Конспиративни теории свързват евреите със създаването на COVID-19

Нараства нивото на антисемитизъм и екстремизъм, заяви председателят на EJC
Обновена: 14 окт 2021 12:08 | 14 окт 2021 10:43, Петя Славова
179
Конспиративни теории свързват евреите със създаването на COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Теориите на конспирацията, обвиняващи евреите за автори на пандемията от коронавирус или на използването на последствията в тяхна полза, се разпространяват все по-широко през последната година, заяви Вячеслав Моше Кантор, председател на Европейския еврейски конгрес (EJC), предава БГНЕС.

"През последната година теориите на конспирацията станаха широко разпространени, същността на която се свежда до факта, че евреите, еврейският народ или държавата Израел изостават или печелят от пандемията, като провеждат мащабна кампания за ваксинация", каза той каза по време на пленарна сесия на Международния форум в Малмьо, посветена на запазването на паметта за Холокоста и борбата с антисемитизма.

Той също така изрази дълбока загриженост за нарастващото ниво на антисемитизъм и екстремизъм по целия свят. Според ръководителя на Конгреса младите хора са особено податливи на антисемитска дезинформация.

Международният форум в Малмьо трябваше да се проведе през октомври 2020 г., 75 години след края на Втората световна война и освобождаването на концентрационния лагер Аушвиц-Биркенау, но бе отложен заради COVID.

Форумът събра държавни и правителствени ръководители, изследователи, експерти и представители на гражданското общество от близо 50 държави. Форумът беше организиран от шведския премиер Стефан Льовен.

Сред участниците бяха кралят на Швеция Карл XVI Густав и кралицата на Швеция Силвия, президентът на Израел Ицхак Херцог, президентът на Румъния Клаус Йоханис, министър -председателят на Ирландия Мичол Мартин, както и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, председателят на Европейския съвет Шарл Мишел и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
0
 
! Отговори
АРест за бандитите преди 2 години
ALO Какви конспиративни теории ..Всички телефони,лични карти ,банкови карти вкл на организаторите на ТАЗИ НАГЛО ПРЕСТЪПНА ДИВЕРСИЯ СЕ СЛЕДЯТ ПОСТОЧННО В РЕАЛНО ВРЕМЕ.Записва се всичко особенно от нагло престъпни специално диверсионни разузнавателни терористични оръжия инсталирани в смартфони,таблетинови лаптопи..АКо спец службите които ползват тази информация не ЗАЛОВЯТ организаторите на НАЙ МРЪСНО ТЕРОРИСТИЧНАТА диверсия в историята да се УВОЛНЯТ ВЕДНАГА БЕЗ ПРАВО НА ПЕНСИИ>>
152
1
 
12
 
! Отговори
АК47 преди 2 години
Другарке, тези не се наричат "конспиративни теории", а "факти", моля!
151
5
 
5
 
! Отговори
Магелан преди 2 години
Много неща могат да се напишат А световната конспирация но това че евреите са виновни за появилия се от някъде вирус на ковида за пръв път чувам и несериозно.Има Една в истина в случая? И тя е че най лесно и бързо се правят пари когато има световен хаус.И това е първата молитва на еврейте за парите.По напред много бързо се орентирараха в ситуацията на хаус без те да имат някаква вина и правят пари от всичко както те си знаят от появата им като племе ?
150
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това че, повечето милиярдери са евреи е пълна случаЕност.
149
14
 
1
 
! Отговори
Jj преди 2 години
До 137 - Преди да слагате коментари относно националностите и по този начин да наливате масло в огъня на глупавите конспиратори, проверете сами. Изпълнителният директор на Пфайзер е грък, на Модерна и АстраЗенека - французин, а на Джонсън Джонсън - Американец...
148
1
 
12
 
! Отговори
До Един евреин преди 2 години
Не казвам че не е имало Холокост. Напротив имало е и даже Циклон-Б е внасян от САЩ почти до края на войната( изглежда някой сериозно е бил заинтересован от експериментите с хора). Само че да избиеш 7 млн. евреи в 7концлагера само от края на 1943 до края на 1944г. просто няма как да стане. Да не говорим за още толкова руснаци,поляци и т.н и за още толкова оцелели. По това време в Европа едва ли има и 10 града с население над 1 милион!
147
23
 
4
 
! Отговори
африка се смее на бг преди 2 години
никакви евреи няма тука има един човек на върха на държавата антиваксър румен радев - единствения президент в европа за коъто никой не знае дали е ваксиниран и какво му е мнението. затова завинаги последни в света, завинаги на дъното на простотията
146
0
 
12
 
! Отговори
Miss In Formation преди 2 години
До светозар Никого не избираме ние, пример е миналеят ноември когато преврата срещу Тръмп беше извършен пред цял свят именно от еврейското задкулесие в САЩ, процентите на Тръмп и се оказаха недостатъчни пред изчислителната " мощ" на " преброителната" система " Доминиън". Впрочем другаря Зюк ( емберг) забрани за месеци в подвластните му " соц. мрежи" дори споменаването и...като конспиративна теория хехех
145
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно защо все евреите са замесени в конспиративни теорий а не шведите например?
144
1
 
25
 
! Отговори
Miss In Formation преди 2 години
Евреите са замесени във всички големи войни от времето на Римската империя до днес, борбата им с белите е описана в Талмуда, там Яхве преобразява бял в чернокож и той мигом се покланя на евреина и става негов роб! Та защо ли ударно се подменя населението на ЕС и САЩ?Фарисеите разпнаха Христос, защото той ги обвини в греховете им- алчност, расова омраза, гордост и многобожие, включително сатанизъм ..! За вируса историята е мътна и кървава, и скоро няма да излезе истината, и китайците са в играта
143
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конспиративните теории са подкрепяни и измислени от аутсайдерите като цяло. Тъй като у нас средностатистическият българин на 80% е тотален аутсайдер, ясно е, че се вярва на всичко. Един аутсайдер винаги се мисли за преуспял лидер и именно заради нереалната си самооценка цял живот е аутсайдер.====================================Никой не би могъл да те опише по-добреИ ако не те страх от четенето ти препоръчвам 1984 на Оруел .Открии разликите.
142
8
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 2 години
Feels like 1936. Само дето този път не са виновни немците ами техните съюзници от Кремъл. Нищо ново под слънцето. Невежество, предизивикване на криза, пропаганда, дестабилизация. Кремълското джудже потрива ръце.
141
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 153 Нещо ни пускат, но дали е вирус не знам. Не е изолиран още. Много бавно се разпространява, не изглежда да е по въздушно-капков път. Може би е, като ваксината и го ръсят в храната. Имаше такива обвинения към Китай, а после те си оборудваха митниците с лаборатории и направиха няколко съобщения, че го намират в храни.
140
32
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Конспиративните теории са подкрепяни и измислени от аутсайдерите като цяло. Тъй като у нас средностатистическият българин на 80% е тотален аутсайдер, ясно е, че се вярва на всичко. Един аутсайдер винаги се мисли за преуспял лидер и именно заради нереалната си самооценка цял живот е аутсайдер.
139
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо да се изясни има ли такъв вирус наистина. Вие по какво съдите, по шума, който се вдига в медиите? По това, че ваши познати с хиляди заболявания са обявени за умрели от ковид? По това, че млади хора, които редовно си *** наркотици и анаболи са обявени за абсолютно здрави жертви на вируса? В момента ни поставиха на ЛСД всички. Довчера всичко си беше ок и изведнъж за един ден-опс-локдауни, задръстени болници и т.н. За един ден стана!
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Светозар 147 Избираме сред пионки :)
137
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Aми да- на изток айнзацгрупите са ги избивали, не са ги депортирали.Напримвр в Бабий Яр.Защото не им е пукало за мнението на местните.Във Франция и другаде, където са искали да управляват чрез марионетни правителства и да строят Нова Европа, новия ред, не са искали да изглеждат като касапи и варвари.Затова и са ги депортирали и избивали другаде.
136
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 135 144 Че нали Червениятщит е платил на Мордехай Леви да напише "манифест"-а :) Няма две групи, за съжаление. Това можеше да е шанс за нас. Хитлер е бил подкрепян до последно. Както и го скриха после. Плюс десетки хиляди есесовци и други. Още ги търсят :) Няма причини да мислим, че в нещо не ги е послушал.
135
0
 
10
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 2 години
МОЖЕ ДА СЛЕДИТЕ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ. Пак ще повторя. Няма по-голям враг за евреите от самите евреи. а, накрая АНТИХРИСТ ще ги сдъвка и тях след като му свършат мръсната работа.
134
14
 
4
 
! Отговори
Светозар преди 2 години
Аре, бегайте, бе конспиратори ! Евреите ви били криви, че управниците са пионки и кукли на конци. А защо са пионки ? Нали вие ги избирате ?