необходимо да се случи навреме.

 "На този етап един от начините е ваксинацията. Едно от основните усложнения, дори на късно прекаралите COVID-19, е превишената склонност към тромбообразуване. Неслучайно в повечето международни клинични ръководства залегна ранната профилактика на тромбообразуването с антикоагуланти", каза още проф. Иво Петров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно заболяването е съдово и трябва да му се промени лечението
90
4
 
18
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"България е на последно място по ваксиниране..." -- България е на последно място по всичко.
89
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Усложнения.....живеем ден за ден, в мизерия, хранят ни със синтетика, тъпчат Е-та; на ръба на оцеляването в БГ; стрес до небето; и пак мизерия до ...сиране, и пак стрес, лечението в БГ - от кръста надолу аспирин, над кръста аналгин; немаш ли пари си заминаваш. Ще ни плашат те...., да плашат западняците, които живеят до 80-90г., охолно, сити, лекувани, без стрес; които имат какво да губят. Ние ще си загубим най-вече цървулите, нихната ....
88
2
 
11
 
! Отговори
Duchess of Cringe преди 2 години
Роби, това е само началото. Вече в лабораториите могат да създават какви ли не вируси. Това с ковида може и наистина да е било просто инцидент от прилеп, но може и да не е било. Който е чел световна история, предполага второто. Имали сме преди такива случаи все пак. Сега само си играят с нас, вирус със смъртност под 5 %Ако решат да пуснат нещо с 50%, тогава ще стане големият купон - за тях. Така че, роби, който живял - живял. Живейте колкото можете, защото тежки времена идват. Оруел беше прав.
87
2
 
15
 
! Отговори
Врабчо преди 2 години
Да проверяваме и по-надеждни източници от проф Петров. Риска от тромбози се увеличава значително точно от ваксини. https://heraldscotland/news/19541035.edinburgh-university-study-finds-pfizer-stroke-link-data-reassuring/
86
1
 
19
 
! Отговори
456 преди 2 години
Всеки ден ги гледаме тези, по телевизията, професори, доценти и всичките в един глас. как пък никой не каза какво е положение то с болниците, липсата на мед сестри , рентгенолози, реаниматори и санитари дори. Липсата на медицинска апаратура, елементарни хигиенни условия , особено в инфекциозните болници(ако това може да се нарече болница), нуждата от мед хиликоптер от детска болница за тях няма пари. За разлика от това имаше пари за хладилници от по 30000лева и огромно количество ваксини за млн.
85
3
 
6
 
! Отговори
Мангъров преди 2 години
лъжи! няма никакви вируси
84
7
 
2
 
! Отговори
Ковид дисидент преди 2 години
лъже няма никакви усложнения има ги в фейсбук как ги хванаха че лъжат докторчетата. вярваме само на президента генерал Радев
83
2
 
5
 
! Отговори
До 81 преди 2 години
Ний пък щото измряхме от страшната настинка, сигур. Газим в трупове напоследък, чак почна да намирсва отдалече.
82
0
 
6
 
! Отговори
До Йончев преди 2 години
Само дето си пропуснал да отбележиш, че е от значение и марката и модела на автомобила.Има автомобили чийто обичаен пробег без повреда е в рамките на 100 000 км, а при други стига до 1 000 000км.Та в тази връзка всичко е въпрос на марка и модел, демек на личен имунитет.Щях да забравя, не по-малко важно е и качеството на автомонтьора в случая, демек здравната система.
81
2
 
10
 
! Отговори
Гладен червей преди 2 години
Стига вече с тези ваксини. Горчиви са и имат чипове вътре. Знаете ли колко е гадно за децата? Да не говорим, че може да глътнат някой чип и после Бил Гейтс да ни следи постоянно из гробищата къде ходим и от кой замезваме.
80
1
 
16
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
Ако се разболея от нещо, как да отида при някой професор. Зная че ме е замотавал за ,,ваксините". Значи ще ме замотае и за болестта.
79
2
 
16
 
! Отговори
До всички преди 2 години
Които извеждат като опорна теза, авторитета на титлата пред съдържанието на казаното от разните му там професори и други подобни титуловани експерти, само да припомня, един графит от недалечното минало" Тясната специализация е широка идиотизация в тесния смисъл на думата.Щото ,нали, професорите са баш тесни специалисти в своята си област.
78
14
 
4
 
! Отговори
Ъ.Йончев преди 2 години
Ако сравним човек с кола, нормално изкарване на ковид след ваксина ти лепва 20 000 км отгоре, а без ваксина 80-100 000 км. Миналите през ковид вече не са същите хора, здравният им статус е под по-голяма въпросителна отпреди боледуването.
77
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 81 "Нито измряхме от ваксините" Ти може и да не си още, ама други са.
76
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОДПИШИ, ЧЕ СА БЕЗВРЕДНИ БЕЕЕЕЕ! АМА НЕ ИСКАШ...ВАКСАДЖИИТЕ МНОГО ЗНАЯТ ТУК, АМА НЕ ИСКАТ ДА СЕ ПОДПИШАТ ПОД ДУМИТЕ СИ - ТОЛКОВА СИ ВЯРВАТ!
75
0
 
6
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
До 73: Прав си измрели са. И искам да си запазя останалите. А с ,,ваксината" ще ми ги уморите и тях.
74
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То времето си върви и със сигурност не работи за антиваксърите! Нито измряхме от ваксините,нито станахме евнуси,нито се тръшнахме болни.Хубавото на това антиваксърско упорство е,че смехотворните им доводи ще претърпят пълен крах ,а самите те ще бъдат заклеймени като профани и мошенници,и недай си боже, следваща пандемия,хората ще бъдат много по-доверени на медицина и лекари.
73
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power Ние може да не сме умни, ама т.р,оловете ни се мислят за най-умните :)
72
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърдечно съдовете усложнения при ковид инфекция са около 50 на 100. При ваксинация са 1 на милион.