МОН: До края на деня ще се реши как ще учат учениците в София

Чакат се данни от РЗИ-София, за да се реши дали ще се учи онлайн
20 окт 2021 11:03, Елка Василева
90
МОН: До края на деня ще се реши как ще учат учениците в София
Снимка: архив, БГНЕС

Министерството на образованието и науката /МОН/ очаква данните от Столичната РЗИ за 14-дневната заболеваемост в София-град, на база на която да реши дали ще се учи на ротационен принцип или учениците ще преминат онлайн, предаде БНР.

Още по темата

По-рано днес министърът на здравеопазването Стойчо Кацаров обяви в интервю за bTV, че от утре, когато влиза в сила заповедта за допълнителните противоепидемични мерки, учениците в София, както и във всички общини в тъмночервената COVID зона със заболеваемост над 750 души на 100 000 души население ще преминат към дистанционно обучение.

Според новата заповед на здравното министерство онлайн ще преминат всички ученици при заболеваемост от 750 на 100 000 души. Данните ще се гледат на 14-дневна база.

От четвъртък има вероятност учениците в София-град да преминат на ротация при стойности от над 500 до 750 заразени на 100 000 души. Ако данните за последните 14 дни покажат тенденция за над 750 заболели, то столичните училища ще преминат на обучение онлайн, поясниха от МОН.

Заповедта ще излезе до края на деня. Извън София формата на обучение ще се решава от всяка община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВИНКЕЛА ОПРАВЯ ВСИЧКО...
61
9
 
3
 
! Отговори
професор от село преди 2 години
Няма вирос!
60
6
 
19
 
! Отговори
Свобода преди 2 години
за протеста пред МЗ нито дума нали?
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИНЕРЕСНО МИ Е ДНЕС АКО СЕ НАПРАВИ СОЦ. ПРОУЧВАНЕ КАКВИ ЩЕ СА ГРАФИКИТЕ))):
58
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
14 дена ще чакали, тогава вече ще има 10 000 болни на ден. Мерки се взимат навреме!
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЕ СОПИ ДЕЕЕ..
56
7
 
19
 
! Отговори
Коментар от Учител преди 2 години
Здравейте, понеже вие всички тук гледам само как коментирате и говорите пълни глупости нека ви обясня нещо, дали ще преподавам на живо или онлайн разлика няма, ученик има ли желание да научи той учи, вие не знаете на живо че 20 минути от часа разправия да ги успокоя за да започне часа, вие мислите че е едно време колко сте спрели.
55
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече очаквам решението да гласи: Всеки родител сам да си реши. МОН и МЗ нямат възможност поради страх, некомпетентност и нежелание за поемане на каквато и да било отговорност
54
0
 
19
 
! Отговори
Бай Пешо преди 2 години
Много разбирачи се навъдиха тука. Училището е, за да може децата да научат нещо. Но понеже някой родители приемат училището като забавачка, децата ходят там да се забавляват и да тормозят останалите деца. Писнало ми е от деца които тормозят другите деца, и като направиш забележка на родителите само дето не вадят пистолета да те стрелят, защото видиш ли, тяхното к_елеме било перфектно. Само затвор за такива ***, които даже и поколение са оставили.
53
1
 
10
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
Да те светна, че 1/3 от родителите дори и в София не работят и се водят какви ли не - разведени, самотни родители и т.н. и са все на издръжка от другия родител или на социални. Познават се по това, че първи си изпращат децата на градина/училище, а после висят да пушат и пият кафе по 2 часа на групички. А като почнат да се събират пари, тези са първите, които скачат с 50-левките (също така са и първите, които дават бележки, че са самотни родители). Нагледах се на такива в класа на детето ми.
52
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдейки по коментарите, вече съм напълно убеден, че повечето поддръжници на преминаването към онлайн обучението са безработни и бездетни безделници, издържащи се с далавери. Потресаващ начин на мислене.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тая държава младите спят те са едни марули,как може за толкова време нито вдин ВУЗ да не вземе позиция.
50
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"на родителите не им пука за децата - там да седят да не са им на главите да им пречат да си пият ракията то училището е за това">>>Каква ракия през деня всички са на работа бе!
49
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо има два протеста - един от 12 и един от 17 часа? Казвайте ги тия работи по-навреме!
48
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на родителите не им пука за децата - там да седят да не са им на главите да им пречат да си пият ракията то училището е за това. ама щели да се заразят абе на кой му дреме това е балгариа страната на дибилите и помиарите
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
излизайте бе! заспалници!
46
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Решението е много просто - от 1 ви до 4ти клас са в училище. От 5ти до 12 в онлайн . Без ротация за 1 месец. Ще спре разпространението на ковид и сезонния грип. Здравната система ще се стабилизира и после ще преценим как да връщаме поетапно децата в клас. Мислете бе хора. Това е комплексен проблем и е като накачени съдове. Мислете!
45
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За много от родителите българското училище представлява нещо като детски клуб, в който да могат безплатно да си оставят децата, за да може някои да им ги гледа."------------------Родителите ходят на работа през деня за да издържат семействата си бе момче, а водят децата си на училище за да се обучават, що идиотщини си тръгнал да ръсиш?
44
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
45, училище е до 18 г. Не говори за забавачките моля! Сега чакам таткото, който си бие сина че не знае английски да се включи да плюе змии и гущери и оня старец дето мрази внуците си да ни обясни как "копеленцата" трябва да се гърчат болни на чина. Тука ли сте вече?
43
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За много от родителите българското училище представлява нещо като детски клуб, в който да могат безплатно да си оставят децата, за да може някои да им ги гледа. В момента дистанционното обучение е единственият възможен вариант, за да няма още "сухи съчки" и евентуално увреждания на организма в дългосрочен план при децата. При положение, че съществува тази опция е глупаво да не се използва, като същевременно се установят недостатъците и се надгради системата.