Проф. Витанов: Броят на смъртните случаи ще расте този месец

Реалният брой на новозаразените днес е около 5100, коментира той
Обновена: 16 окт 2021 19:09 | 16 окт 2021 14:45, Петя Славова
160
Проф. Витанов: Броят на смъртните случаи ще расте този месец
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Най-застрашените региони в страната от коронавирус са всички без Плевен, Кърджали, Шумен и Разград. Това заяви проф. Николай Витанов пред Нова тв.

Още по темата

По думите му, обявените нови случаи не са реални. "В края на август казах, че 1/3 от хората със симптоми не се регистрират", обяви той и допълни, че според него новите случаи за днес не са 3440, а са около 5 100.

Витанов коментира и идеята хората да си правят тестове преди да влязат в заведение."Решения е за заведението, но е проблем от медицинска гледна точка, защото хората сами си вземат пробите. До колко успяват е друг въпрос.", обясни той.

"Всички искат да видят числата от реалната прогноза. 24 области от 28 са в дифузно разпространение. Базовото репродуктивно число приближава 1.3, което говори, че заразата се разпространява и когато 100 човека се заразят и преболедуват, оставят 130 новозаразени. Болниците се пълнят, а здравната система наближава границата на своето натоварване", категоричен бе Витанов.

 Проф. Витанов говори и за смъртността. "Смъртността е доста висока. Що се отнася до съответните периоди в предишните вълни, сега е малко по-ниска, що се отнася до смъртност на брой регистрирани случаи. Но се очаква да расте до края на този месец", обясни той.

Според него, заразата при малките расте, а дали училищата  ще се затворят е въпрос на образователното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
1
 
5
 
! Отговори
Супер преди 2 години
ЕСТЕСТВЕНИЯ ПОДБОР, ВЪРШИ РАБОТАТА НА ЛУСТРАЦИЯТА....ХАХАХА.
104
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Paul Спрюнкен е директор на дом за възрастни хора Св. Бонифаций в Хам, Германия. Той споделя :Някои жители на дома имаха явни симптоми на Ковид . Това ни плаши, казва Спрюнкен. В момента тук са заразени 42 жители плюс 11 служители. Трима жители са починали. Седем други възрастни хора се лекуват в болницата. Всички са двойно ваксинирани
103
3
 
12
 
! Отговори
питам 97 преди 2 години
А за коя от тези ваксини които споменаваш си подписвал нещо преди да ти я сложат?
102
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-нисък% ваксинирани с най-висока смъртност от целия свят за последните 4 седмици. Някой да не вижда връзката????
101
8
 
9
 
! Отговори
До мангъровци преди 2 години
Корнелия Нинова. Плеболедувала и пак болна и заразна! Нещо за " доживотен имунитет"?
100
7
 
14
 
! Отговори
Абе, я къш преди 2 години
Тук един под ник Анонимен /те са няколко, но той ще се разпознае/, се мъчи да си упражнява мозъка, в мислене, но изобщо не му се получава. Починалите ваксинирани, които на фона на и без друго малкото ваксинирани, са си всъщност доста много хора, а не както се мъчат да ни внушат, че са само някакви си 9-10%.Та, отиди тези глупости да ги казваш на близките на починалите ваксинирани, които са повярвали, че ваксините пазят от тежко боледуване и смърт!
99
9
 
22
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Дано е получил орг*азъм Витанов след като съобщи тази новина! Отново самодоволство и отвратително дразнеща ехидност лъхат от всяка негова дума по темата ковид. Нетърпимо е вече, не му ли стига, колкото му платиха, за да спре и да ни отърве от постоянното си присъствие!
98
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скрий се бре...
97
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този екземпляр докога ще го показвате и да четем простотиите му. За даскал в училище не бих го взел.
96
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Toва е добре. За месец умряха около 2000. Ако приемем, че 62,5%са пенсионери, това прави 1250 по средно 400 лв пенсия - половин милион икономии в бюджета на месец и средно по 80кг = 100 тона, от които 18 тона въглерод в земята. "Екобомба". Ако има и за римляните ще е най-добре.
95
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятността ваксиниран да се разболее е минимална, още по-малко вероятно е да е заразен, обикновено няколко дни, за разлика от неваксиниран -в продължение на седмици отделя вируса.
94
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навсякъде намалява, само при нас расте е ще пораства. Ако има някой , който още не вижда връзката ваксинация-смъртност значи е много голям ***.
93
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Витанов, разбрах, като неваксинирана може да умра. Но дълговечност не е гарантирана никому. Спри да ме плашиш. Поела съм пресметнът риск да не се ваксинирам. Считам, че хипотетичните ползи от нея са много по малко от рисковете. Спрете се вече. Който е искал да се ваксинира го е направил.
92
4
 
13
 
! Отговори
НСИ преди 2 години
Показателят за преждевременна смъртност (делът на починалите хора под 65 г. спрямо всички смъртни случаи) през 2020 г. остава непроменен спрямо предходната 2019 година (20.5%)
91
1
 
2
 
! Отговори
до 79 преди 2 години
Не разбирам логиката ти, това че се е ваксинирал не значи че е "заразен" :D или пак започват конспирации на "нормалните" хора? Измисляте си неща, които нямат никаква корелация с истинската наука, я отидете малко по-адекватни неща да измисляте, започва вече да става смешно
90
10
 
9
 
! Отговори
НСИ преди 2 години
Няма и 100 човека на ден починали , а на почти всички от тях (стари и много болни) им е дошъл краят отдавна (светла им памет на хората). Повечето от около и над 70-годишните би трябвало изобщо да не попадат в статистиката - и лека настинка може да ги гътне. Неслучайно застрахователите никога не са правили застраховки "Живот" на хора на такава възраст.
89
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От къде се взеха толкова много антиваксъри като всички имаме задължителните ваксини от детството, които са поне за 10 болести. Който ходи по екскурзии в Азия, Африка и т.н. също си слага каквито трябват ваксини. Защо е този рев срещу грипна ваксина ?
88
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде и ти да се включиш в статистиката. Дай личен пример.
87
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 93: Разбираме бе. Нали и Кунчев и Фандъкова затова се " заразиха" , за да докажат че ваксината помага за лесно протичане на ковида.
86
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България умират по около 90 човека на ден от Ковид и вие отричате В Европа се ваксинираха над 70% и Вие смятате ,че сте по-умни от тях.Е не сте по-умни.