Детските градини и училищата в София няма да бъдат затваряни

Под 4% са карантинираните паралелки
85
Детските градини и училищата в София няма да бъдат затваряни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Детските градини и училищата в София няма да бъдат затваряни. Това е предложението на софийския оперативен щаб, което ще бъде изпратено до министъра на здравеопазването и областния щаб, които имат правомощия да въвеждат мерки на територията на общината, съобщи в социалната мрежа Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Още по темата

232 са карантинираните паралелки в училищата, което е под 4% от всички, а в детските градини процентът е малко над 1% с 23 групи под карантина.

Данните позволяват да продължи досегашната организация на работа - с карантиниране при положителни случаи или въвеждане на ротационен режим на работа на отделни училища, при достигане на определените условия, пише още Фандъкова.

Изключително тревожна е информацията за закъсняване на заплащането на лекари и персонал от Covid отделенията с повече от 2 месеца. Столична община ще изпрати сигнал до Националната здравно-осигурителна каса за предприемане на незабавни мерки за изплащане на възнагражденията на медицинския персонал.

Очаквано напрежението сред лекарите е много голямо и то на фона на увеличаващия се брой хоспитализации. Към 10 октомври в столичните болници се лекуват 1229 пациенти с Covid-19, от които 214 са на интензивно лечение.
София продължава да е на първо място по ваксинирани граждани, но актуалните данни показват, че броят на желаещите да се ваксинират намалява чувствително, посочва още Йорданка Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
2
 
0
 
! Отговори
гого преди 2 години
Виште ся как стоят нещата - на кметицата и дреме на дъртата ситка за училищата и детските градини - важно е да вървят подкупите от застрояване на градинките и новите сини зони - там са истинските кинти - другото са празни приказки
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо сме на първо място по смъртност на 1 милион? Всички страни, които са пред нас и около нас, отдавна са преминали пика си и сега има единици смъртни случаи. Аре някой да обясни. Толкова ли сме по-болни и по-зле.
74
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"училищата в София няма да бъдат затваряни", казва кметицата, защо така е решила, тя си знае. Обаче, има едно обаче, кой ще носи отговорността и негативите за несправяне с корона кризата, защото и такъв момент идва с пълна сила. А има и закони за опазване на общественото здраве! Не само в София, а и във Варна е дошъл момента учениците да преминат на ДО! Сега не е време за присъствено, особено пък без абсолютно никакво спазване на мерки.
73
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е и тази останка от тъмното герберско минало да бъде изчегъртана. Не може бивши хора да управляват София.
72
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ценните хора на държавата, като Данчето и общинските съветници заседават онлайн и ако им се наложи да излизат се качват в мерцедеса и обградени от кортежи, а децата, които би трябвало да са бъдещето на нацията по тесни и задушни класни стаи 6 часа дневно и после още час и нещо в пикови часове по нередовен градски транспорт.
71
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освен парно, няма да има и ток в центъра на София утре. Stay positive
70
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фандъкова да затваря училищата немедленно, в гимназиите-нито маски се носят, нито тестове, вируса се разпространява на воля, а децата в една стая по 7 часа, като наказани. Какво още чакат, още бройки ли им трябват, срамота бе!! Има ДО, не е да няма!
69
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъмночервена зона, няма топла вода, няма парно-ето това е управлението на милинката ни кметица!
68
4
 
7
 
! Отговори
До 68 преди 2 години
Не е чак толкова просто, защото ваксинираните също се заразяват, също са заразоносители и могат да заразят околните и т.н.
67
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е просто- който учител откаже да се ваксинира, бива уволнен. Същото и с децата на неваксинираните родители- вън от ДГ и училище.
66
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Джипси Куин крадлата ,е апсолютна статиска и кукла на конци и нищо не зависи от нея
65
5
 
16
 
! Отговори
До 56 "Ганчо&qu преди 2 години
***,ти до сега ако не си разбрал,значи никога няма да разбереш. Питаш "Защо затваряме училищата"- ами точно заради такива като тебе:невярващи, че има вирус, маска носиш ли,тестове в училището правиха ли ви, не нали, и защо ли?Ами защото *** не искал, а иска да ръси вируси наоколо и се мисли за безсмъртен. Казваш:"Трета година провалено обучение"-ами нали има дистанционно бе ***, който иска-учи!!, на теб друг ти е проблема-някой да ти гледа и превъзпитава отрочето,за да се шматкаш на воля!!
64
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ги затваряйте ако може и родителските срещи да са в класовете че повече родители да забършат повече *** .Не всички класове в софия в които има карантинирани деца са онлайн ходят си на у-ще
63
4
 
21
 
! Отговори
Дико Сашев преди 2 години
Преди когато имаше грип, веднага учениците се пускаха в дървена ваканция. На всички е ясно, че в училищата и университетите не се спазват никакви мерки и това са най-големите разпространители на заразата. Отново не се взимат мерки и ще повтарят грешките от миналата година.
62
8
 
2
 
! Отговори
Paradox преди 2 години
Малеее 61 каква грижа за хората. Преди 2019 година знаеше ли защо има висока смъртност в България. Май НЕ. Хората СМИРЕНО ( безмозъчно ) се подчинили на простотията. Ццццццц
61
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората в цивилизацията се ваксинираха и забравиха за к19.Без драми,без конспирации,без философствания.Смирено се довериха на медицината и предприеха единствения логичен и рутинен ход.Спасиха се. Тук тепърва затваряме,даваме стотици жертви на ден,страдаме....Защо ?! Заради глупостта на комплексираното ни общество,което сякаш има нужда да руши,да упорства,да е въпреки,вместо да направи интелигентния преход от инстинктивното към рационалното.Отново сме от губещата страна,където винаги сме били !
60
7
 
2
 
! Отговори
Paradox преди 2 години
Абe 58-ми, ти чете ли защо CDC спира PCR тестовете от 01.01.2022? Вземи прочети, теста НЕ различава грип от Ковид. За какво човека да си тества децата? Защото имат сополи? Мойто е 4 клас. Имат един съученик който не идва на училище. Каква е тая драма? Човека ви го написа-засидя, заваля, нормално е да има настинки. Не всичко е ковид!!!
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А и да не оцъстват 3 дена а вече 7 дена странно нали
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 57 ти тества ли ги. Че казваш че не е ковид. Защото при нас никои не си тества децата а днес липсват 10 деца от 23. И учители липсват странно от какво са болни
57
15
 
4
 
! Отговори
Отвътре преди 2 години
Запознат съм с материята . Отвътре. Имам две деца. И двете е училищна възраст. Чета глупости от *** или бездетни индивиди и ми е смешно . Да, има болни деца . Да ,има отсъстващи . Но това не се дължи на Ковид , а на времето. Заваля , застудя. Тръгват настинки . Кашлица ,хрема ...Стандартно КАКТО ВИНАГИ ДОСЕГА! Децата отсъстват три дена - връщат се . Няма драма . Но някой явно иска да има . Спрете да генерирате платени съобщения. Спрете да отнемате детството на децата ни .