Кантарджиев: Починалите в четвъртата вълна надминаха тези от третата

Трябва да продължаваме с ваксините, препоръча той
6 окт 2021 08:56, Петя Славова
171
Кантарджиев: Починалите в четвъртата вълна надминаха тези от третата
Снимка: БГНЕС

В разгара на четвъртата вълна от коронавируса сме. В София случаите също плавно се покачват, но интересът към ваксините не е голям. Вчера са направени едва 7000 ваксини, а е най-важно да се продължаваме с ваксинирането, обясни пред БНТ проф. Тодор Кантарджиев, консултант по ваксиниране към Столична община.

"Имаме пълни болници, пълни интензивни отделения, четвъртата вълна надмина починалите с COVID от третата вълна, когато нямахме ваксини. Трябва да продължим с убеждаването на хората да се ваксинират", заяви Кантарджиев.

По думите му болниците са в готовност, предстои разкриването на допълнителни легла.

Още по темата

"Към детското здраве трябва да са насочени усилията ни. Много добре се справя Министерството на образованието, не мога да кажа същото за Министерството на здравеопазването. Когато има много варианти на вируса, има дифузно разпространение на заразата. Трябва да се вземат мерки за регистриране на максимален брой нови случаи", допълни проф. Тодор Кантарджиев.

Според него COVID зоните не работят. Проф. Тодор Кантарджиев поясни, че причината е слабата организация.

"Може да стане частично бракуване на ваксини, но да се допусне да се даряват на други държави. Грипната ваксина няма да попречи, може да се постави в малък интервал, сега е моментът", каза още проф. Тодор Кантарджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
0
 
2
 
! Отговори
фж преди 2 години
Според ваксърите и гуруто им Кантарионов населението на България вече е на МИНУС . Скоро могат да разрешат туризма и да махната ограниченията за идване на чужденци в страната само и само да могат продължат с шокиращите си изказвания за умрели хора . Повече от година в България НИКОЙ НЕ Е УМИРАЛ ОТ ЕСТЕСТВЕНА СМЪРТ, .
145
1
 
3
 
! Отговори
Nqkoi преди 2 години
Колкото повече са портив ваксините, толкова по-малко са против ваксините!
144
1
 
2
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Теглилчев, аз на тебе ли да вярвам или на графиките във worldometers? Риторичен въпрос, знаем се вече.
143
2
 
8
 
! Отговори
върбанБрястовСалкъмо преди 2 години
Щом в тази вълна са повече починалите, това е благотворното влияние на "ваксините". Във възрастовата група на починалите над половината са ваксинирани. Има и други фактори, но те действат към подобряване.И не ми излизайте със стъкмистиката че вакс починали били незначителен %.Има вариант да лъжете, има и вариант ваксинираните да заразяват нормалните със спайк протеина дето го произвеждат.
142
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, не, не може така, за служебното правителноство само хубави неща трябва да се говорят. Хахаха, да поуправляват още малко и ще им падне доверието.
141
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това твърдение на кантара не е вярно, но то не му е за първи път
140
7
 
5
 
! Отговори
Таня преди 2 години
И днес един автобус антиваксъри си е заминал. Вашият билет за кога е ?
139
6
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Проверяващ: Зависи как четеш числата. Ако например извадиш ваксинираните и се измери съотношението то процента е по голям със сигурност :)При всички случаи решението е ваксина защото според Мангърката всички ще минат вируса, но някои ще останат на 2 метра под земята за съжаление.
138
2
 
12
 
! Отговори
Проверяващ преди 2 години
Нагъл ЛЪЖЕЦ и манипулатор е този !!!Има един сайт НСИ където лесно всеки може да провери смъртноста в България на седмична база.....При третата вълна пика на умиранията надхвърли ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ на седмица и средно се движеше около ТРИ ХИЛЯДИ в момента не сме достигнали ТРИ ХИЛЯДИ !!!! Максимума е през втората седмица на септември 2800 а трета 2600 само слепец не мове да види разликата...
137
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерки има,но никой не ги спазва!
136
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важно е да няма никакви мерки, за да не се навреди на рейтинга на Радев. За умрелите никой не го интересува.
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ВичуВ БГ всичко се разчува бързо,и те още лъжат. Интересна тактика има пропагандата.
134
4
 
5
 
! Отговори
ало вегана преди 2 години
няма нито един напълно ваксиниран умрял от ковид. няма и нито един неваксиниран умрял от ковид.Всички умират от прекомерно завишена киселинност на организма.
133
1
 
12
 
! Отговори
до Веганиста преди 2 години
Не се налага настинка да се лекува с кортикоккстероиди."Лечението" е порочно и е причина за завишената смъртност.
132
0
 
9
 
! Отговори
Гаслайтинг преди 2 години
Ежедневно сме подложени на тази техника за психологическо въздействие от страна на официалните медии.Използват всичко, което обичате като оръжие.Знаят колко обичате децата си и знаят колко много държите на своята идентичност .Това е едно от първите неща които атакуват. Ще се опитат да ви накарат да се почувствате виновни към или заради децата си, Ще ви кажат, че щяхте да бъдете достоен човек, само ако не бяхте....., може да заместите многоточието с каквото искате.Някои са повлияни, други не
131
2
 
16
 
! Отговори
Случаят преди 2 години
С починалото във Стара загора 12 годишно дете е показателен.Обявено за починало от ковид 19, а всъщност паралелно с коронавируса е имало изява на диабет, декомпенсиран в състояние на кетоацидоза.Кетоацидозата е едно от острите животозастрашаващи усложнения на диабет в детска възраст свързано с високите нива на кръвна захар в организма. Ако са го третирали с кортикостероиди , както е обичайно при "лечението" на ковид у нас, директно са го уморили, защото те повишават нивото на кръвната захар.
130
7
 
0
 
! Отговори
Дарвин преди 2 години
Умират стари и скапани.
129
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешна държавичка, със смешен народ, със смешни управници. Еми, умирайте си, щом това ви е за предпочитане пред ваксината.
128
4
 
7
 
! Отговори
Наблюдава се преди 2 години
и плавно покачване на случаите на хоспитализирани и починали пациенти със завършен ваксинационен цикъл.
127
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме пълни болници, пълни интензивни отделения ----///------ Това не е вярно. Миналата есен имаше много повече хора в интензивни отделения. На моменти достигнаха над 700. Макар че и това беше далече ит обявените 900 места, заделени за ковид-пациенти.