Акад. Петрунов: Мерките, предложени от Кунчев, са адеквактни

Без тях нямало как страната ни да излезе от ситуацията
15 окт 2021 19:30,
82
Акад. Петрунов: Мерките, предложени от Кунчев, са адеквактни
Снимка: БГНЕС

"Подкрепям напълно предложенията на главния държавен здравен инспектор д-р доц. Ангел Кунчев за затягане на мерките и за въвеждане на изисквания за сертификат за ваксина , тест за преболедуване или изследване,че си здрав, той е най-добрия в областта си и мерките са много разумни и адекватни. Европа и цеиля свят отдавна ги прилага, ние даже малко закъсняхме", коментира имунологът акад. Богдан Петрунов.

По думите му мерките са се забавили заради политическата ситуация и за да не се създава напрежение. Специалистът обаче е категоричен, че без тези няма как страната ни да излезе от тази ситуация.

„Въпросът е, че сега трябва да се спазват и да има кой да следи и контролира за тяхното изпълнение. Защото до момента мерките у нас не се спазват. Още пред септември трябваше да въведем този тип мерки. Те се въведоха и в съседните ни Гърция и Румъния”, обясни акад. Петрунов.

Още по темата
„Ако не се приемат тези предложения, очаква ни нарастване на заболеваемостта. Още повече, че процесът на ваксиниране у нас направо буксува. Силно съм възмутен и от тази акция с транспаранта срещу ваксините и мерките, и че няма коронавирус пред Народното събрание. Антиваксърският плакат е престъпление срещу националната сигурност, а не просто глупост. Ако продължаваме да имаме такава търпимост, ще имаме тежко развитие на пандемията през следващите месеци, а може би и години", заяви още известният имунолог.

Акад. Петрунов допълни, че вече има мащабни проучвания, че маските не вредят, а че предпазват не по-малко от 25 на сто от разпространението на вируса. И носенет на маски трябва да е валидно за учениците над 5 клас и за учителите.

“Ротационният начин на преподаване в училищата е също добър начин за намаляването на разнасянето на епидемията”, заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
1
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Ок, ще въведат сертификат и ще започнат съдебни дела които ще се печелят и сържавата ще изплаща обещетения ! С нашите пари, от бюджета! Не си мислете че ще бъдат взети от Кунчев, Кунчевица, Борисов , Кантаржджиев и пр! От Бюйджета на странат който се пълни с парите от данъците събрани от обикновените хора! Имате право на избор - или си давате парите или слагате стоп на този цирк !
49
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев като го вземат в ада ще има национален празник в деня на предателите продали народа си.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 47 Чул те Бох и Ковид, а дано, АМИН дай боже още един кат тях!
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
искрено и от сърце пожелавам ковид да си прибере вересията кунчев, по възможност по скоро
46
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за 2 години стрес и паниката дето всяват и няма съд, виждам как скоро ще има масови убийства за такива дето агитираха, в англия днес е първия депутат
45
1
 
11
 
! Отговори
ДА СИ преди 2 години
До пасарела ГО КАЖЕМ НАПРАВО$-----за Европа сме си КОЛОНИЯ-затворихме и ни фалираха и унищожиха за да си продават техните работи!Дори храните които ни внасят не са като при тях!Корумпираха ни политиците и ни насъскват срещу РУСИЯ!Впрочем една от целите е фронта срещу нея;където сме на фронтовата линия!
44
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората си носят маските като гривни на ръката не и на устата където трябва щот знаят че е все тая няма да има последствия за тях
43
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев си върши работата политико-медицинска мерки има на хартия написани са няма санкции а държавата може да събере много пари повече дори от неправилно паркиране ако оторозинате органи се качат в буса и почнат да глобяват
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хаха нали било конспирация? Кунчо ще ви затвори като кучета и ще ви маркира с документ като дообитък. Дано дани папазов го прокълне и се спомине от ковида и проф. витанов да го преброи и да нарисува графиката
41
25
 
4
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Позле сме и от африканците , а искаме да сме европейци , ама не гледаме какво правят те !! Вари , печи , българина си е българин ! Ама като дойде до до , реве че , никой не го зачита , ама има и за какво !!!!
40
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро Кунчев ще иска тест и за да се разхождаш по улицата. Единствения начин да се спре това безумие е да откажам да спазваме всякакви мерки. Нека да намери един милион полицаи да следят хората, които просто искат да си живеят живота. Не може заради шепа страхливци, решили, че искат да живеят вечно да страда нормалното население. Целият живот е риск.
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерки има на хартия контрол няма
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки който се ваксинира е за него си понеже единствената полза ще е евентуално да прекара ковид, но те могат да го разпространяват.
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дано майка му си даде парите на някой нигерийски генерал всичките пари
36
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петрунов бий си още три ваксини за по сигурно
35
3
 
6
 
! Отговори
ОХРАНЕН УСВОИТЕЛ НА преди 2 години
ПЪТЕКИ -- Турите на раята един локдаун ,че много калабълък пред кабинета !
34
2
 
25
 
! Отговори
Дядка преди 2 години
с деменция....да се разкара, никой не му иска мнението....Следването на чужди неработещи модели, от други държави е крайно неадекватно начинание....Те другите като са цъфнали и вързали, от тези безумни мерки....Ситуацията при тях е още по-зле....
33
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо трябва да спазваме мерките? Това си е жив мазохизъм. Проблемът се решава с неподчинение.
32
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То 1000 варианти изрекоха и накрая едно НИЩО, народа вече съвсем се стресира и умори. То щом казаната дума не тежи, човек вече се разочарова и му писва. Сори Радев.
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пускаме с приоритет всички заразени, носещи зарази, не за друго, а защото се ваксинираха, може да сеят зараза за това имат права с вакса са, която от нищо не пази, но е сред овцете за които взехме парите