На лекции в Гърция с маски, сертификати и тестове

73 процента от студентите са ваксинирани
4 окт 2021 11:11, Елка Василева
40
На лекции в Гърция с маски, сертификати и тестове
Снимка: архив, БГНЕС

Академичната година в Гърция започва с маски, сертификати и отрицателни тестове.

Част от висшите учебни заведения отложиха началото на учебната програма, за да създадат система по контрол на мерките, предаде БНР.

Още по темата

Нямат право да посещават учебните занятия студенти без сертификат за ваксиниране или документ за преболедуване на коронавируса, се посочва в наредбата на министерството на образованието. Неваксинираните се задължават да представят два пъти на седмица отрицателни тестове.

Ректорите на част от университетите заявиха, че отлагат началото на академичната година, за да се подготвят с екипи по контрол на мерките.

73% от студентите са ваксинирани, информират от министерството на здравеопазването.

Преподаватели и студенти не желаят да продължат дистанционно обучението поради неефективност, заявяват от студентските съвети.

В същото време пожелали анонимност студенти съобщават пред медиите, че срещу 200 евро чрез социалните мрежи са си закупили сертификат за ваксиниране. Полицията започна разследване.

Почти всеки ден има протести срещу строгите мерки и задължителното ваксиниране в студентските градове на страната.

Министърът на образованието Ники Карамеос днес отново потвърди, че антиковид мерките ще се спазват във всички висши учебни заведения, а при нарушения ще се налагат административни санкции и глоби.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
много ниско паднаха гръцити
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що си купуват сертификати а не стачкуват? ***! Пък и тересно как ще си купят сертификат, но и ще се похвалят на медиите. Това си е ***.
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много интересно. Проверих данните за Гърция. Имат в момента трета вълна и заразените и починалите са колкото по време на втората преди ваксинацията. Според СЗО при 70% ваксинирани трябваше да има вече стаден имунитет. Нищо не разбирам.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мдам Що, бе? Нали ваксините работят? Който не иска да умира, се ваксинира и е защитен. Колко е просто, нали?
35
5
 
1
 
! Отговори
Мдам преди 2 години
Мда..., за съжаление, покрай многото безсмъртни умници и смели тарикати умират и други хора. Това е една наглост и нахалство спрямо другите и техния живот.
34
1
 
1
 
! Отговори
До БРЦК преди 2 години
БРЦК, като гледам как пишете на български, хич не е нужно да изказвате мнение, а за генетика и вируси едва ли изобщо знаете нещо. Пийте си ракийката, яжте си чесновата салатка...и си мълчете.
33
4
 
2
 
! Отговори
Мда... преди 2 години
Към "безсмъртните", тарикатите и отричащите "умници": Онази с косата трудно ще я излъжете с фалшиви сертификати, стачки и ръмжене. Колкото и да беснеете!
32
5
 
5
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
До 26 правилно си забелязал нарастването на починалите след инжекцията . Броят още ще расте. Предполагам около 30-40 на 100 от сложили графена . Всеки има някакви здрав. проблеми за които не подозира
31
2
 
11
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Номер 27 правилно поставя въпроса . Как ще проверим достоверността на това което казват медиите. А и цензората е огромна. Натискат чрез глупави решения а мотивите АНТИ НАУЧНИ. Такава глупост в генетиката каквато говорят няма всеки студент би получил слаб. УЖАС И НАЙ СТРАШНОТО ПРОЛИЧАВА ЧОВЕШКАТА ГЛУПАЩИНА И ПРОПАДНАЛОСТ НА ЛИЧНОСТА СТРАХА ОБСЕБВА НЕМИСЛЕЩИЯ
30
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За щастие пишещите тук нито са студенти, нито академици. Никой не ви пита, нито му дреме дали сте ваксинирани. Андрешковци и неграмотни аутсайдери и страхливци. Стой си в *** и си сърбай ракията!
29
6
 
6
 
! Отговори
До до 25 от славянин преди 2 години
Тези съмнения в статистиките на държавите по света са за мунчовците, които си търсят под вола теле, понеже истината не им е удобна за приемане. Някой тръгнал точно вас да ви затваря и да ви ограничава с вирус. Дреме му на шапката за някакви си 6.7 милиона крепостници в България и дали измират. Но на вас би трябвало да ви дреме.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кандидат-президентът ваксиниран ли е? Студентите с маски ли са на лекции и упражнения?
27
4
 
9
 
! Отговори
до 25 от славянин преди 2 години
А ти за над година и половина не разбра ли, че след като вдигнат мерките %-ът но заразени веднага рязко тръгва нагоре и ''победителите'' на коронавируса отново пропищяват!? Мен лично ако питаш това е един глобален перфектно дирижиран театър, никой от нас не може да провери достоверността на нито една от тези бройки и проценти на ''заразени'', ''заболели'' и ''умрели''! Ти например как можеш да провериш тази достоверност на фактите!?
26
2
 
11
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До безполезните, а ти да знаеш, че миналата година без ваксини от 15.02.2020 до 03.10.2021 в Гърция бяха починали 405 човека. Тази година с ваксини за същият период са починали 8794. Само за септември 2021 починалите са над 1200.
25
14
 
6
 
! Отговори
До безполезните преди 2 години
До тия, дето смятат мерките и ваксините за безполезни. Процентът положителни проби в Гърция вчера е 0.75 от над 160 хиляди теста. У нас е 11 при няколко хиляди теста. Разликата е над 14 пъти, само в % положителни. Кое е безполезно, умници? Безполезно е да пишете "умности" в чата срещу мерките и ваксините, смятайки, че сте много умни.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо Гоце трявба да има "обяснение" за всичко, и да преследва с него момичетата, които не харесват псевдо тенисистката пиронкова? Гоце одобрява всичко, което вие не одобрявате и горе-долу помни бг териториите за разлика от "пилота" койте е Едип Цар и вече нищо не помни, но пък гоце вече живее в турция?
23
0
 
3
 
! Отговори
Хм преди 2 години
И защо Гоце трявба да има "обяснение" за всичко, и да преследва с него момичетата, които не харесват пиронкова? Гоце одобрява вдичко, което вие не одобрявате и горе долу помни бг териториите за разлика от "полота" койте е Едип Цар и вече нищо не помни, но пък гоце вече живее в турция?
22
0
 
3
 
! Отговори
За плевнелиев преди 2 години
Много е як, но още няма обяснение за златната плевня в центъра озаглавена Уилям Колидж?Дали ще понамери някакъв solution или will stay in guilty silence?Станишев е намерил решение отдавна, двореца е супер за украйна, правят украин ацардка държаеа и всичко е мноо яко, точно като бившите таксите на Герб, боядисани за украинките нужди
21
0
 
3
 
! Отговори
фон лайнен и съргей преди 2 години
Какви лекции? От всеки ъгъл дебне Станишев и гея му Карбучков, украйна и полша? Дори на СУ надписа? Тройно коалиционния са го излъгали, че е гений в деканата на простотията, където е приет за почетен член с "Фон ***"
20
3
 
24
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Пълна пародия е тази ваксинация. Ваксвата те снещо , което не върши работа. В болниците пълно с ваксинирани . Гробищата пълни с ваксинирани. Сега вече и ваксинираните с маски. Е такава простотия не съм очаквал. Не на фашизма проповядван от СЗО и марионетките на Световното правителството в сянка.