По-строги мерки срещу COVID-19 и в София, влизат в сила от 14 октомври

Вижте какви ще са рестрикциите
Обновена: 12 окт 2021 17:36 | 12 окт 2021 17:35,
241
По-строги мерки срещу COVID-19 и в София, влизат в сила от 14 октомври
Снимка: Pixabay

Нови по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса се въвеждат в столицата от 14 октомври. Това става със заповед на Столичната регионална здравна инспекция.

Преустановяват се груповите присъствени извънкласни дейности и занимания, както и занятията в езикови и образователни центрове, занимални и места за личностно развитие.

Забраняват се и семинари, изложения и конференции.

Училищата ще трябва да преминат на ротационен принцип на обучение. Кината и театрите ще работят на 30% от общия им капацитет на закрито, при настаняване на зрителите най-малко през една седалка и при спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и задължително поставяне на защитни маски за лице.

Още по темата
Всички спортни мероприятия на открито ще се провеждат без публика. Забранено е провеждането на екскурзии. Малолетните и непълнолетните ще бъдат допускани в моловете, само ако са придружени от родителите им или друго пълнолетно лице.

Преустановява се и провеждането на тиймбилдинги. Масовите тържества, съборите и фестивалите са забранени. Заведенията ще трябва да работят от 7 до 23 часа. На една маса се допускат до шестима души.

Фитнесите ще работят с 30% капацитет. Сватбите, кръщенетата и и другите празници се провеждат с до 15 гости на закрито и 25 – на открито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пазят неваксаните, иначе ваксаните ще ги заразят.
185
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един ден ще ви излязат през носа тези строги мерки и парите, които сте гепили, за да ни ги прилагате. На Пеевски ще му се размине, но не и на вас мижитурки.
184
2
 
2
 
! Отговори
До 197 преди 2 години
Има и квалифициран състав - До 5 г. затвор + глоба до 50000 лв.
183
1
 
2
 
! Отговори
До 197 преди 2 години
Чл. 355 от НК, до 3 г. затвор
182
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам някой да пропагандира отказ от ваксиниране и неспазване на мерки. Просто НЯМА НУЖДА! От хубавото никой не бяга!
181
0
 
12
 
! Отговори
Всичко е за изборите преди 2 години
Само преди броени дни Фандъчка твърдеше че само 4 процента от учениците в София са болни или под карантина. Даже вчера беше заявено, че не се налага въвеждането на допълнителни мерки. Непредсказуемостта е типично гербаджийски подход.
180
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 196: Коя точка от наказателния кодекс цитираш?
179
2
 
7
 
! Отговори
Варненец преди 2 години
Кво ревете бе софлета? Поне не ви шатнаха фитнесите както във Видин. Ще вдигате гири.
178
11
 
6
 
! Отговори
До 194 преди 2 години
Наказателно преследване за всички, пропагандиращи отказ от ваксиниране и неспазване на мерките. Има достатъчно състави на престъпления по Наказателния кодекс, които антиваксърите реализират.
177
5
 
9
 
! Отговори
Елеонора Ст. преди 2 години
Щом детето ми учи на ротационен принцип, значи и аз ще плащам местните данъци и такси на ротационен принцип! През година! Правото на образование е гарантирано от Конституцията, но се нарушава от една банда скапани докторчета на хранилка на международните корпорации! Тези мерки са абсолютни неоправдани! НЕОПРАВДАНИ!!!
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 193: Добре. Какво предлагаш?
175
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксъри, колкото и да виете на умряло, вирусът не се интересува от вашето мнение. Лошото е, че освен антиваксърите и много други лековерни хора ще загинат.
174
7
 
7
 
! Отговори
Йордан преди 2 години
Бойкот на противоконституционните мерки! Безобразие!
173
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 189: Теб ще те запомня! Има начин.
172
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леша, Айде да го кажем още веднъж - ти си знаеш кое. Двуклетъчно.
171
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради вас, пак без заплати, пак затворени. Антиваксърски м.ъ.ршиииии. У.т.айката на обществото.
170
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е най доброто произведение на Китай до 2019г всичко произведено в Китай беше менте вече имат напредък комунистите на Китай
169
1
 
4
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Докато умните се наумуват, лудите се налудуват. Това е положението.Само че умните умуват за 4 път и пак настъпаха мотиката.
168
4
 
9
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Преди да се изнеса (за малко :))), само да ви кажа - лъхате на отчаяние, и вие платените и господарите ви. За разлика от вас, аз ще ви обясня защо. След 15 октомври в цяла Европа (първо в Италия) ще видим нагледно как навлиза терора при инжектираните нации и ще имаме пример какво да не правим. Тогава ще търсите наивници с лупа за да се инжектират. Аре.
167
5
 
9
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
Спрете да ни " спасявате " насилствено от нещо от КОЕТО 80% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НЕ НИ Е СТРАХ! Стига мерки , отнемане на свободи , затваряне на училища и работни места ! Ако някой го е страх да се ваксинира! Ако някой го е болен - да се лекува ! Не може години наред вече да ограничавате свободата ни насилствено ! До вчера нямаше да има мерки в София - днес Данчето пее друго. Същата като Боко ! Шизофрения ! Има кой да ви съди и рано или късно това ще стане ! Амин!