САЩ ни поставиха в 4-а категория - с много висок риск от пътуване

Препоръчва се американците да не отиват в страни от тази категория
Обновена: 28 сеп 2021 08:52 | 28 сеп 2021 08:51, Елка Василева
63
САЩ ни поставиха в 4-а категория - с много висок риск от пътуване
Снимка: архив, БГНЕС

България и Норвегия вече са в последната, четвърта категория, с много висок риск от пътуване заради новия коронавирус, в списъка на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (ЦКПЗ) в САЩ, съобщи телевизия Си Ен Ен.

Американската федерална здравна агенция е взела това решение вчера. Досега двете страни бяха в предпоследната, трета категория (висок риск).

ЦКПЗ предупреждава за много висок риск във връзка с COVID в Норвегия, след като повечето от ограничителните мерки в скандинавската държава бяха отменени през уикенда. За сравнение съседните Швеция и Дания остават в трета категория.

Още по темата

В четвърта категория попадат страни с над 500 случая на коронавирус на 100 хиляди жители през последните 28 дни според критериите на ЦКПЗ. Към този момент това се отнася за близо 90 държави.

Агенцията към министерството на здравеопазването на САЩ препоръчва на американците да не отиват в страни от четвърта категория. Онези, които все пак трябва да пътуват до такава държава, са посъветвани първо да се ваксинират напълно срещу COVID, отбелязва телевизия Си Ен Ен.

В трета категория попадат страните с между 100 и 500 случая на коронавирус на 100 хиляди жители през последните 28 дни. ЦКПЗ включи в нея шест дестинации - Бангладеш, Екваториална Гвинея, Панама, Сен Бартелми (френска отвъдморска територия в Карибско море), Сингапур и Словакия.

Досега Бангладеш, Панама и Сен Бартелми са били в последната, четвърта категория - т. е. според американската здравна агенция епидемичната обстановка там се подобрява. За сметка на това Сингапур и Словакия са били във втора категория (умерен риск, с между 50 и 99 случая на 100 хиляди жители през последните 28 дни), а Екваториална Гвинея - дори в първа (нисък риск).

ЦКПЗ по принцип препоръчва на американците да не пътуват в чужбина, ако не са напълно ваксинирани. Тя все пак предупреждава, че дори напълно ваксинираните може да са изложени на по-висок риск да се заразят и евентуално да разпространят някои варианти на COVID, отбелязва телевизия Си Ен Ен, цитирана от БТА.
 


63
Още от Коронавирус
COVID трайно намали продължителността на живота с 10 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Те вълните на Ковид-19 рядко са по едно и също време и сравнението със същия период на миналата година не носи никаква информация. Трябва да е сравнява вълна на епидемията с друга вълна, за да има смисъл. Останалото е манипулация.
58
1
 
1
 
! Отговори
Истината преди 3 седмици
Заразените в САЩ да два пъти по-малко в сравнение с началото на януари 2021 година, когато беше пикът на първата сериозна вълна в САЩ, започнала в средата на септември 2020
57
1
 
8
 
! Отговори
Статистика преди 3 седмици
Заразените в САЩ в момента са 3 пъти повече от миналата година по същото време,когато нямаше нито един ваксиниран!
56
1
 
0
 
! Отговори
gogo преди 3 седмици
"Новият коронавирус" шшш ало почти две години лягаме и ставаме с вирОса.Нов бил...я се гръмнете...И днес на бул. Сливница посока Калотина се разминах с колона от 12 военни камиона ,защо ли натам ,има ли общо с напрежението на косовско-сръбската граница?Тези поетапни затваряния тук и там и местене на военна техника военни ,камиони пълни с трупове на умрели италианци и т.н. не е на добро
55
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 48 - Спазвайте правилата! вие сте ни необходими, за да ви надупчим 3.4.5 път.... Карайте внимателно по магистралите, пресичайте на пешеходна пътека! Пазете се от убождане и одраскване! Ние се грижим за вас! Вие сте ни необходими за да направим милиард долара от ваксини, които ще ви спасяват! Спазвайте правилата! Вие сте ни необходими........
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До балканджи Мишо Давам ти пример как научно изследване се използва по манипулативен начин. Аспарух Илиев даваше пример с най-голямото проучване в Бангладеш за или против маските - 300,000 човека ги разделят и на едните дават да носят маски, на другите - не. Съответно казва, че резултатът е, че тези с маските по-малко се заразяват. Но не казва с колко - защото е статистически незначително и даже не го е проверил. Даже авторите на изследването казват, че такова заключение е неправилно.
53
3
 
1
 
! Отговори
SOS преди 3 седмици
Прави са американците. При нас няма дисциплина и резултата се вижда.
52
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да не идват у нас хич
51
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До балканджи Мишо Има клинични изследвания, публикации в медицински журнали, мнения на световно признати епидемиолози, ваксинолози, вирусолози, микробиолози и стотици лекари, които са против маски, против ваксинация (или ваксинация само на най-рисковите). Ако си мислиш, че антиваксърите вярват масово в чипиране, си се излъгал. Про-вакс пропагандата внимателно подбира кои изследвания да покаже, кои учени.
50
2
 
2
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 3 седмици
Ша си разплета чорапите.
49
1
 
0
 
! Отговори
балканджи Мишо преди 3 седмици
А кое ще те убеди, че помагат - клинични изследвания, тестове, публикации в медицински журнали с висок импакт фактори, мнения на всички епидемолози, лекари, професори и подобни? Явно и това не е.
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Днес жертвите на антиваксърите и иди0тите, не спазващи правила, са 149. Статистика...
47
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Нормално са ни класирали - при толкова много антиваксъри-иди0ти...
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До балканджи Мишо Това че 20,000 са в земята без да спорим дали само от COVID, не означава, че ваксините помагат. Човек, който мисли рационално, а не емоционално, не се връзва на такъв аргумент, или на "днес умря бебе от COVID" и да иде да набоцка себе си и децата си.
45
1
 
2
 
! Отговори
истината преди 3 седмици
Всеки антиваксър герои и всяка непоставена ваксина - летяща крепост срещу капитализма.
44
1
 
0
 
! Отговори
балканджи Мишо преди 3 седмици
Чак пък да търси и проверява не го прави но, че се бунтува е вЕрно. 30 000 доказателства лежат в земята, браво родолюбци.
43
0
 
6
 
! Отговори
КЬОРЧО преди 3 седмици
А НИЕ ЧАКАМЕ ДА МАХНАТ ВИЗИТЕ
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До балканджи Мишо Най-накрая една полза от десетилетия лъжи и корупция от политиците ни - народът не вярва сляпо и търси, проверява, интересува се, бунтува се! На запад вече масово са послушковци и слепци.
41
0
 
7
 
! Отговори
балканджи Мишо преди 3 седмици
Само държавите с най-умно население сме така - България и Румъния с най-малко ваксинирани. Нации на истински гении.Гордея се.
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 39: По-добре да не идват изобщо тези самолети... Безполезни са, само ще се плаща за поддръжка, а и са опасни... Изгледайте видеото на Цанов за тях.