Лекар в София: Ситуацията е трагична, изнемогваме, трябва пълен локдаун

Линейки обикалят по лечебни заведения, има и човек, починал в линейка вече
13 окт 2021 08:20, Елка Василева
788
Лекар в София: Ситуацията е трагична, изнемогваме, трябва пълен локдаун

Ситуацията пред кабинетите в момента е трагична. Стълпотворения от деца, възрастни, ковид болни, пълно объркване на потоците, никакъв ред, смесване на болни от всички възрастови групи. Кошмар е в момента, изнемогваме. Това заяви д-р Георги Миндов, председател на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари, пред БНТ.

Той е категоричен, че в София трябва да бъде въведен локдаун.

Още по темата

„Не трябва да се правят каквито и да е мерки, а да бъде въведен пълен локдаун, тъй като сме минали 600 на 100 000 души по заболеваемост. Всичко трябва да спре“, категоричен е д-р Миндов.

Той обясни, че в София легловата база е почти запълнена.

„Обикалят линейки по лечебни заведения, има и човек, починал в линейка вече. Надминали сме категорично пика на втората вълна от миналата пролет“, каза лекарят.

Според д-р Миндов трябва да се премине към пълно затваряне на заведения, да се спря всякакъв социален живот, всичко.

„В "Пирогов" в момента няма свободни реанимационни легла за интубиране. Ако в момента сте ковид болен и се нуждаете от интубиране, трябва да се чака да се освободи реанимационно легло. Положението е трагично“, допълни медикът.

Относно локдауна, който е крайна мярка, той смята, че това е за един период.

„Трябва да стиснем зъби и да разберем, че не трябва да даваме повече жертви“, смята д-р Миндов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


788
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
647
7
 
28
 
! Отговори
да идват танковете преди 2 години
Не локдаун, военно положение трябва.
646
16
 
27
 
! Отговори
Лъжливи б преди 2 години
Аз се разболях преди 5 дни с температура, нос и гърло, реших да си направя тест за ковид, оказа се отрицателен. Какво струпване, какви 5 лева го гонят този. То пред лечебните заведения винаги е имало струпване. Картнинката не беше по - различна отпреди 5 години. И нали ни плашеха с чували от трупове, още ги няма. Който иска да си се боцка по 10 пъти на месец. Страхливи б..к.л..--уци. Нали онези математици ни говореха за 10 хиляди на ден заразени, още сме на 2500, ако цифрата е истинска.
645
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не е лошо всеки антиваксър да посети лично поне едно интензивно отделение с хора на апаратно дишане и тогава да коментира на воля!"----------------------------Не е лошо всеки ваксър да посети поне един дом на боледуващи да види как прекарват вируса- леко и без усложнения, както го прекарва 99% от човечеството. Тогава да видим дали дебелата му кратуна ще оправдае всичките тези мерки, локдауни и истерии.
644
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази пандемия е едно от най-хубавите неща за човечеството. Така или иначе хората трябва да намалеят значително в следващите десетина години. Другия вариант е война, но там унищожението на природата ще е много голямо със сегашните оръжия. Лошото е, че българите ще дадем много жертви от простотия, но каквото такова.
643
20
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
Защо да трябва всичко да се затваря? С какво съм виновен аз, че някакви *** ги било страх да се ваксинират. Да умират и толкова. Всеки сам си решава. За нашата територия и 2-3 милиона са напълно достатъчни, всичко друго е пренаселване.
642
22
 
21
 
! Отговори
не е лошо преди 2 години
Не е лошо всеки антиваксър да посети лично поне едно интензивно отделение с хора на апаратно дишане и тогава да коментира на воля!
641
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Миндов да се заключва в банята вкъщи в пълен локдаун и да не ни занимава със психозите си.
640
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сами се скапвате. Не искате ваксини, не искате пандемия, не искате мерки, нищо не искате"---------------------------Скапал ти се е мозъка на тебе. От както почна пандемията много ви порасна работата. Почнахте да се бъркате в живота на другите, да им държите сметка и да се изживявате като някакви житейски професори. Затваряй си плювалника и си гледай собтвената работа, ясно ли ти е, момченце?
639
12
 
13
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Трябва пълен локдаун за два месеца и да се стреля на месо по улиците. После който изпълзи от панелката си, ще работи за новата България.
638
9
 
10
 
! Отговори
Мда преди 2 години
Пак пропаганда...Тая вълна с нищо не превъзхожда предишните,въпреки че щамът е по-агресивен.Видя се,че от затваряне полза няма,дори когато нямаше вълна,трябваше режимът да е още по-свободен,за да може да има повече заразени в ненатоварения сезон.България е бедна страна и икономиката е по-важна от броя жертви.Защото икономическият срив буквално ще унищожи страната,а починалите няма да повлияят съществено върху бъдещето и.Нещо повече-прекаралите болестта ще имат много по-траен имунитет и липса на
637
18
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Лекар в София: Ситуацията е трагична, изнемогваме, трябва пълен локдаун"---------------Трябва ти един здрав бой да ти избие локдауните от кратуната.
636
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сами се скапвате. Не искате ваксини, не искате пандемия, не искате мерки, нищо не искате. Искате само някой да ви е длъжен и отговорен. На вас. Ами няма как! При 80% НЕваксинирани и НЕспазващи никакви мерки, няма как да се случи нещо по-различно от това, което се случва в момента. Другото ще е чудо. Но чудеса само в детските книжки има.
635
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво интубиране?!?!!??! Това отдавна го отрекоха. Поредния платен глобалистки *** в България
634
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога локдаун не е помагал. Този анонимен лекар по-добре да си върши работата и да не говори тъпотии
633
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 653 Правилно. Продавачките в хранителните магазини ще работят от вкъщи. Аптекарите и те. Да затворим всичко и после да броим жертвите на този лош Ковид дето антиваксърите го причиниха от невежество. Просто по-умна идея едва ли има.
632
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
с такива лекари чувала ти е сигурен. По-добре се лекувай в къщи или навън, но не и тук. Заради едната клинична пътека ще те бастисат.
631
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 653 Такива като мен и теб, които могат да работят отдалечено, са примерно 10% от хората. Какво точно да работи от вкъщи продавач от магазин, сервитьор, таксиметров шофьор, работник на конвеер в завод? Нека не поставяме всички в своята категория. Кой ще плаща заплатите на тези хора, ако не работят и няма приходи? Иначе, да, на тези, които можем да си го позволим, нищо не ни пречи да пазим себе си и останалите и да не излизаме много в студа и дъжда. Макар че тия локдауни са глупост
630
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 654 А с какво ще си платят кората деугия месец тока, парното, хляба?... Лесно е да се затвори всичко, когато човек няма акъл за нищо.
629
7
 
2
 
! Отговори
До 656 преди 2 години
Ти мозък имаш ли? :D
628
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
85-90% от хората в БЪЛГАРИЯ категорично казаха НЕ на измислената пандемия! Ако искате да вървите срещу почти всички в страната- просто ще ядете здраво хурката!