Акад. Петрунов: Мерките, предложени от Кунчев, са адеквактни

Без тях нямало как страната ни да излезе от ситуацията
15 окт 2021 19:30,
82
Акад. Петрунов: Мерките, предложени от Кунчев, са адеквактни
Снимка: БГНЕС

"Подкрепям напълно предложенията на главния държавен здравен инспектор д-р доц. Ангел Кунчев за затягане на мерките и за въвеждане на изисквания за сертификат за ваксина , тест за преболедуване или изследване,че си здрав, той е най-добрия в областта си и мерките са много разумни и адекватни. Европа и цеиля свят отдавна ги прилага, ние даже малко закъсняхме", коментира имунологът акад. Богдан Петрунов.

По думите му мерките са се забавили заради политическата ситуация и за да не се създава напрежение. Специалистът обаче е категоричен, че без тези няма как страната ни да излезе от тази ситуация.

„Въпросът е, че сега трябва да се спазват и да има кой да следи и контролира за тяхното изпълнение. Защото до момента мерките у нас не се спазват. Още пред септември трябваше да въведем този тип мерки. Те се въведоха и в съседните ни Гърция и Румъния”, обясни акад. Петрунов.

Още по темата
„Ако не се приемат тези предложения, очаква ни нарастване на заболеваемостта. Още повече, че процесът на ваксиниране у нас направо буксува. Силно съм възмутен и от тази акция с транспаранта срещу ваксините и мерките, и че няма коронавирус пред Народното събрание. Антиваксърският плакат е престъпление срещу националната сигурност, а не просто глупост. Ако продължаваме да имаме такава търпимост, ще имаме тежко развитие на пандемията през следващите месеци, а може би и години", заяви още известният имунолог.

Акад. Петрунов допълни, че вече има мащабни проучвания, че маските не вредят, а че предпазват не по-малко от 25 на сто от разпространението на вируса. И носенет на маски трябва да е валидно за учениците над 5 клас и за учителите.

“Ротационният начин на преподаване в училищата е също добър начин за намаляването на разнасянето на епидемията”, заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
изнасяне от бг, да си се оправляват сами, мизерията в бг никога няма да има край
9
6
 
10
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Значи скоро ще научите името на заместника на Кунчев, проблемът е, че останалите ми слуги също ме разочароват в тази задръстена България. С вас ще ми отнеме десетилетия докато ваксинирам 95% от вас според плана, да знаете ще миете само задни бузи в НСР останалите.
8
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога повече няма да се върнем към живота преди ковида! Вижте Италия с 85% ваксинирани!
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя академик и трима мъже, ако му предложат за вечеря, ще се съгласи
6
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сладурите от МЗ, пуснете си новините от Англия и ги слушайте внимателно, мноооооого внимателно. Казвам го с най-добри намерения. Не си играйте с хората, защото рано или късно на някой му превърта крушката. В името на мира, спрете се.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките са адекватни,но вие от бандата на терористите не сте.
4
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мерките са адекватни неадекватен е контролът на мерките
3
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най изпечените мошенници днес в новинирте академика и кунчев дето на два дни лъже, че болен бил, измамниците имали мнение
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
академиче, не си министър, акъл давай, но не си човека дето да казва как ще бъде, ясно ли ти е? академик си с фалшива диплома с нищо друго, да ти сложат 6 ваксини и трай
1
4
 
34
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 2 години
Кунчев уволен си, след твоето разболяване от ковид никой вече няма да иска да се боде с моите инжекции. Ще трябва да връщаш пари, съжалявам!