Кацаров: Не може да се тестваш сам и да кажеш, че нямаш COVID-19

Снощи пред столично заведение имаше пункт за тестване
15 окт 2021 20:00,
156

Стойчо Кацаров най-вероятно ще одобри идеята за "зелен сертификат", също е на мнение, че тестовете е по-добре да се правят в лаборатория.

"Тестовете трябва да бъдат извършвани в някоя от сертифицираните за това лаборатории. Те имат свободата и възможността да изнесат пунктове на различни места в градовете - в магазини например. Тестовете трябва да се правят от сертифицирана лаборатория, за да може да се издаде сертификат. Той е този, който наричаме "зелен сертификат" в случая. Не може сам да си направиш тест и да кажеш, че си с отрицателна проба", заяви здравният министър, цитиран от Bulgaria ON AIR.

Стойчо Кацаров най-вероятно ще одобри идеята за "зелен сертификат", също е на мнение, че тестовете е по-добре да се правят в лаборатория.

Междувременно снощи отвори първият пункт за тестване за коронавирус пред столично заведение. Срещу 10 лв. всеки, който иска да влезе след 23 часа, може сам да си вземе проба. Резултатът е готов почти веднага.

"Всеки желаещ самостоятелно си прави теста, без да има нуждата от медицинско лице. Тестът се изчаква 10-15 минути докато покаже дали е отрицателен или положителен. Въвежда се в системата от регистратор, който е тук, на място. Той получава по електронен път своя сертификат", обясни управителят на заведение Калин Машкин.
Той сподели, че още в първите часове е имало голям интерес.

Още по темата
"Имаше доста хора, които минаха, като приблизително около 200 само през една точка. Мога да кажа, че нямаше нито един положителен резултат от всички", добави Калин.

Доктор Благовеста Пенчева е с дългогодишен стаж в лаборатория. Обяснява, че за да е обективен резултатът от теста, трябва да се вземе от специалист, защото иначе може да има манипулация.

"Най-важният момент е начинът на взимане на пробата и понеже това е неприятна процедура, едва ли пациентът би могъл да си вземе сам добре пробата. Лично аз не бих могла да си я взема, защото е неприятно. Ако се отворят пунктове, не знам как точно си го представят. Трябва да има помещение, в което да седне човек и да му се вземе пробата. Съседно помещение, за да се изработи тестът. Това не е процес, който може да се случи на улицата", категоричен е медикът.

Здравният министър Стойчо Кацаров, който най-вероятно ще одобри идеята за "зелен сертификат", също е на мнение, че тестовете е по-добре да се правят в лаборатория.

До края на другата седмица се очакват да се разкрият още 5 пункта за тестване в центъра на София. А от здравното министерство потвърдиха, че вече са поръчани 1 млн. антигенни теста, които ще се ползват, ако се приеме предложението за въвеждане на "зелен сертификат".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
36
 
! Отговори
майтап! преди 2 години
Абе, вие добре ли сте?Нали и да си ваксиниран пак можеш да заразиш цяла дискотека с хора!!!Уж си щях да го изкараш по-леко?!ОК, АМА ЗАРАЗЯВАШ!Сега съм болен, заразиха ме ваксинирани приятели и ТЕ ГО КАРАТ СЕГА, Аз по-леко!!!!
88
0
 
0
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
До 78 някой да е казвал за *** нещо
87
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тотален бойкот на мафиотските заведения и други бизнеси, които участват в налагането на фашизъм! От всички, неваксинирани и ваксинирани, ако ги е грижа за света в който ще живеят децата им.
86
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи тестове трябва да се правят задължително на ваксинирани, защото те ходят навсякъде и разнасят вируса. Та нека издават оранжев сертификат само за тествани хора. Всичко друго е дискриминация. Ваксинираните мрът като мухи в момента.
85
1
 
43
 
! Отговори
Живко преди 2 години
Хора разберете! Допуснем ли това извращение да се случи веднъж, така ще си караме за напред докато свят светува! Така както стана с абсолютно безполезните маските! За това нито крачка назад! Масови протести и тотален бойкот на заведения на изMekярите, които си позволиха да се вживяват за здравни инспектори! Спиране на плащането на здравни осигуровки от страна на неваксинираните български граждани! Нека болниците да карат само на грантовете от Бигфарма, щом работят против народа!
84
1
 
15
 
! Отговори
Баси пародията преди 2 години
Значи , ше отида в лабораторията да дам 100 лв за тест , няма грижи !!! Ше отида на дискотека ше дам 10 лв за тест , другите 90 ги изпивам ?!?!?!? Ако сам се тествам и съм със КовиД....няма да си седят и да се лекувам вкъщи , тръгвам веднага да замразявам , другите гадове .....
83
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Натрийте си носа с водка+1 глътка вътрешно, ПСР не хваща, остава отрицателен, изпитано е. На другия ден тоя вкъщи бе положителен
82
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите са свързани със сателитите на 5G мрежата..
81
0
 
6
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
ККК киро Канадеца и Кокорко това е гот
80
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров,трябват връзки за да влезеш в болница.Нещо да кажеш по въпроса или избори идват само това е важно.
79
0
 
18
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Ей големи търговци. Тоя Кацаров лекар ли е макроикономист ли що ли . Всички тия до 6 месеца ще се оправдават . Такава беше статистиката така казаха от ЕС . ВИЕ УБИВАТЕ БЪЛАГАРИ С ТАЗИ ОТРОВА С ТОЯ ГРАФЕН ДОСЕГА ДЕСЕТИНА ПОЧИНАХА СЛЕ ОТРОВАТА . НИКОЙ НЕ ПРАВИ АУТОПСИИ. ВСИЧКИ ПОЧИНАЛИ ОТ" КОВИД" С В БОЛНИЦА. ЗАЩО УБИВАТЕ УБЙЦИ И ЛЪЖЦИ
78
0
 
12
 
! Отговори
Пеню преди 2 години
То пък наистина трябва да си промишлено *** дс отидеш да се тестваш само и само за да влезеш в мизерно задение и да съм ваксиниран пак няма да отида само защото някой ми го изисква ама хората като не знаят как да живеят и искат заведение ами ходете със стадото после ама много скъпо
77
2
 
14
 
! Отговори
Пфайзер плаща! преди 2 години
Гласувайте за американския емисар, обучаван в секретна школа на ЦРУ- Фигурант Радев, провалената партия столетница БСП ( Болни Стари Кyчkи) и новия проект на ул. Козяк -българското ККК (Киро Канадеца и Кокорко) и няма да може да си покажете носа от къщи без зелен сертификат, ако изобщо имате къща след като ви изхвърлят от работа заради отказ от участие в глобалния фармацевтичен експеримент на световната мафия!
76
18
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Препоръчвам принудителна ваксинация след нова година с Астра Зенека,на всеки отказал да се ваксинира до тогава ,с най-голямата игла в задните части.
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
М те се продавали тези фишеци, би требвал да са безплатни, нали държавата е сключила договор с една от мафиите във фармацевтиката.......хахахахаха :)))
74
2
 
26
 
! Отговори
Агенция Сова Харис преди 2 години
С този безумен ход Кацаров отряза квитанциите на фигурант Радев за втори мандат!
73
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да не можеш??? Всички тестове се продават в аптеките и са абсолютно същите като тези в лабораториите, разликата е само в цената. Този на процент ли се пита?
72
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще покрият ли тези изнесени лаборатории цялата територия на страната? Градове като Бяла Слатина, Тервел, Дряново нямат лаборатории. Значи техните жители или трябва да се набодат с експерименталните ваксини или да пътуват километри до най-близката лаборатория за да могат да си позволят да отидат в ресторант. Наистина гениално.
71
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефовете на лаборатории доволно потриват ръце! Поредното безумие които ще напълни джобовете им до пръсване!
70
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми дори да вервах в "опасното" вирусче, то по принцип требва организация, такава липсва в БГ, не може да изискваш от хората нещо, като те не предлагат нищо......хахахаха :))) Същото се отнася за абсолютно всичко, нема какво да се лъжем :)) Все едно близък на тебе човек да има нужда от бърза помощ, обаче се оказва, че немали носилка.......хахахахаха :)))