Детските градини и училищата в София няма да бъдат затваряни

Под 4% са карантинираните паралелки
85
Детските градини и училищата в София няма да бъдат затваряни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Детските градини и училищата в София няма да бъдат затваряни. Това е предложението на софийския оперативен щаб, което ще бъде изпратено до министъра на здравеопазването и областния щаб, които имат правомощия да въвеждат мерки на територията на общината, съобщи в социалната мрежа Facebook столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Още по темата

232 са карантинираните паралелки в училищата, което е под 4% от всички, а в детските градини процентът е малко над 1% с 23 групи под карантина.

Данните позволяват да продължи досегашната организация на работа - с карантиниране при положителни случаи или въвеждане на ротационен режим на работа на отделни училища, при достигане на определените условия, пише още Фандъкова.

Изключително тревожна е информацията за закъсняване на заплащането на лекари и персонал от Covid отделенията с повече от 2 месеца. Столична община ще изпрати сигнал до Националната здравно-осигурителна каса за предприемане на незабавни мерки за изплащане на възнагражденията на медицинския персонал.

Очаквано напрежението сред лекарите е много голямо и то на фона на увеличаващия се брой хоспитализации. Към 10 октомври в столичните болници се лекуват 1229 пациенти с Covid-19, от които 214 са на интензивно лечение.
София продължава да е на първо място по ваксинирани граждани, но актуалните данни показват, че броят на желаещите да се ваксинират намалява чувствително, посочва още Йорданка Фандъкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В РЗИ-тата е заровено кучето. Тези калинки там са неспособни да осъществяват контрол. Освен некадърността, мързела в тая институция е пословичен. Уволнете калинките, вдигнете заплатите, направете подбор на качествени кадри и нещата ще потръгнат.
35
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До учител. Чу ли, че имало ваксина вече?
34
6
 
13
 
! Отговори
Тотал преди 2 години
В детските градини се крият болните я даскали я лелки за да не затварят паралеката........във всички е така.Успех с преживяването на геноцида.....
33
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И не бива да затварят училищата! Да не стане като в Габрово, където местното шефче на РЗИ си разиграва коня - там учениците не учат, а кръчмите работят. Смях и плач!
32
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво тестване? Това с фалшивия тест дето намира вируси в сока от папая и в кока-кола ли?
31
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е да се вземат адекватни мерки - да започнат онлайн обучението и да затворят бацилниците - барове, дискотеки, молове, фитнеси и всякакви други долнопробни дупки.
30
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютни ***! Политиката им е по-важна от здравето на хората. Имате ли представа, че по класовете я има по 10 деца, я не?!?! Масово не се тестват и се покриват от родителите, за да не излизат в карантина, а са положителни. Тотално безобразие! Жалко , че за София "Интересът клати феса" важи с пълна сила. Не се нагушихте.
29
21
 
3
 
! Отговори
До даскала преди 2 години
До 17 То ако беше само да се заразиш. Също може да се разболееш и да умреш. Тоя птичи мозък дето те е накарал да се ваксинираш какъв акъл може да даде на едно дете , не знам.
28
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предизборни заигравки за сметка на здравето на хората. В училищата не е само ковид, пламнало е и от други вируси и около 1/3 от учениците не са на училище. Въобще не се знае какво става. Тези данни, които изнася кметицата във фейса са пълна лъжа.
27
3
 
16
 
! Отговори
17 преди 2 години
Тава , че съм ваксиниран ,незначи ,че не може да бъда заразен !
26
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемия, за която се налага две години да убеждават хората, че я има. Прецедент в историята.
25
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малоооумници! Ако 10% от випуск е доказано заразен с КОВИД, за да преминат на ДО, това означава че всички ще бъдат за заразени, следвайки модела един заразява десет човека! Всъщност те си излизат в карантина, но неофициално, или в болничен, ако са се заразили. Това не е стратегия за противоепидемични мерки, а умишлено заразяване на учениците!
24
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реалността е, че тези мекотели се страхуват, че мерките, които взимат всъщност показват колко неадекватни са били през тези месеци.Страхът им стига до там - идват избори и ако народът излее гнева си на тях, след изборите секват обществените поръчки, подкупите, нагласените еврофондове, спира далаверата, от която живеят.
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако може да се вярва на това колко е заразен ковид, при положение, че мерки почти не се спазват вече голям процент хора са преболедували и с имунитет на клетъчно ниво.
22
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата дори и болни не ги изследват. Хванаха няколко реално болни, но без симптоми ходещи деца на училище само заради критично вече състояние на родителите. Ще пренесат заразата в семействата си и ще загубят близки. Няма да са осакатени образователно, но може да останат без някой близък.Ако това е родител, образованието им в дългосрочен план пак ще е под въпрос, заради финансовата страна на въпроса.
21
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега чакаме по новините Денков, Кастрева или Стаматов да се изтопосат и да кажат как училищата са най-контролираната среда. Нагъчкани по 25-30 деца 6 часа дневно, после в градски транспорт пак нагъчкани в пикови часове. Хигиенистката забърсва с една кофа целият етаж, но на хартия имат 4 пъти дневно дезинфекция на всички повърхности.
20
14
 
9
 
! Отговори
МолбЪ преди 2 години
Нека уплашените от ВИРУСА да се качат високо в планината поне до първа ПРОЛЕТ.
19
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, че децата не се изследват, не означава, че десете липсващи ученика във всеки клас са отишли на планина или са настинали. Крива ви е статистиката
18
3
 
13
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
То тоя план е като мерките. Само на хартия.Нито някой спазва, нито контролира.После ще кажат вие сте си виновни.
17
6
 
13
 
! Отговори
До Учителя преди 2 години
Ами ваксинирай се, кунчо вика ,че пази.